HCL.HR

Već se radi na Game of Thrones modu za Kingdom Come: Deliverance

Zoran Žalac 02.02.2018.   •   3 komentara


Tvorci popularnog Game of Thrones moda za Attila: Total War najavili su kako se prebacuju na novi projekt vezan uz nadolazeću igru Kingdom Come: Deliverance.

kingdom thrones

Unatoč ogromnoj popularnosti Game of Thrones serije i njezinog književnog predloška, gameri još nisu dobili kvalitetnu videoigru s epskom avanturom u svijetu Westerosa. Situacija je takva da se najbolji Game of Thrones sadržaji u virtualnom obliku nalaze kao korisnički modovi. Jedan od takvih je i popularni The Seven Kingdoms za igru Attila: Total War.

Tvorci tog moda nisu bili baš oduševljeni podrškom koju (ni)su dobili od ekipe Creative Assemblyja te im je stvaranje GoT sadržaja za Total War naslov bilo nepraktično i nepotrebno otežano. Ne čudi stoga što su odlučili zaključiti tu priču i okrenuti se novom projektu – totalnoj konverziji nadolazeće igre Kingdom Come: Deliverance.

Kingdom Come baziran je na CryEngine pokretaču što će tvorcima Game of Thronesa uvelike olakšati stvaranje sadržaja za totalnu konverziju. Nadalje, otvoreni svijet igre i njezina narativna struktura omogućit će modderima da napokon stvore kampanju s pričom iz perspektive nekog lika. Naposljetku, razvojni tim Warhorse Studios iznimno je otvoreni i zainteresiran za stvaranje modding zajednice oko svoje igre.

Kingdom Come: Deliverance idealan je kandidat i po tome što obrađuje srednjovjekovnu tematiku, slično kao i Game of Thrones. No, između ta dva imena ipak je jedna ključna razlika. Dok se Game of Thrones bavi fantazijskim elementima – zmajevima, magijom, zombijima – Kingdom: Come je skroz suprotno od toga igra koja cilja na povijesnu preciznost i potpuno prizemljen prikaz Europe u 15. stoljeću.

Označeno sa: ,

Komentari (3)

  • DjokaBA

    03.02.2018 - 02:33

    UU sjajna vest Zorane. Ovo bi moglo da bude bolje od same igre. 😀

  • RaspudicT1986

    03.02.2018 - 18:11

    jel zna netko gdje bi ja mogao nabaviti tu total war Game of Thronesa igru odnosno mod

  • baDarmageddoN

    04.02.2018 - 12:06

    Ako ne bude incest moda onda kvragu!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?