HCL.HR

Kad Paul W.S. Anderson kritizira

Zoran Žalac 05.11.2010.   •   1 komentara   •   Zanimljivosti


Prince of Persia film po mišljenju Paula W.S. Andersona zapravo je uvreda originalnog predloška.

Prince of Persia: The Sands of Time, jedan od recentnijih spojeva Hollywooda i video igara, unatoč solidnoj kvaliteti ovoga ljeta nije postigao zapažen rezultat. Mnogi su to dočekali kao priliku za pametovanje «poslije bitke», pa se razlozi za podbačaj ovog blockbustera traže ondje gdje ih ni nema. Naime, na pitanje o odnosu Hollywooda i igara oglasio se Paul W.S. Anderson, redatelj «uspješnica» kao što su Resident Evil (sva četiri), Alien vs. Predator, Mortal Kombat ili DOA: Dead or Alive. Dotični tvrdi da filmska adaptacija perzijskog princa razočarala jer redatelj Mike Newell nikada nije zaigrao igru po kojoj je film rađen; te smatra da je to uvreda prema mediju i prema originalnom predlošku.

Iako će se neki složiti s Andersonovim mišljenjem, ironično je to što je Prince of Persia u usporedbi s njegovim adaptacijama kudikamo smislenije i zabavnije ostvarenje. Zapravo, uvredom originalnog predloška prije bismo mogli smatrati njegovo mlaćenje prazne slame kroz smećaste adaptacije spomenutih filmskih naslova. Još nam samo treba da se Uwe Boll oglasi svojim komentarom.

Komentari (1)

  • Messerschmidt

    06.11.2010 - 11:54

    Po mom je mišljenju priča u filmu poprilično dobra, ali je priča u igrici 10X bolja. Šta se taj Mike nije jednostavno držao originalne priče, bolje bi prošao. Nijegova adaptacija uopće ne daje mjesta za sljedeći nastavak (warrior within) koji po meni ima bolju priču (radnju) od prvog dijela.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?