HCL.HR

Jedna od Xboxovih ekskluziva mogla bi uskoro završiti na drugoj konzoli

Zoran Žalac 08.01.2024.   •   5 komentara


Prema friškim glasinama, Xbox bi uskoro trebao lansirati jednu od svojih cijenjenih igara na konkurentnoj konzoli. I to ne Sonyjevoj.

Ako je vjerovati Xboxovom insajderu pod nadimkom NateTheHate, koji se u prošlosti pokazao pouzdanim izvorom informacija, jedna od Xboxovih ekskluziva uskoro će se pojaviti na drugoj konzoli. Igra nije imenovana, ali je rečeno kako se radi o naslovu koji je pokupio jako dobre ocjene, što nas ostavlja s očitim kandidatom zvanim Hi-Fi Rush.

Hi-Fi Rush je prošlogodišnja akcijska igra koja je s prosjekom ocjena 87 na Metacriticu bila najbolje ocijenjena igra Xboxove produkcije u 2023.

E sad, drugi set glasina iz drugog izvora spominje kako će se Hi-Fi Rush pojaviti na drugoj konzoli, ali da ta konzola neće biti PlayStation 5 nego Nintendo Switch.

S jedne se strane to čini kao realističan scenarij i ne bi bilo prvi put da Xbox Studios lansira igre samo za Switch, ne i za PlayStation. Raniji primjer toga je metroidvania serijal Ori koji je već godinama dostupan na Switchu, dok se na PlayStationu nikad nije pojavio. S druge strane, Hi-Fi Rush se hardverski čini primjerenijim za PS5 nego za Switch, a i Xbox je za 2024. već najavio dolazak jedne od svojih igara na PlayStation (As Dusk Falls).

Je li išta od ovoga na kraju istinito, vjerojatno ćemo doznati kroz sljedećih nekoliko tjedana.

Komentari (5)

  • MeDoNjA

    08.01.2024 - 12:27

    Ponovo ce biti ocaj , mislim trenutno svaka igra koja se izbaci za switch bude bukvalno haos. Iscedili su konzolu kao GTA Online , stvarno se nadam da ce switch 2 biti neki veliki upgrade i da ce se odigrati zelda u 60fps-a kako dolikuje .

    • SonOfOsiris

      @MeDoNjA, 08.01.2024 - 23:23

      Neće uopće biti očaj lolčina, pogledaj si bomb rush Cyberfunk

  • kebbab

    08.01.2024 - 17:10

    Uf ovo bi bilo super ako Hi-Fi Rush izađe za ps5 😁

  • SonOfOsiris

    08.01.2024 - 18:24

    Jedva čekam, Nintendo roka i u 2024.

  • Mixa

    08.01.2024 - 23:24

    Ako je ovo istina onda nema glupljeg poteza i pocetka godine za Xbox. Zasto su pokupovali onolike studije ako ce sada da dele svoje ekskluzive i sakom i kapom? Prvo vest za As Dusk Falls, a sada ovo! Nadam se da nije istina, ako jeste onda mogu slobodno da urade kao sto je SEGA uradila. Neka postanu third party izdavac i to je to.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?