HCL.HR

Najavljen Divinity: Original Sin 2

Zoran Žalac 12.08.2015.   •   7 komentara


Divinity serijal će originalno zgriješiti po drugi put. Razvojni tim najavio je da će svoj najambiciozniji projekt do sada ponovno pokušati ostvariti preko Kickstartera.

Prošle godine Divinity: Original Sin na PC-u nas je toliko oduševio da smo mu udijelili najvrijednije nagradu u svemiru – Zlatnog Dabra za igru godine. Krajem ove godine igra će u proširenom izdanju stići na konzole, no to nije sve. Danas smo dobili i potvrdu nastavka koji će kao i njegov prethodnih zaživjeti pomoću Kickstartera.

Konkretnije rečeno, Divinity: Original Sin 2 zaživjet će neovisno o tome bude li mu kampanja na Kickstarteru uspješna ili ne (iako su vrlo male šanse da ne bude). Naime, na igri se već radi i već je u fazi igrivog prototipa, što je omogućila zarada od prethodnog dijela.

Kako ističe razvojni tim Larian Studios, ponovno oslanjanje na Kickstarter imat će veći fokus na prikupljanje povratnih informacija igrača nego li na skupljanje novca. Kako kažu, Divinity: Original Sin je bio uspješan upravo jer je razvijan u otvorenoj komunikaciji s fanovima, a tako bi trebalo biti i s ambicioznijim nastavkom.

Početak kampanje na Kickstarteru zacrtan je za 26. kolovoza, a prvo pojavljivanje igre bit će na PAX Prime sajmu također krajem ovog mjeseca. Po prvom artworku kojega možete vidjeti na službenoj stranici može se pretpostaviti kako će kooperativni multiplayer u nastavku zabavljati četvero igrača.

Komentari (7)

 • xGruja

  12.08.2015 - 20:29

  Hoce li biti na PC ? 🙂 I molim vas mi recite koji je to mesec u godini 'kolovoz', posto sam iz Srbije, hvala :))

  • xGruja

   @xGruja, 12.08.2015 - 20:30

   Saznao ovo prvo, al i dalje mi treba odgovor na drugo pitanje 😀

  • markogal

   @xGruja, 12.08.2015 - 21:50

   8. 🙂

 • markogal

  12.08.2015 - 21:53

  jedva cekamm

 • KasperskyKasa

  13.08.2015 - 10:12

  Zašto ide preko Kickstartera a imaju dovoljno novaca da si priušte izradu?

  Meni to izgleda kao način da se besplatno napravi igra i poslije naplaćuje.
  Razumijem da je neki indie studio ili slično, ali ovo….

  • wyzard

   @KasperskyKasa, 13.08.2015 - 10:22

   "Kako ističe razvojni tim Larian Studios, ponovno oslanjanje na Kickstarter imat će veći fokus na prikupljanje povratnih informacija igrača nego li na skupljanje novca."

  • Gvags

   @KasperskyKasa, 13.08.2015 - 10:45

   ima i drugih nacina za prikupljanje takvih informacija, but ok

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!