HCL.HR

League of Legends dolazi na konzole i mobitele, Riot Games najavio sedam novih igara odjednom

Zoran Žalac 16.10.2019.   •   11 komentara


Riot Games je povodom desete godišnjice uspješnog League of Legendsa otkrio sedam novih projekata od kojih je većina dio LoL svijeta.

U zadnjih deset godina tvorci League of Legendsa nisu napravili nijednu drugu igru. No, svo to vrijeme razvijali su ideje za nove projekte, i to više njih istovremeno. Koliko točno, pitate se? Sedam komada!

Sve te projekte sinoć su otkrili na obilježavanju desete godišnjice LoL-a, a iako vam se može činiti da je to loše mjesto za takvu najavu, zapravo je sasvim obrnuto jer su svi projekti nekako vezani uz League of Legends, tj. njegov svijet. Idemo redom:

League of Legends: Wild Rift je potpuno nova MOBA dizajnirana za konzole i mobilne uređaje. U njoj će se LoL igrati twin-stick kontrolnom shemom ( korištenjem dvaju analognih palica kontrolera), a mečevi će uglavnom trajati 15 do 18 minuta. Igra na mobilne uređaje dolazi 2020. godine.

Legends of Runeterra bit će kompetitivna kartaška igra u svijetu LoL-a. Dakako, karte će sadržavati poznate likove kao što su Draven, Fiora i Teemo, ali neće svi likovi biti iz Runeterre. Igrači će birati jednu od sedam regija u kojima će igrati te skupljati bodove, a iz Riota su potvrdili kako se karte neće otključavati kupovanjem paketića s nasumičnim nagradama. Igra je dostupna već sada kroz zatvoreno testiranje bete.

League of Legends Esports Manager – da i ovoga će biti. U stilu Football Managera vodit ćemo esports timove profesionalnih igrača LoL-a. Izlazak je planiran za 2020. godinu.

Teamfight Tactics Mobile je, kao što naziv sugerira, mobilna verzija Riotovog odgovora na fenomen Auto Chessa.

Preostala tri projekta još su u ranoj fazi razvoja i nemaju imena. Project A je taktička pucačina bazirana na raznovrsnim likovima. Zvuči kao Riotova verzija Overwatcha.

Project F je pak Riotov Diablo, svojevrsni RPG iz trećeg lica u kojemu ćemo istraživati svijet Runeterre. Na kraju pak imamo Project L, borilačku igru u svijetu LoL-a na kojoj ne radi sam Riot nego eksterni tim Radiant Entertainment.

Ako ste mislili da je to sve od LoL-a, prevarili ste se. Završili smo s novim igrama, ali Riot osim njih priprema još dva uratka. Arcane je animirana serija po predlošku LoL-a, dolazi 2020. godine, dok je League of Legends Origins dokumentarni film o nastanku popularne igre koji je od danas dostupan na Netflixu.

Označeno sa:

Komentari (11)

  • Tony77

    16.10.2019 - 10:23

    Nikad nisam igrao lol, ali im svaka čast na ovom ?

  • Agent

    16.10.2019 - 10:58

    Legends of Runeterra “O njoj se za sada ne zna praktički ništa”,o njoj se zna dosta toga ako već se može igrat( na twitchu je 3 najgledanija igra trenutno).

  • edviiN

    16.10.2019 - 11:34

    League of Legends Esports Manager znaci ovakvu igru sam cekao godinama..
    A i Runeterra gledam je na twitch i do sada mi se ogromno svidja style karti 🙂

    gg LoL

  • Burke

    16.10.2019 - 12:55

    Ako lol postane pucačina možda ga napokon zavolim

  • Prophett

    16.10.2019 - 13:18

    Riot dosao i ugasio scenu jednim eventom. Svaka cast.

  • JohnSence

    16.10.2019 - 14:35

    riot dosao i najavio sve

  • Petar Marjolovic

    16.10.2019 - 18:18

    I sve će se te igre švercat na slavi i uspjehu lol-a. Dobar makrtetinški potez ali meni je iz ovoga jasno da nemaju hrabrosti ili ideje za nove originalne igre.

    • delko

      @Petar Marjolovic, 16.10.2019 - 23:04

      Naprotiv, svi iz LoL community-a ce da igraju ove igre upravo zato sto igraju LoL i vole te karaktere, kao sto je sada TFT zanimljiv a da nisu LoL karakteri niko ne bi ni znao da ta igra postoji 🙂 S obzirom da igram LoL, nista mi nema zanimljivije od tih0 istih karaktera u drugim igrama o7 o7 o7

    • Agent

      @delko, 17.10.2019 - 17:20

      TFT je dobar ali toliko je potrebno sreće u njemu da mi je dosta brzo dosadio

    • Darac83

      @Petar Marjolovic, 16.10.2019 - 23:54

      Komentar ti baš nema smisla…

  • Darac83

    16.10.2019 - 22:03

    Pa, zanimljivo…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?