HCL.HR

Mad Box je nova, ambiciozna konzola koju razvija proizvođač Project Carsa


Je li Slightly Mad Studios dovoljno lud da uspije u namjeri razvoja konzole koja će se konačno ubaciti među velikane gaming hardvera ili je ovo još samo jedan projekt unaprijed osuđen na propast?

Nismo jednom čuli namjeru nekog proizvođača igara da se baci u vode hardvera i proizvede vlastitu konzolu. Projekti su to koji, ako i ugledaju svjetlo dana, vrlo brzo padnu u zaborav pokraj svega što nam nude Sony, Nintendo i Microsoft.  No, u skladu s imenom, studio Slightly Mad Studios možda je dovoljno lud da izbjegne takvu sudbinu.

Voditelj tog studija, Ian Bell, tako je najavio Mad Box – konzolu koja će se natjecati s sljedećom generacijom hardvera gore navedenih kompanija. Kako će “luda kutija” konkurirati velikanima? Mad Box će navodno pogoniti moćan hardver na razini najbržih računala koja će se tek pojaviti u naredne dvije godine. To trebalo omogućiti da igre budu pogonjene u čak 120 FPS-a, ali i podržavaju većinu VR uređaja.

Bell je također naglasio da će razvojni alati za kreiranje igara za Mad Box biti potpuno besplatni. Potez je to kojim planira privući što veći broj proizvođača koji bi posljedično razvijali naslove i na toj konzoli. Nadodaje kako studio ne planira dodanto poticati proizvođače da razvijaju igre koje bi izašle isključivo na Mad Boxu. Dakle, konzola vjerojatno neće imati ekskluzivne igre.

Trenutno nije poznato tko će financirati razvoj ove konzole, ali Bell tvrdi kako već postoje potencijalni investitori. Prema njegovim tvrdnjama, ako uskoro postignu dogovor, Mad Box bi trebao izaći za otprilike tri godine. Cijenom bi trebao biti usporediv s ostatkom postave sljedeće generacije konzola, a prve ideje za dizajn lude kutije planira predstaviti u prvoj polovici ove godine.  Živi bili pa vidjeli.

Označeno sa:

Komentari (5)

  • Graveland

    03.01.2019 - 09:28

    Zvuci vise kao OEM racunalo nego konzola lol

    • Dragan[MKD]

      @Graveland, 03.01.2019 - 10:46

      Pa to je zapravo konzola, imaš neki procesor Ryzen na primjer, neku grafiku Vega, nešto Rama I neko napajanje, uz neki HDD/SSD. Ono što diferencira konzole od računala je nivni software, ili OS, koji je od zatvoren tip, ali neki ljudi su uspjeli pokrenut Linux na Ps4.

    • Graveland

      @Dragan[MKD], 03.01.2019 - 11:15

      Znaci nikakva razlika ako linux ukljucimo u jednadzbu xD

  • Vass

    03.01.2019 - 16:32

    Već vidim ubifoft kako Uplay pretvara u konzolu.

  • moordrak

    03.01.2019 - 17:48

    Ni prvi ni zadnji koji se pokušavaju ubaciti na ovo vrlo lukrativno tržište davajući velika obećanja. Kasne samo 30-ak godina. Pitanje je što će u vrlo bliskoj budućnosti uopće biti sa konzolama jer ako svi prijeđu na oblak, moći ćemo se igrati i na običnom tosteru.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?