HCL.HR

Izgleda da konačno dolazi Dragon´s Dogma 2, pokretat će ju RE Engine

Josip Klanfar 25.05.2021.   •   4 komentara


Kako stvari stoje, konačno imamo više informacija o nastavku Capcomove RPG uspješnice Dragon´s Dogma iz 2012. godine i čini se da koristi isti engine kao i RE: Village.

I sami znate da nismo baš od onih koji vole prenositi svakakva naklapanja i nagađanja vezana za nenajavljene nadolazeće igre, ali ova informacija dolazi od provjerenog i poznatog zviždača u industriji videoigara Dusk Golema, koji tvrdi da je u razvoju nastavak popularnog Capcomovog RPG-a Dragon’s Dogma te da će koristiti isti engine kao i Resident Evil: Village. Evo što je izjavio preko tweetera:

„Prilično je sigurno pretpostaviti da će Capcomove igre koje nisu portovi, remasteri koristiti RE Engine. Dragon’s Dogma 2 100% koristi RE Engine, što nije nimalo iznenađujuće.“

Ako mu je vjerovati na riječ, po pitanju vizualne prezentacije za Dragon´s Dogmu 2 nema zime, a dokaz je i novi Resident Evil Village koji smo imali prilike vidjeti. Spominje se da projekt nadgleda Hideaki Itsuno, osoba zaslužna za prvi dio, kao i za Devil May Cry 5. Ako se prisjetite slučaja curenja službenih Capcomovih dokumenata prošle godine, znat ćete da je u njima manje – više sve točno opisano za Resident Evil: Village, a tamo su bile informacije i o Dragon’s Dogmi 2, što ide u prilog ovoj informaciji.

Prema tom dokumentu, igra bi trebala izaći najranije u 2022. godini, iako se nagađa da bi mogla doći i nešto kasnije. Kruže priče i da Hideaki želi otkriti igru ubrzo pa ne bi bilo iznenađenje da to naprave na ovogodišnjem E3 sajmu, ali tu informaciju uzmite s dozom rezerve.

Komentari (4)

  • Hrvoje Smoljić

    25.05.2021 - 09:44

    * Excited screeching *

  • vojnovic4

    25.05.2021 - 11:06

    Najbolja vijest dana

  • razer1234559

    25.05.2021 - 11:29

    Igrao sam Dragons Dogmu ali nisam završio igru. Igra izgleda prekrasno, svijet je ogroman, borbe su fantastične posebno one sa većim protivnicima kao što su kiklopi i Chimaere, klase su veoma zanimljive, razvijanje lika i skupljanje bezbroj oružja i oklopa…naprosto fantastična igra. Kupio sam igru na Steamu tako da ju ovog trenutka idem instalirati.

  • _Someone_

    25.05.2021 - 11:56

    Ostala mi u sjecanju kao odlicna igra (posebice mehanika borbe s vecim neprijateljima), koju doduse nikad nisam dotjerao do samog kraja. Znam da sam dosao do “kraja”, koji se ispostavio kao samo uvod u post-game, igra je postala znatno teza i mracnija, trebalo je tu jos ganjati neke questove da bi se doslo do the kraja, ali sam izgubio interes. Ovo cu svakako imati na radaru

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?