HCL.HR

Ništa od remastera Kingdoms of Amalura ukoliko se s time ne složi EA

Pero Mlinar 11.09.2018.   •   4 komentara


Nedavni povratak Kingdoms of Amalur franšize u život za sada ipak ne znači da će postojeća igra biti modernizirana za aktualne platforme.

Iako je igri za koju su svi već smatrali da je završila na groblju proteklih dana dano umjetno disanje u obliku neočekivanog otkupa, budućnost Kingdoms of Amalura mogla bi biti kompliciranija nego što se to činilo.

Nakon što su čuli vijesti o otkupu licence za serijal, brojni fanovi ponadali su se da bi novostečeni vlasnik, izdavačka kuća THQ Nordic, mogao imati planove za izdavanje remastered verzije originala. No, to se ipak neće dogoditi tako lako – kupnjom licence za serijal THQ Nordic nije dobio prava na izdavanje postojeće igre koja ostaju čvrsto u rukama obožavanog EA Gamesa.

Svjesni želja igrača, novopečeni vlasnici intelektualnog (ali ne i izdavačkog) vlasništva odlučili su dati izjavu koja se dotiče budućih planova za serijal:

U ovom trenutku otkupili smo prava isključivo na intelektualno vlasništvo. Jasno nam je koja su goruća pitanja (remaster, remake, verzija za aktualne platforme), ali u vezi njih nismo htjeli biti previše specifični. Prvo što planiramo učiniti je dobro razmisliti o svemu, napraviti našu zadaću i tek jednom kad se dobro upoznamo s franšizom i budemo sigurni o našim ciljevima, tek tad ćemo o tome početi i govoriti.

Kao što vidite, ništa još uvijek nije isključeno po pitanju vraćanja originalu. Iako je vrlo izvjesno da će serijal čiji je lore već dobrano razradio poznati pisac fantastike R.A. Salvatore dobiti svoj nastavak (čemu u suprotnom kupnja intelektualnih prava?), THQ Nordic mogao bi se vratiti i originalu – tj. ako se nakon nadolazećeg vijećanja odluči da je vrijedno hvatati se pregovora s Electronic Artsom.

Označeno sa: ,

Komentari (4)

  • Outback

    11.09.2018 - 14:33

    Steta, uvijek sam se nekako nadao da ce od nekud niknut novi nastavak, ili barem remaster, s obzirom da je igra bila odlicna, i uzasno podcijenjena. Imala je odlicnu pricu, combat system, grafiku za svoje vrijeme, i bila je jako jako dobro optimizirana sa jako malo bugova.

  • AdvCool

    11.09.2018 - 14:56

    Obožavani EA. Perfektan opis te kompanije ?

  • moordrak

    11.09.2018 - 15:41

    Nakon toliko pričanja o KOAR-u, baš bi mogao malo ispuhati prašinu sa X360 i zavrtiti ovu igru od početka 🙂

  • vragec25cro

    11.09.2018 - 19:46

    Taj EA mi svaki dan sve više i više pada u očima.Ne piratiziram igre,ali mislim da bih njihove s guštom samo da mi se sviđaju.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?