HCL.HR

Mythos: Slavic Builder želi biti slavenska verzija Settlersa

Zoran Žalac 24.01.2022.   •   6 komentara


Nisu vas privukli novi Settlersi? Tvrtka Playway nudi rješenje za vašu slavensku dušu – u obliku igre zvane Mythos: Slavic Builder.

Nedavno je Ubisoft najavio oživljavanje serijala The Settlers, a vjerojatno se nisu nadali da će imati slavensku konkurenciju. Razvojni tim Madnetic Games udružio se sa sveprisutnom tvrtkom PlayWay i najavio Mythos: Slavic Builder, koji je u suštini slavenska verzija Settlersa.

Radi se tu o strateško-graditeljskom naslovu izometrijskog tipa. Gameplay mu je klasika – skupljaju se resursi da bi se prehranilo pučanstvo, gradi se vojsku za obranu od drugih plemena, itd. Mythos: Slavic Builder toj formuli dodaje slavenski zaplet utoliko što poštivanjem slavenskih tradicija možemo dobiti blagoslov od božanstava kao što su Perun, Mokoš i Veles. 

Osim Slavena, u igri će se naći Vikinzi, Arapi, vampiri i zombiji, a bit će i troglavih zmajeva. Za sada je najavljena PC verzija, a igra bi trebala izaći nekad u budućnosti, ako uopće i izađe jer ju sponzorira PlayWay koji u razvoju trenutno ima više stotina projekata.

Komentari (6)

  • Darcoolio

    24.01.2022 - 10:46

    Ovo bi bio greh da ne izađe.

  • SanKa

    24.01.2022 - 10:49

    vampiri i zombiji, wtf

    • Darcoolio

      @SanKa, 24.01.2022 - 11:37

      zombiji baš i nemaju veze sa našim mitologijom, ali vampiri su prisutni 😀

  • Ki-ya Karate Monster

    24.01.2022 - 12:42

    Majka Ilirija jedna si jedina.

  • Ignaccius

    24.01.2022 - 15:42

    Malo mi je bljak kada novinari uporedjuju tako neki naslov igre sa drugim, potpuno nekreativno… “Zeli biti Slovenska verzija Settlers-a” daj molim te….

    • Ignaccius

      @Ignaccius, 24.01.2022 - 15:44

      Da dodam, ne zelim umanjiti neciji posao i trud, svaka cast svakako, samo izjasnjavam svoj stav… Uglavnom ne volim kada se uporedjuju naslovi sa drugim, svaki je poseban za sebe

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?