HCL.HR

Iron Harvest imao je najuspješniju Kickstarter kampanju u skoro godinu dana

Petra Rukav 17.04.2018.   •   6 komentara


Kickstarter kampanja za Iron Harvest, alternativnu verziju 20-tih godina 20. stoljeća, postala je najuspješnija crowdfunding kampanja za videoigru u skoro godinu dana, prikupivši 1,3 milijuna dolara u pet tjedana.

Videoigra Iron Harvest smještena je u alternativnu verziju 20-tih godina 20. stoljeća koju je osmislio poljski umjetnik Jakub Różalski. Njegova ideja svijeta neposredno nakon Prvog svjetskog rata obuhvaća nepomirljiv sukob između tradicije i napretka u obliku ogromnih, hodajućih i moćnih mašina koje su nakon Velikog rata postale dio svakodnevnog života. Međutim, poslijeratni spokoj neće dugo potrajati budući da tajne sile rade na destabilizaciji Europe s namjernom da preuzmu vlast.

Ova real-time strategija za PC, PlayStation 4 i Xbox One, koja inspiraciju vuče iz Scythe igre na ploči, prošlog se mjeseca pojavila na Kickstarteru te je u roku od pet tjedana uspjela prikupiti 1,298,626 dolara. Time je Iron Harvest postao najuspješnija crowdfunding kampanja za videoigru na Kickstarteru unutar 12, odnosno 10 mjeseci. Naime, prethodno dostignuće bilježi Ashes of Creation naslov s 3,2 milijuna prikupljenih dolara u petom mjesecu 2017. godine.

„Bio je veliki rizik tražiti toliku količinu novca za novi IP na Kickstarteru. No, znali smo da imamo jak proizvod i veliku RTS zajednicu koja žudi za sljedećim velikim RTS-om. Stoga smo ugrabili šansu i ne možemo biti sretniji. Nama taj uspjeh predstavlja obvezu da Iron Harvest napravimo najboljom igrom koliko ona to može biti“, izjasnio se kreativni direktor Jan Theysen.

S obzirom na to da je u konačnici prikupljeno 1,5 milijuna dolara – ostatak od 230 tisuća stigao je s njihove web stranice – Iron Harvest otključao je sve zacrtane ciljeve koji uključuju New Game+ mod, cinematične cutscene, izazovne mape, Skirmish mod, co-op i multiplayer komponente te besplatan DLC.

Komentari (6)

  • Frog

    17.04.2018 - 21:08

    Igra izgleda zanimljivo.
    Fali nam neki dobri rts,nadam se da bude dobra. 🙂

    • Apocalypse4987

      @Frog, 17.04.2018 - 21:29

      izgleda ko company of heroes sa mechovima umisto tenkova, ne može bit loše nikako

  • funky0308

    18.04.2018 - 10:25

    Ovo mi je OK nacin. Kickstarter, ljudi koji zele neka poguraju projekt i super. Puno manjih studija ima sansu pored ovih gramzivih velikih od kojih ne mozes doci na red. Toliko su agresivni ovi veliki da se manji projekti tesko probijaju i u vijesti, a ne na police. Bilo je dobrih stvari proizaslih s Kickstartera i nadam se da ce uh biti jos i vise.

  • SanKa

    18.04.2018 - 10:35

    samo neka ne bude ko no mans sky

  • SemirTheChosen

    18.04.2018 - 14:11

    Izgleda obecavajuce!

  • Kenzix

    19.04.2018 - 09:15

    hawken meets company of heroes

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?