HCL.HR

Igra koja je trebala izaći prije šest godina sad razvija sustav GUŽVANJA PLAHTI na krevetu

Zoran Žalac 07.05.2022.   •   9 komentara   •   Tehnologija


Cloud Imperium Games dao je nekoliko obavijesti o razvoju Squadrona 42, single-player komponente Star Citizena, te su uspjeli naljutiti dio igrača koji očekuju tu igru.

Star Citizen je igra koja vjerojatno nikad neće biti dovršena, barem ne u kontekstu onoga što igrači danas smatraju gotovim proizvodom. Ali, to se donekle može prihvatiti jer je *nešto* od te igre ipak igrivo i opipljivo nakon desetljeća razvoja. Malo je drugačija situacija sa single-player komponentom te igre, zvanom Squadron 42. Taj je projekt u paralelnom razvoju još od 2012. godine i prvotni je plan bio da bude dovršen 2016. To se nije dogodilo te godine, kao ni u idućih šest godina, a prema zadnjim informacijama u razvoju će biti još godinu-dvije.

Nije čudno da neki igrači gube strpljenje, a najnovije priopćenje developera dodatno je pogoršalo situaciju. U razvojnom dnevniku tako navode, između ostaloga, da su u fazi istraživanja sustava umjetne inteligencije koji će deformirati plahte kad likovi koriste krevete za spavanje. Iz Cloud Imperium Gamesa kažu kako su od samih početaka znali da će to biti važna stvar za razinu prezentacije koju žele ostvariti sa Squadronom 42. No, priznaju kako je to izazovan zadatak zbog kompleksnosti gužvanja plahti.

Vidite plahte se moraju gužvati drugačije ovisno o situaciji. Za primjer navode da će deformacija biti različita kad likovi leže u krevetu i čitaju knjigu ili gledaju TV, i kad moraju naglo iskočiti iz kreveta u slučaju uzbune.

Publika na Redditu nije ostala impresionirana planovima za napredno gužvanje plahti u Squadronu 42. Kako je napisao jedan komentator: “Mislio sam da je Rocksatrovo sužavanje konjevih jaja (RDR 2) bilo redikulozno, ali ovo je nova razina beskorisnosti.”

Naravno, sustav gužvanja plahti nije jedino na čemu developeri Squadrona 42 trenutno rade. Međutim, u ovoj je situaciji ispalo da se trude oko stvari koje neće imati nikakvog utjecaja je li igra zabavna ili nije. Osim ako od gužvanja plahti ne naprave neku zasebnu mini-igru.

U bilo kojem slučaju, lokvice vode više nisu znak next-gen grafike. Sad je to gužvanje plahte.

Komentari (9)

  • don5pro

    07.05.2022 - 12:27

    Da ti gužvam postelju

  • Darcoolio

    07.05.2022 - 12:33

    Nije i neće se pojaviti ovakva prevara u gaming industriji.

  • Duje0506

    07.05.2022 - 13:01

    Nadam se da sve to neko dokumentira, pa cemo neki dobar dokumentarac pogledat za 20ak godina. Na Netflix-u, ako ga gaming ne unisti do onda 🙂 The Unfinished Game: Story of Star Citizen…Cenzurirani gamer sidi na stolici i prica kako je kupija igru prije 30 god…i jos ceka..

    Zaj se. Igra me ne zanima, nemam pojma u kojem je stadiju razvoja, kakva je komunikacija od strane developera/izdavaca, nit kakve su reakcije igraca. Znam ono malo sto se odi spomene s vrimena na vrime…

    • Darcoolio

      @Duje0506, 07.05.2022 - 13:32

      Nadam se da će se gledati na suđenju, ne na Netfliksu.

  • djosic85

    07.05.2022 - 13:59

    Oni su u “fazi istraživanja”, ma bravo…

  • Lepoglava

    07.05.2022 - 16:53

    Podsjetilo me na Rambo Amadeusa i stih: Kompaktna smo mi cjelina/dok se guzva posteljina.
    Drugo na što me podjestilo je bila rasprava na ovom portalu s nekoliko deckih nahajpanih na Cyberpunk 2077. Nakon mislim trece odgode, vijest je bila da se u igri radi na sustavu za odredjivanje duljine noktiju likova u igri.Ja sam normalno podivljao jer odgadjaju igru a paze na duljinu noktiju i odmah nakon toga doživio neviđen napad komentara na moju malenkost jer sam bespotrebno skeptichan. A volio bih da je igra ispala savrseno kako je trebala stvarno bih volio da je. Nazalost nije i svi znamo kako je proslo. E trenutno imam isti osjecaj za Squadron. Ako oni istrazuju posteljinu…. ne znam… vec vidim kako ce zavrsiti

  • delight353

    08.05.2022 - 07:31

    🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

  • SonOfZeus

    08.05.2022 - 11:43

    Dan danas se sjećam prije davnih 5-6 godina kada sam se tu raspravljao na tadašnjem “developer update 738” članku s pojedincima koji su tvrdili da će igra uskoro izaći i da ja ne razumijem game development, istina je da ne razumijem – ali čini se da oni još manje razumiju.

  • Cone3006

    15.05.2022 - 12:35

    Oni su poslije 10 godina pravljenja igre u fazi izstrazivanja

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?