HCL.HR

Ukraden je izvorni kod za League of Legends, developeri priznali da će biti varanja u igri

Zoran Žalac 24.01.2023.   •   14 komentara   •   Industrija videoigara


Riot Games je obavijestio igrače League of Legendsa i Teamfight Tacticsa da im je neovlaštenim upadom ukraden izvorni kod za te igre.

Prošlog tjedna dogodio se hakerski napad na razvojno okruženje Riot Gamesa, a posljedica tog napada otkrivena je danas. Prvo dobra vijest – iz Riot Gamesa navode kako osobne informacije igrača nisu kompromitirane, što znači da nitko nije neovlašteno došao do vaših podataka za League of Legends i druge Riotove igre.

Loša vijest je ta da su ukradeni izvorni kodovi za popularni League of Legends, manje popularni Teamfight Tactics te anti-cheat sustave Riot Gamesa. Iz Riot Gamesa su upravo potvrdili kako su ih kradljivci kontaktirali te traže otkupninu za otuđene materijale.

Riot Games navodi kako ne planiraju surađivati s lopovima te im ne namjeravaju platiti ni centa. Svjesni su ipak da će im to otežati život jer javno objavljivanje izvornog koda jedne od najpopularnijih igara na svijetu može dovesti do neželjenih posljedica, u prvom redu povećanja varalica i različitih metoda varanja u navedenim multiplayer igrama. Iz Riota za sada navode samo kako rade na tome da budu u pripravnosti za lansiranje ispravaka čim se neki novi pokušaji varanja pojave.

Developeri League of Legendsa također su poručili kako će se iz izvornog koda vidjeti neke eksperimentalne stvari koje su planirali za League of Legends. Navode kako će neke od tih stvari na kraju završiti u samoj igri, no ističu da je većina budućih sadržaja tek u fazi prototipa te da nema garancije kako će se naći u samoj igri.

Konačno, fanovima League of Legendsa obećavaju transparentnost u cijelom ovom procesu te nakon daljnje analize slučaja namjeravaju javno otkriti kako je do napada došlo. S druge strane, s policijom rade na tome da što prije otkriju tko stoji iza napada, tj. u čijim je rukama ilegalna kopija izvornog koda za League of Legends.

Komentari (14)

  • Kikindo

    24.01.2023 - 16:59

    Možda se napokon odluče posvetiti malo i igri koja im je glavni izvor novaca, a ne da na pocetku sezone dobijemo ono smeće od teasera i broken MMR.

    • marjanovicut

      @Kikindo, 24.01.2023 - 17:42

      Broken mmr? Dokle ce ljudi izmisljati stvari samo zato sto ne mogu dalje od divizije kojoj pripadaju. Kako za mastere i gm-e nije broken mmr? Ako pripadas goldu, gold si ako pripadas dia, dia si. I nikako drugacije.

    • Kikindo

      @marjanovicut, 24.01.2023 - 18:08

      Čuj ako je tebi u redu da netko ima skoro 70% wr i dobije +16/17 lp onda u redu 🙂

    • Agent

      @Kikindo, 24.01.2023 - 18:46

      Dok god dobivaš isto koliko i gubiš je ok. A većinom je tako.

    • marjanovicut

      @Kikindo, 24.01.2023 - 20:32

      U redu je iz razloga sto imas 70% winrate na mnogo manjem uzorku gejmova od onog koji ti diktira MMR akaunta. Kako budes igrao tako ce ti to lepo pasti na originalnih 47 do 53% wr koliko si imao i pre tih gejmova. Ako si bolji samo ces preci preko te divizije i to je tako.

    • heredino

      @marjanovicut, 24.01.2023 - 22:41

      Problem je Matchmaking ne mmr

    • Old_Gam3r

      @heredino, 25.01.2023 - 09:08

      O kakvom problemu prićate? U svim igrama koje sam igrao do sad sve redom loši igraći se žale na matchmaking, a ne razumiju činjenicu da isti matchmaking spaja random igraće i u drugi team. Nakon par stotina partija se pokaže kakav si u prosjeku. Git gud.

  • S3k1

    24.01.2023 - 17:40

    Oh ne!

  • Mogvaj

    24.01.2023 - 18:36

    Ako je netko zaslužio da im se to desi onda su to oni.
    Firma koja ulaže minimalno truda u jednu od najuspješnijih igara ikada.
    Client izbuggan, balance svako malo nikakav, prijete se svakome tko radi bilo kakav fan project, komunikacija sa communityem svako malo gore-dolje
    Niži rankovi se navodno ne mogu ni igrati zbog količine botova
    Profili se non stop prodaju smurfovima koji onda uništavaju gejmove
    Moram li nastaviti?
    Svaka čast određenim dijelovima LoL tima ali većina ih je nikakva

    • Agent

      @Mogvaj, 24.01.2023 - 18:48

      “komunikacija sa communityem svako malo gore-dolje” Kad točno ide gore?
      “Niži rankovi se navodno ne mogu ni igrati zbog količine botova” i ovo ti nije točno.

    • agresv

      @Agent, 24.01.2023 - 19:09

      puno botova je u iron i bronci, postoji cijeli market za accountove nizeg ranka pogotovo za iron, iron 4 acc prosle sezone kostali oko 50-100 $ sad su jeftiniji jer ih ima puno puno vise

    • Agent

      @agresv, 24.01.2023 - 19:52

      Ima ih dosta ali nije baš takvo stanje da se ne može ni igrat zbog njih.

  • ZileGamer

    24.01.2023 - 21:13

    xd

  • prdomlat

    25.01.2023 - 01:23

    Dobro, nek bace sve u smeće i naprave novu igru koja nije apsolutni horseshit već 10. godinu za redom, baš kad misliš da im je došlo iz dupeta u glavu i da slušaju ljude, nope, svaka sezona sve lošija, ja ne znam kakav je to trend postao, svi developeri igara, filmova i serija jedu govna već dugo godina, jel to neki trend, neka agenda? Jel to neki posvojeni mentalitet, šta je!???!? Više nitko ne zna bit normalan! Eto im sad. Let it burn.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?