HCL.HR

Legendarni Age of Empires 2 dobiva remaster – po drugi put

Zoran Žalac 15.04.2019.   •   8 komentara


U prilično očekivanom slijedu događaja Age of Empires II: Definitive Edition pojavio se u bazi podataka odbora za određivanje prikladne dobi za igre.

Kultni RTS naslov Age of Empires 2 od 2013. se godine može zaigrati u HD izdanju. Međutim, i prije pet godina je to izdanje izgledalo ispodprosječno, a danas izgleda još i gore. U Microsoftu su stoga odlučili da će izbaciti još jedan remaster te legendarne PC igre, ovaj put više dotjeran nego u HD Editionu.

Age of Empires II: Definitive Edition nije još službeno najavljen, ali se unos pojavio u bazi organizacije ESRB koja se bavi određivanjem dobne granice za igre. To znači da je postojanje igre istinito 99,99%. Prema njihovim informacijama, igra je u planu za Windows PC platformu.

Nije ovo neko veliko iznenađenje jer smo prošle godine dobili Definitive Edition prvog Age of Empiresa. Nažalost, igra nije prošla baš zapaženo jer je bila ekskluzivna za Microsoft Trgovinu. To je “definitivno izdanje” sadržavalo malo dorađenu glazbu, achievemente i mrežni multiplayer preko Xbox Live mreže. Grafički je igra bila u potpunosti prerađena s podrškom za 4K rezoluciju, a u kontekstu gameplaya dobili smo mogućnost približavanja kamere, što se spominje i u opisu AoE II: Definitive Editiona.

Prvi Age of Empires u Definitive izdanju također je došao uz jednu ekspanziju. Drugi dio imao je više ekspanzija, od kojih tri nisu bile uključene u HD Edition. Od definitivnog izdanja stoga definitivno očekujemo da u paketu sadrži sve ekspanzije kad se fanove već mami da igru kupe po treći put. Bilo bi skroz pošteno, zar ne?

Komentari (8)

  • nedimomercevic

    15.04.2019 - 09:52

    Exciteedddd

  • Darcoolio

    15.04.2019 - 10:04

    “Da ga remasterizujemo jedno 90 puta pre nego što izbacimo najavljivani nastavak?”

  • Sabertooth

    15.04.2019 - 10:27

    Ako bude ekskluzivna za Microsoft Store mogu da se pozdrave sa parama. Nadamo se da su naucili lekciju iz prvog AOE DE. 🙂

    • Nijam Kaj

      @Sabertooth, 15.04.2019 - 12:47

      Prvi AOE DE je jako lose izvedena igra, usudio bih se reci da je original radio bar 10 puta bolje bez bugova, stekanja, s nekom logikom i smislom. Npr. posaljes radnika po zlato on se putem izgubi, comp ti je prijatelj i kad mu napadnu bazu on posalje vojnike u tvoju bazu umjesto da brani svoju…

  • rombonix

    15.04.2019 - 10:58

    davno najavljen novi serijal i od tada vise nista novo, pa odjednom jos jedan remaster legendarne dvojke. Veliki sam fan AOE serijala, ali ovo opet necu kupit!!

  • Agent

    15.04.2019 - 11:17

    Imaju Age of Empires 2 HD Edition i sad Age of Empires II: Definitive Edition čemu to? u ovoj igri baš i nije bitna grafika da ju idu sad popravljat

  • SanKa

    15.04.2019 - 16:32

    FUCK YES. godine sam ostavio na ovome

  • Dream Breaker

    15.04.2019 - 16:38

    \o/
    ~o~

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?