HCL.HR

Minecraft Earth bit će sravljen sa zemljom, ubila ga korona

Zoran Žalac 06.01.2021.   •   4 komentara


Microsoftov pokušaj ulaska u žanr geolokacijskih igara proširene stvarnosti nije prošao dobro pa će Minecraft Earth biti ugašen sredinom 2021.

Minecraft je jedna od najpoznatijih franšiza današnjice i kad je najavljeno da će igra Minecraft Earth oponašati popularni Pokemon GO s geolokacijskim gameplayem i igranjem u proširenoj stvarnosti, činilo se da ništa neće zaustaviti tu igru da postane novi globalni hit.

A onda je došao COVID-19.

Minecraft Earth bio je zamišljen kao igra u kojoj bi se kockasti svijet Minecrafta u vašem susjedstvu gradio preko mobitela. Igra je trebala poticati slobodno kretanje i kolaboraciju s drugim igračima, ili u prijevodu – sve ono što u trenutnoj situaciji pandemije nije preporučeno.

Iz Microsofta su tako odlučili ugasiti cijeli projekt. Podrška za Minecraft Earth bit će okončana u šestom mjesecu 2021., a već su sada isključene neke opcije poput kupovanja stvari stvarnim novcem. Ukidanje podrške znači totalnu smrt igre pa od 1. 7. više neće biti moguće preuzeti ju, a i sav napredak igrača bit će izbrisan.

U Microsoftu direktno okrivljuju pandemiju za ovaj potez, no ruku na srce – Minecraft Earth nije bio naročito uspješan ni prije nego je netko u Kini gricnuo šišmiša. Na kraju krajeva, igra nikada nije ni izašla iz faze testiranja, a potiho je i lansirana diljem svijeta – toliko da je to mnogima prošlo ispod radara. Prema nekim podacima, u početku je imala milijunsku publiku, no ovaj potez vjerojatno je donesen jednim dijelom i zbog toga što ta publika nije ostala uz igru nakon njezinog lansiranja.

Komentari (4)

  • Emperor Ghaleon

    06.01.2021 - 09:25

    Zar se u toj igri ne možeš vakcinisat?

  • Demon90

    06.01.2021 - 10:32

    A koliko mi se čini ni harry potter nije baš puno postigao. Pokemon go i dalje daleko najuspješniji.

    • Zoran Žalac

      @Demon90, 06.01.2021 - 10:56

      Yep. Potter je jak brend, no vjerojatno ima nešto u tome da se Pokemon svijet bazira na hodanju pa se igra dobro uklopila na to. Kad pomislim na putovanje u Pokemonima odmah si vidim Asha kako pješači s jednog kraja svijeta na drugi. Kad pomislim na putovanje u Potteru odmah se sjetim aparacije i putoključeva.

  • Dajsikeks

    06.01.2021 - 14:01

    Pokemon Go još živ zbog japanaca i kineza većinom, i s obzirom da vidim da se svi tamo šetaju koda je Korona nestala tamo

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?