HCL.HR

Iznenađenje: izašao je Quake Remaster s novom ekspanzijom

Zoran Žalac 20.08.2021.   •   9 komentara


Originalna pucačina Quake dobila je dorađeno izdanje za PC i konzole, kao i novu ekspanziju od tvoraca Wolfensteina.

Znali smo još prije tjedan dana da nam dolazi revitalizirana verzija kultne pucačine Quake, no nismo se baš nadali da će biti lansirana odmah po najavi. Quake je u remasteriziranom izdanju dostupan od jučer na PC, PS4, PS5, XBO, XSX/S i Switch platformama, kao i na Xbox Game Passu.

Remaster ovog klasičnog naslova donosi nam poboljšane modele, dinamično osvjetljenje (raytracing), efekt dubine polja i podršku za 4K rezoluciju. Podržano je igranje igre u co-opu (lokalno u split screenu ili online) za do četvero igrača. Napucavanje čudovišta također se može organizirati neovisno o platformama jer remaster podržava cross-play.

Sadržajno gledajući Quake remaster dolazi sa dvama postojećim ekspanzijama (The Scourge of Armagon i Dissolution of Eternity) te dodaje i treću, potpuno novu ekspanziju Dimension of the Machine, koju je osmislila ekipa Machine Gamesa, zaslužna za novije Wolfenstein igre.

Cijena Quake remastera je iznimno pristupačna – 10 eura. Štoviše, ako na PC-u već imate originalni Quake, besplatno dobivate remasterizirano izdanje. 

Komentari (9)

  • kebbab

    20.08.2021 - 11:29

    Uff ovo se skida obavezno. Dvojka je zakon ali i ovo je ok.

  • Bojko

    20.08.2021 - 12:15

    Kakvo blago.

  • butjer1010

    20.08.2021 - 14:49

    Baš me zadnjih mjeseci ulovilo ludilo, i nakupovao sam si od 286ice sve do pentium 3 strojeve. Prisjećam se lagano dos komandi, sve sam bolji, i naravno kad sam to apsolvirao do zadovoljstva, počeo sam skidati stare dos igre. Na 286ici sam ubio prince of persia, na 386ici sam satirao sensible world of soccer, na 486ici mortal kombate 1 i 2, a na pentium jedinici upravo sam se ulovio na quake! I sad vidim ovo!!!! Naravno da sam quake 2 remaster sa steama već prošao, ali quake 2 mi nikad nije bio ni blizu jedinice, kad sam nju pokušavao igrati na frendovoj 486ici devedesetih, i još k tome amd. A quake je radio duplo bolje na intelu. Završio sam ju na cca 20ak fpsa. Mučenje, ali sreća neviđena.

  • Artyom

    20.08.2021 - 15:50

    Samo da vas kao “stogodišnji” igrač Quakea ispravim, “Dimension of the Machine” je četvrta ekspanzija. Treća se zove “Dimension of the Past” i izašlja je 2016-te povodom 20-te godišnjice, te ju je također radio Machine Games. Trailer također najavljuje: “Get all three official expansions” … “Plus All-New expansion DotM”. 😉

  • Artyom

    20.08.2021 - 16:03

    Također, osim svih spomenutoh nadogradnji, vjerojatno najbitnija stvar je da se konačno u Quake vraća originalni Trent Raznor/Nine Inch Nails soundtrack… koji je zbog problema sa licencama, i sporom sa izdavačem od Nine Inch Nailsa, do sada bio “igriv” samo ako imate originalan Quake CD, koji se mora vrtit u Cd-romu dok igrate igru, te ni jedna digitalna verzija igre nije ga smijela koristiti. Treba i napomenut da se radi o jednom od najboljih soundtrackova u gamingu ikad. Pa eto, naklon do poda Microsoftu!

    • butjer1010

      @Artyom, 20.08.2021 - 22:15

      Slažem se za muziku! Ne znam jel zato što sam bio mlađi, ali sjećam se da kad sam nabavio creative sound blaster, tu igru igrao sa većim ushićenjem. Prejebena muzika!!!!!!!

  • Artyom

    21.08.2021 - 01:59

    Opet ja. Samo da potvrdim da su soundtrack i sve 4 expanzije u paketu uz sve spomenute dodatke. Igra jest remasterizirana, no ne očekujte modernu grafiku/texture. A također u paketu dolazi i Quake 64 prebačen PC engine (vjerojatno KEX). No, za razliku od Dooma 64 koji u toj KEX konverziji izgleda odlično jer je usput i debelo remasteriziran, Quake 64 i dalje ima Nintendo 64 grafiku, što danas na Full HD ili boljim monitorima izgleda poprilično mutno.

  • MAJSTOR RINGO

    21.08.2021 - 09:52

    Wauuu 4K i ray tracing!
    PRAVO NEXT GEN ISKUSTVO😁😁😁

  • Ovcaodnovca

    23.08.2021 - 06:40

    na gog.com jos nema nista vjerovatno za koji dan

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?