HCL.HR

Kad već nema Dino Crisisa, najavljen je horor s dinosaurima The Lost Wild

Matej Brus 15.10.2021.   •   7 komentara


Studio Great Ape Games prije nekoliko je tjedana objavio prvi trailer za svoju nadolazeću horor avanturu u kojoj se skrivamo od dinosaura.

Što kažete na ideju igre koja je inspirirana Alien: Isolationom i koristi narativne elemente Half-Lifea i Frewatcha? Zvuči dobro? A pazite sad – ima i dinosaure! Igra se zove The Lost Wild i survival horor je iz prvog lica.

The Lost Wild bit će singleplayer avantura koja će trajati 6-10 sati i bit će poluotvorenog svijeta. Dinosauri će se u njoj ponašati kao životinje, a ne kao čudovišta. Samim time, neće vam biti protivnici koje treba poubijati. U The Lost Wildu imat ćemo zamke i oružja koja neće biti smrtonosna, a poslužit će nam da privremeno onesposobimo predatore ili izazovemo distrakciju kako bismo im utekli.

Glavni lik u igri bit će iskusni novinar Saskia, zatočen na otoku na kojemu se našao nakon misterioznog događaja. Cilj mu je pobjeći s otoka koristeći sve moguće dostupne alate poput baklji, upaljača, radija i slično. Kako bismo uspjeli u tome, morat ćemo istraživati napuštene zgrade koje su prepune raznih dinosaura. Svaka sekunda provedena u tim zgradama bit će procjenjivanje rizika i nagrade.

Kako bismo preživjeli susrete s dinosaurima morat ćemo lokacije i dostupna sredstva preokretati u našu korist. Skupljanje različitih alata dat će nam više opcija za preživljavanje u idućem susretu, a neke od opcija će biti namamljivanje, odvlačenje pažnje, skrivanje na mjesta koja opasniji dinosauri ne mogu dosegnuti i sl. Ili ako ništa drugo ne uspije: dobro staro bježanje.

The Lost Wild je tek u početnim fazama razvoja, trailer koji su developeri prikazali je snimljen na pre-alpha buildu igre, ali neka vas to ne brine. Naime, The Lost World je primatelj investicije Epic MegaGrantsa što znači da je gotovo sigurno da igra neće biti otkazana, što je uvijek dobra vijest, pogotovo ako je u pitanju originalan i zanimljiv naslov poput The Lost Wilda.

Iz Great Ape Studia poručuju kako je igra već sada igriva, ali da žele se posvetiti tome da proizvod koji izlazi bude u najboljem mogućem stanju. The Lost Wild bi tako mogao izaći tek za dvije ili tri godine. Za sada se developeri fokusiraju na PC verziju igre, ali su rekli da su i verzije za next-gen konzole u planu.

Komentari (7)

  • kebbab

    15.10.2021 - 10:13

    Novi TUROK?

    • MetalicStar

      @kebbab, 15.10.2021 - 10:46

      nebi rekao, vise je ko survivor neki, u turoku si imao oruzja i makljazo si te dinosaure ovdje ih vise samo izbjegavas ili ces mozda u konacnici imati vrlo mal izbor oruzja

  • SilverTurd

    15.10.2021 - 11:30

    Shut up and take my money!

  • Bronson

    15.10.2021 - 13:51

    Izgleda ozbiljno dobro..

  • Adel

    15.10.2021 - 15:23

    nicee

  • Klaudio89

    16.10.2021 - 08:03

    odlična ideja,upravo poput Alien Isolationa,iako bih tu rađe usporedio to i da Jurskim Parkom,zašto sve te lijepe dinosaure ubijati kada ih možeš i izbjegavati,fenomenalna stvar

  • krolesi

    16.10.2021 - 08:12

    Ovo mi je izmamilo osmjeh na lice

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?