HCL.HR

Kritičari nagradili Jima Carreya za ulogu negativca u filmu Sonic: The Hedgehog

Zoran Žalac 11.01.2021.   •   5 komentara   •   Filmovi i serije


Glumac Jim Carrey odnio je nagradu za ulogu od koje najvjerojatnije nije očekivao nikakvu nagradu, a možda čak ni tvorci filma Sonic: The Hedgehog.

Znate svi kakva je situacija s filmovima rađenim po predlošku igara – najčešće to nisu baš kvalitetna filmska ostvarenja i prava je rijetkost da osvoje neke nagrade. To jest nagrade koje bi bile relevantne. Osvojio je i Warcraft iz 2016. “nagradu” – ali onu za najgori film godine prema kritičarskoj udruzi St. Louisa. Osvojio je i Prince of Persia “nagradu” – kao Guinnessov rekord za tada najskuplji film rađen po videoigri. Kužite poantu – skoro se nikad ne događa da neki film rađen po igri bude nagrađen za svoju izvrsnost. Međutim, dogodilo se to jučer na dodjeli nagrada filmskih kritičara iz SAD-a.

Preciznije rečeno, nije nagrađen film po igri nego glumac iz filma po igri, ali i to se računa. Američka udruga filmskih kritičara proglasila je Jima Carreyja najboljim filmskim negativcem u ulozi doktora Ive Robotnika iz filma Sonic: The Hedgehog, koji je adaptacija slavne platformerske igre iz devedesetih godina. Interesantno, Carreyju je to prva nagrada za glumu u zadnjih deset godina, iako je redovito imao nominacije i u nekim ozbiljnijim ostvarenjima, poput serije Kidding.

Najboljim negativcem u seriji proglašen je glumac Anthony Starr za ulogu Homelandera u seriji The Boys, dok je najboljim filmom proglašena drama Nomadland. Punu listu pobjednika možete pronaći na službenoj stranici američke udruge kritičara.

Komentari (5)

  • 312AE

    11.01.2021 - 17:43

    Čist zasluženo, Jim je odradil ulogu 👌🏽😘, a Film je baš za rastopiti se.

  • KhorneFlake

    11.01.2021 - 19:03

    Baš čudo da konačno opet dobije neku nagradu za ono u čemu je najbolji… A i dobro se drži s obzirom kako idu godine. Starr isto zasluženo.

  • djosic85

    11.01.2021 - 21:04

    Filmčina… Čekamo nastavak

  • Emperor Ghaleon

    12.01.2021 - 16:38

    Sonic film… prvo su krenuli sa SEGA logom koji je “sačinjen” od njihovih igara, sredili su Sonicov izgled nakon negativnih kritika fanova, ubacili onu Sanic zajebanciju, klinka koja trči oko majke zavezane za stolac i viče “Gotta go fast!”…😂 Ali i Jim je itekako zaslužan.
    Možda sam fanboj, ali meni je ovo najbolji film po game predlošku.
    (Nisu mi ni Pixels i Postal loši, nemojte me ubiti sad)

  • Klaudio89

    14.01.2021 - 04:39

    bio sam oduševljen filmom jednako kao i glumom i pojavom njegovom kao zli Dr.Robotnik,jedva s nestrpljenjem isčekujem njezin nastavak iduće godine koji je najavljen za 22.4. iduće godine

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?