HCL.HR

Kad već nema novog Mass Effecta, tu je Minimal Affect

Zoran Žalac 23.04.2020.   •   7 komentara


Ako Electronic Arts ne stavi veto, Toadman Studios iduće će godine izbaciti očitu parodiju na Mass Effect serijal, zvanu Minimal Affect.

Godinama smo daleko od novog Mass Effecta – možda je tako i bolje. Ipak, u 2021. stiže nešto slično – Minimal Affect. Već po samom nazivu vidite da se radi o sprdnji, no razvojni tim Toadman Studios ne staje samo na sličnosti u imenu.

Minimal Affect je znanstveno fantastični RPG, svemirska opera ako ćete tako, u kojoj ima napucavanja iz trećeg lica te iz zaklona, posadu popunjavaju kojekakve vanzemaljske vrste, a glavni je zadatak, ne biste nikad pogodili – spasiti galaksiju.

Čak je i sučelje “inspirirano” Mass Effectom pa me strah da bi Electronic Arts ovo mogao vidjeti kao krađu. Tvorci igre pak kažu da njome žele odati počast najvećim SF djelima, ne samo u mediju videoigara, nego i filmova te serija.

Minimal Affect najavljen je za PC i “većinu glavnih konzola”, a izlazi 2021. godine – ako nitko ne bude imao ništa protiv toga.

Označeno sa: , ,

Komentari (7)

  • MasterHELL

    23.04.2020 - 21:41

    Stvarno me zanima da li će BioWare raditi na novoj ME igri nakon razočarenja oko Andromede i Anthem-a. Stvarno bi bilo šteta ne dobiti više nijednu igru iz serijala koji je jedan od najboljih modernih RPG serijala.

    • hyperion

      @MasterHELL, 23.04.2020 - 23:49

      Zar vjeruješ da su i dalje sposobni napravit igretinu?

    • Lovac

      @MasterHELL, 24.04.2020 - 01:52

      Nema original ekipe već godinama. Možda i bolje; ovako stavim ME 3 mod koji doda neke dodatne feature te restorea/dodaje par sitnica pri kraju i idem cijelu trilogiju barem 1x godišnje. Guštam u svakoj sekundi te atmosfere i drago mi je da postoji Mass Effect koji je uhvatio “zadnji vlak” prije komercijalizacije mainstream gaminga. S trenutnim trendovima, ja iskreno ne vjerujem da ćemo ikada još dobiti nešto slično. AKO stvarno zaživi nova ME igra kao što se šuška, vjerujem da će biti bliže Andromedi nego trilogiji. Zašto? Pa za početak BioWare više nema nikog tko je imalo sposoban napisati priču, a EA neće dozvoliti da igra ima dubine za koju se vežeš već mora to biti social warriror diverse igra koja prvo ne smije nikog uvijediti, a onda mora ponuditi preko 50h makar fetch questova ogromno praznih svjetova da Mile Budalan (IQ 76) igra RPG (ili barem misli da igra).

    • delight353

      @Lovac, 24.04.2020 - 08:05

      Dojma sam da će slijedeći Mass Effect biti MMO ako EA ne naući ništa iz primjera Star Wars Jedi: Fallen Order.

    • SeaNN

      @Lovac, 24.04.2020 - 13:19

      Odlican komentar

    • snooker

      @MasterHELL, 24.04.2020 - 16:33

      andromeda je bila pomalo generična i čista kopija da3 ali opet je bolja od većine ovog što danas izlazi (što dovoljno govori o stanju u gamingu). priča je otvorena tako da se nadam da će biti barem nekakav nastavak

  • MaliMicek

    24.04.2020 - 15:46

    I wanna play this so much!!!
    Pa ja osobno dizem tuzbu protiv EA ak ovo vide kao kradju ili sprdnju intelektualnog vlasnistva. Bas zezancija sa svim mogucim referencama na ME. Vrh.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?