HCL.HR

Kina će uskoro imati više PC igrača nego što će SAD imati stanovnika

Zoran Žalac 06.05.2019.   •   6 komentara   •   Zanimljivosti


Prema predviđanjima analitičara, azijsko tržište videoigara do 2023. godine doživjet će ogroman rast, ponajprije zahvaljujući Kini.

Situacija s videoigrama u Kini dosta je kompleksna i slojevita. Sve do prije četiri godine ondje je bila zabranjena prodaja konzola, a tek se sada spominje mogućnost da Kina dobije Nintendove uređaje za igranje. Igrači su u Kini stoga uglavnom okrenuti prema igranju na PC-u i mobilnim uređajima, iako im je dosta toga ograničeno – što smiju igrati, što igre smiju sadržavati, itd.

Cenzura je česta pojava u igrama na kineskom tržištu, no to ga nipošto ne sputava. Štoviše, prema predviđanjima analitičara tvrtke Niko Partners, to će tržište do 2023. nastaviti sa strelovitim rastom i po zaradi i po broju novih igrača. Predviđa se tako da će do tada u Kini igre na PC-u igrati 354 milijuna igrača, a to je populacija veća od ukupnog stanovništva Sjedinjenih Američkih Država.

Dva su čimbenika koja bi trebala utjecati na to. Esports scena iznimno je popularna u Kini gdje trenutno ostvaruje 41,4% ukupne zarade za PC gaming, a predviđa se da će u iduće četiri godine taj postotak premašiti 60% ukupne zarade. Drugi čimbenik, vezan uz esports natjecanja, jesu internet kafići/igraonice kojih u Kini ima više od 138 tisuća. Upravo ti objekti omogućavaju proizvođačima igara da dođu do publike koja nema nužno svoje uređaje za igranje.

Označeno sa: , ,

Komentari (6)

  • Ki-ya Karate Monster

    06.05.2019 - 10:57

    Jedna čitava armija štrebera.

  • Le_gen_da

    06.05.2019 - 12:02

    nije ni cudo sta nemos nista odigrat da necujes azijate kako melju po svoju. 🙁

    • BoneDigger

      @Le_gen_da, 07.05.2019 - 08:26

      Na kojim ti serverima igras?

  • Njofra

    06.05.2019 - 12:23

    treba da se HCL probi na kinesko trziste..mozda Zoran ide vec na instrukcije kineskog

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?