HCL.HR

Lara Croft and the Guardian of Light – izometrijski Tomb Raider

Zoran Žalac 18.08.2021.   •   2 komentara   •   Retro gaming


Na današnji dan prije točno 11 godina igrao se novi tip Tomb Raider igre – izometrijski puzzle naslov Lara Croft and the Guardian of Light.

Prije nego su napravili reboot serijala Tomb Raider, u Crystal Dynamicsu su istražili neke nove oblike avantura za gospođicu Laru Croft. Na današnji dan prije 11 godina lansirali su igru koja nije imala Tomb Raider u nazivu, ali je bila jedna od zabavnijih avantura pljačkanja grobnica.

Lara Croft and the Guardian of Light bila je igra s izometrijskim pogledom na akciju i zagonetke. Mogla se igrati samostalno, ali i kooperativno s još jednim igračem. Naslovnoj Lari Croft pridružio se Totec – drevni majanski ratnik koji se probudi kako bi zaustavio zlog duha Xolotla. Lara i Totec surađivali su kombinirajući opremu – Totelov štit, Larinu kuku i sl.

Igra je u svojoj akciji bila arkadna i pomalo slična starijim Tomb Raider naslovima utoliko što su likovi imali neograničeno streljivo za pojedina oružja. Kooperativno igranje bilo je izazovnije zbog toga jer su se zagonetke rješavale drugačije, tj. u solo načinu igranja Lara i Totec mogli su se birati naizmjenično i nisu oba lika bila istovremeno prisutna u levelu.

Lara Croft and the Guardian of Light prvotno je lansirana na Xboxu 360, a mjesec dana kasnije na PC-u i PlayStationu 3. Igrači su ju dobro prihvatili te je prodana u više od milijun primjeraka. Tri godine kasnije dobila je nastavak Lara Croft and the Temple of Osiris koji je povećao broj igrača na četvero.

Što vam je to 'Gaming kalendar'?

Komentari (2)

  • Darac83

    19.08.2021 - 18:09

    Meni je ovo bila čis ok igra ..

  • Deratizat0R

    20.08.2021 - 10:48

    Prije par mjeseci drug i ja prešli u co op, fino se zabavili.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?