HCL.HR

MicroProse ulazi i u FPS vode s dvije taktičke pucačine

Stjepan Fikter 17.06.2020.   •   0 komentara


Nakon strateških i simulacijskih naslova, MicroProse ulazi i u FPS žanr izdajući dva naslova smještena u razdoblje Drugog svjetskog rata te u moderno vrijeme.

MicroProse vraća se na scenu i to sa šarolikom paletom igara jer će na svoj popis dodati i dvije pucačine. Prva od njih, Operation: Harsh Doorstop smještena je u moderno doba na afganistansko bojište u kojemu snage odmjeravaju NATO savez protiv Sovjetske vojske.

Inače, riječ o taktičkoj pucačini okrenutoj prema kompetitivnom multiplayeru što znači kako je komunikacija s timom obavezna. Najavljuje se još i široka paleta oružja te opreme kako bi se uspješno završili zadaci koji će biti dinamički. Uz to, kako je riječ o naslovu kojeg razvija zajednica developera i gamera, Harsh Doorstop bit će besplatan.

Druga pucačina vodi nas u okruženje Drugog svjetskog rata, a riječ je o Warfare 1944. Baš poput prethodne igre, riječ je o taktičkoj pucačini s kojom razvojni studio želi oživjeti mnoge elemente koje ne vidimo u modernim naslovima. Osim toga, igra je inspirirana klasicima poput Red Orchestre, Forgotten Hopea te Battlefielda 1942.

Prva verzija Warfarea 1944 koju bi uskoro trebali zaigrati kroz Early Access, bit će fokusirana prema pješačkoj borbi, velikim bojištima te dinamičkim zadacima. Kasnije će se igra proširiti s novim frakcijama, vozilima, oružjima te dodatnim realizmom iako će se već od početka moći umrijeti od jednog metka. Kasnije bi igra trebala dobiti i singleplayer kampanju, no to za sada ne zvuči kao nekakav prioritet.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?