HCL.HR

Kreatori Detroit: Become Humana napuštaju PlayStation ekskluzivnost

Hrvoje Smoljić 29.01.2019.   •   5 komentara   •   Industrija videoigara


Pozitivan primjer kako novac mijenja čovjeka ili u ovom slučaju proizvođača, govori kako Quantic Dream više neće svojim igrama častiti isključivo vlasnike Playstation konzola.

Posljednje tri igre francuskog proizvođača Quantic Dream izašle su isključivo na Playstation konzolama. Heavy Rain, Beyond: Two Souls i nedavni Detroit: Become Human odnijele su pojam “interaktivna priča” na potpuno novu razinu. Sada se čini kako je netko uvidio njihovu vrijednost, a taj netko je jedna od najvećih kompanija na svijetu – NetEase. Gigant, uz brojne druge djelatnosti, distribuira te administrira kineske inačice igara poput World of Warfrafta, Starcrafta, Diabla, Overwatcha te EVE Onlinea. Poznati su i po činjenici da rade na razvoju mobilnog Diablo Immortala.

Jasno je da kompanija ima duboke džepove, a očito je u iste duboko posegnula kada je Quantic na njihov račun odlučio kako će svoje buduće igre uz Playstation, ponuditi i na ostalim platformama.  Koliki zaokret ova situacija predstavlja za proizvođača govori i činjenica da je oni nazivaju “novim početkom”. Sve to se odvija usred ozbiljnih optužbi da u studiju vlada nezdrava radna atmosfera. Od izrabljivanja djelatnika do slučajeva seksizma i rasizma.

NetEaseov izvršni direktor uvjerava kako je prije same investicije napravljena detaljna analiza studija. To se naročito odnosilo na organizacijsku kulturu u kojoj nisu uvidjeli niti tračak onog što optužbe tvrde. Kaže kako su orijentirani budućim projektima, a mi željno iščekujemo sljedeću najavu. Možda Detroit: Become Human na mobitelu?

Označeno sa: ,

Komentari (5)

  • so_random

    29.01.2019 - 21:38

    škandalozno

  • GTA222

    29.01.2019 - 22:47

    Pametna odluka.

    • bozicni_zeko

      @GTA222, 30.01.2019 - 09:26

      Da, jer su igre koje dolaze na više platformi tako lijepo sređene bez bugova i koriste potencijal svakog hardvera. Vrijeme će pokazati da li je ova odluka bila pametna za njih. Ja ostajem pri tome da može biti i loša i dobra

  • Dragan[MKD]

    30.01.2019 - 11:03

    Zanimljivo kako su oni napali Xbox prije koji mjesec, svakako na krilama SIE.

  • Narco

    30.01.2019 - 13:43

    Steta, meni jedan od najdrazih studija. Nadam se da se nece pokvarit.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?