HCL.HR

Igrači Helldiversa 2 spasili djecu u igri pa je developer donirao novac u dobrotvorne svrhe

Zoran Žalac 15.06.2024.   •   2 komentara


Zajednica igrača u Helldivers 2 nesebično je u igri odabrala manje korisnu opciju, a voditelj financija u studiju Arrowhead odlučio je to nagraditi doniranjem novca u humanitarne svrhe.

Helldivers 2 je jedna od rijetkih live service igara u kojoj narativna komponenta ima nekakav značaj. Najbolji dokaz za to je ishod nedavnog izbora koji je bio stavljen pred igrače.

Naime, igrači su kolektivno u Helldivers 2 mogli birati hoće li osloboditi planet Marfark, i tako si otključati novo korisno oružje, ili će pak spasiti djecu iz bolnice na planetu Vernen Wells za što nije bilo nikakve nagrade. I premda djeca u igri nisu stvarna, većinski broj igrača Helldiversa 2 odabrao je spašavanje djece bez nagrade, a tome je prethodila i propagandna kampanja na Redditu.

U znak dobre volje nakon ovakvog angažiranja igrača, developer Arrowhead Games uplatio je malu donaciju humanitarnoj organizaciji Save the Children. Cinici će reći kako su to mogli napraviti i bez da im to bude promidžba za igru, no svejedno je bolje vidjeti da se oko Helldiversa 2 događaju ovakve priče nego drame oko bojkotiranja i svađe zbog raznih stvari.

Komentari (2)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?