HCL.HR

Moguće je da se ovih dana počelo s ozbiljnim radom na Final Fantasyju 16

Pero Mlinar 01.04.2019.   •   2 komentara


Iz Square Enixa su objavili da rade na novome projektu. Iako njegovo ime nije poznato, može se pretpostaviti da se radi o novome Final Fantasyju.

Final Fantasy 15 nedavno je dobio posljednji DLC pa je time zaključeno još jedno poglavlje Posljednje Fantazije; možda ne toliko uspješno kao što su se njegovi tvorci inicijalno nadali. Ipak, Square Enixu nije trebalo dugo da objavi kako rade na novome projektu s čijim su “inicijalnim razvojem već završili” te mu se sad okreću u potpunosti, kao primarnom projektu u ovome trenutku. Njegovo ime pritom nisu objavili, ali kako na njemu radi Naoki Yoshida, redatelj Final Fantasyja 14, vjerojatno nagađate isto kao i ja.

Jedino što se zapravo zna o novome projektu jesu ove dvije činjenice. Prvo, započelo se s zapošljavanjem tima programera i dizajnera pa ako eventualno znate japanski i nešto sitno Pascala to vam je dobra prilika da saznate o projektu prije nas iz HCL-a. Drugo, u Square Enixu su napomenuli kako se radi o tzv. “temeljnom projektu”, na temelju čega se može pretpostaviti da se radi o naslovu iz nekog već otprije afirmiranoga serijala. Final Fantasy je tu, dakako, najočitiji izbor.

E, sad, kako smo na primjeru Final Fantasyja 15 vidjeli da u Square Enixu vrijeme i njegovu duljinu ne percipiraju baš najbolje (od osmišljavanja lika Noctisa do trenutka dok se je njime moglo zaigrati prošlo je više od deset godina), nećemo nagađati kad bi daljnji detalji o projektu mogli biti objavljeni. U svakom slučaju, jednom kad nešto bude poznato – obavijestit ćemo vas.

Komentari (2)

  • mokrEE

    01.04.2019 - 22:20

    kad ce 7-ica remake?

  • KPsrna

    02.04.2019 - 10:54

    FF serijala nikad dosta.. neka neka, još remake kad konačno izađe, damn good..

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?