HCL.HR

League of Legends dobiva personalizirane achievemente – koje treba platiti

Zoran Žalac 14.08.2019.   •   5 komentara


Zajednica fanova popularne igre League of Legends nije baš masovno sretna nakon predstavljanja takozvanih Eternalsa.

Nepisano je pravilo da se u videoigrama može naplatiti sve i svašta. Neke igre prodaju kostime, neke prodaju šifre za varanje, neke prodaju alate za modificiranje, a neke prodaju i maglu. No, sada će na prodaju biti i osobna postignuća. Naime, Riot Games je najavio kako će njihov popularni MOBA naslov League of Legends u verziji 9.17 dobiti sustav achievementa vezanih uz šampione i postignuća koja se ostvare s njima. Sve je to dobro osmišljeno, ali je nekima sporno što će se pravo na hvaljenje tim postignućima morati kupiti pomoću RP bodova, odnosno stvarnim novcem.

Takozvani Eternals sustav, koji danas kreće u testiranje, omogućuje igračima da javno prikažu svoja postignuća bilo u LoL-u općenito ili za svoje najdraže šampione. Ti prikazi bit će vidljivi unutar igre, ali i izvan nje, a omogućit će igračima i novi sustav progresije pored Masteryja i Rankeda.

Za početak je najavljeno šest vrsta Eternalsa: Warden, Protector, Empress, Guide, Warrior i Trickster. Svaki od 140 šampiona pripada jednom od tih Eternalsa, a kako vrijeme bude prolazilo tako će se i broj Eternalsa povećavati.

Eternalsi se mogu kupiti u setu koji uključuje tri različite vrste od kojih svaka prati različita postignuća, ima drugačiji izgled, moto i sl. Set će koštati 850 RP-a, što znači da će se moći nabaviti uplatom od minimalno 10 dolara koliko inače košta 1380 RP bodova.

Čini se kako su u Riotu znali da se igračima neće svidjeti što moraju kupovati nešto kako bi prikazali svoje uspjehe u igri pa su automatski ponudili objašnjenje zašto takvo što naplaćuju. Kako kažu, razmatrali su sustav loota, ali je isti bio previše kompliciran pa su ovime pojednostavili stvari. S druge strane, pothvat uvođenja Eternalsa u igru tražio je značajna ulaganja u pogledu financija i vremena pa se nadaju da će naplaćivanjem istih to vratiti.

Komentari (5)

  • Agent

    14.08.2019 - 14:50

    Naplaćivanje achievement ovo je nova razina plaćanja 😀

  • microlightgames

    14.08.2019 - 16:21

    Nije mi jasno. Ako igras skupljas bodove da dobijes eternala od tog championa? Ili mos upgradeat eternala ako kupis za rp? Jer ne vidim koji dio je sporan tu? Mozes ga upgradeat ili ne igrat a kupit eternala.

    • marjanovicut

      @microlightgames, 14.08.2019 - 16:40

      Mozes samo kupiti Eternala.

  • Hadvar

    14.08.2019 - 18:11

    This isnt ordinary stupid. This is… advanced stupid.

  • Darac83

    14.08.2019 - 21:27

    Prestao sam ozbiljno igrati LoL otkada su mi uništili najdražeg mi Mordekaisera… ☹️

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?