HCL.HR

INSOMNIA: The Ark je sci-fi RPG izuzetno mračnog i okrutnog svijeta

Petra Rukav 18.05.2018.   •   5 komentara


Ruski razvojni tim Studio Mono uskoro se sprema izdati svoju prvu videoigru; znanstveno-fantastični RPG o golemoj metropoli u svemiru koja krije tajne davno izumrle civilizacije.

U kolaboraciji s ruskim izdavačem HeroCraft, razvojni tim iz iste države naziva Studio Mono pokrenuo je ideju o kreiranju INSOMNIA: The Ark igre; znanstveno-fantastičnog RPG-a smještenog u golemoj metropoli u svemiru prepunoj tajni davno izumrle civilizacije. Zahvaljujući uspješnoj Kickstarter kampanji skupina stručnjaka iz Rusije ostvarit će svoju zamisao distopijske videoigre za PC još ove godine.

Konkretno, INSOMNIA: The Ark opisan je kao kompleksan RPG s fokusom na priču čiji su svijet naselili potomci nekoć snažne rase zvane Nomah, koji pak su zauvijek napustili svoj domski planet tijekom ratnog razdoblja. Ovaj naslov igračima pruža mogućnost da izgrade vlastitog lika, istražuju ručno izgrađene lokacije te komuniciraju s neobičnim NPC-jevima i frakcijama u bogatom univerzumu.

„Ovo je naš prvi projekt, naše voljeno dijete. Već devet godina radimo na INSOMNIA projektu i konačno se približavamo kraju! Iznimno nam je drago predstaviti igru našim najvećim fanovima s Kickstartera. Sam naslov prošao je kroz brojne promijene – mijenjali smo koncepte, priču i mehanike, no trudili smo se sačuvati unikatan vizualan stil i duboku distopijsku atmosferu“, rekao je Anatoly Nekrasov, predsjednik Studio Mono tima.

Komentari (5)

  • SonOfZeus

    18.05.2018 - 17:08

    Malo podsjeća na igre Spiders-a (techomancer, mars:war logs), no nadam se da će igra djelovati puno izbrušenije od toga 🙂

  • Irenicus

    18.05.2018 - 17:22

    “INSOMNIA: The Ark opisan je kao kompleksan RPG s fokusom na priču”

    Napokon neko sa mozgom.

  • Apocalypse4987

    18.05.2018 - 21:58

    daj sa ovom muzikom se vidi da su dio inspiracije vukli iz fallouta

  • croBilly394

    19.05.2018 - 00:35

    Ja sam kupljen

  • InsomniaGame

    24.05.2018 - 13:26

    Thanks for covering our game! Will be happy to see you on our Steam page (add INSOMNIA to your wishlist, make a dev happy :D)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?