HCL.HR

Najavljen je BioShock: The Collection, biste li ga ljubazno kupili?

Zoran Žalac 30.06.2016.   •   58 komentara


BioShock serijal neće skoro dobiti nove igre, ali sve postojeće stižu za aktualnu generaciju konzola u jednom ogromnom paketu.

bioshock collection

Svima nam je laknulo jer napokon više ne moramo slušati o dolasku BioShocka na trenutnu generaciju konzola u neizvjesnom kondicionalu. Ta javna tajna službeno je otkrivena kao BioShock: The Collection za PC, PS4 te XBO i nije neki remaster koliko ogromna kolekcija svih igara BioShock serijala i njihovih dodataka.

Tu su dakle tri igre – Bioshock 1 i 2, te BioShock Infinite. U sklopu dvojke dolaze Protector Trials i Minerva’s Den DLC paketi. Uz Infinite dolaze i zasebna Burial at Sea kampanja. Jedino što neće biti uključeno u ovaj paket jest multiplayer mod za BioShock 2, na koji smo već zaboravili da je ikada i postojao. Jedini novi dodatak kolekciji bit će glasovni komentari tvoraca igara.

Prvi i drugi dio bit će grafički unaprijeđeni. Nije otkriveno na koje načine, ali po traileru možete primijetiti nešto čišće teksture, a potvrđeno je kako će se igre vrtjeti u 1080p pri 60 fps-a. Efekti su ostali kakvi jesu, a isto vrijedi i za Infinite koji će izgledati onako kako je izgledao na PC-u. Verzija za PC inače je svojevremeno bila distinktno ljepša od onih za PS3/X360.

Dobra je vijest da PC igrači koji već posjeduju BioShock igre neće morati kupovati čitavu kolekciju da bi dobili ljepšu grafiku za BioShock 1 i 2 nego će iste igre na PC-u biti ažurirane, odnosno uljepšane bez ikakve naknade. Ostaje onda pitanje zašto uopće kupovati ovo izdanje na PC-u – pogotovo kada sve tri igre na Steamu trenutno možete kupiti za svega 10 eura – ali ipak lijepo od 2K Gamesa što nisu izostavili PC platformu u toj priči.

BioShock: The Collection u prodaji će se naći od 13. 09. ove godine.

Označeno sa:

Komentari (58)

  • tryon

    30.06.2016 - 16:07

    Valjalo bi prexi onda dvojku dok je jos laptop moze goniti.

  • bpeciko666

    30.06.2016 - 16:37

    de dosta remastera

  • Slim1992

    30.06.2016 - 16:45

    Kad se samo sjetim vremena kad je izasao Bioshock, kakva je to igra bila tad a Bogami je i dan danas…Dvojka onako, deja vu. Pa onda genijalni Infinite…Uglavnom legendarni serijal i ostaje nam samo da cekamo nastavak.

  • bartul_9

    30.06.2016 - 16:47

    Odlicno, nisam zavrsio prvi Bioshock, a druga dva nazalost nisam nikad zaigrao.Ovo se igra na PS4 sigurno.

    • Slim1992

      @bartul_9, 30.06.2016 - 22:21

      Obavezno igraj, pogotovo zadnji…nisi ni svestan sta propustas

  • DonMate

    30.06.2016 - 16:47

    Eh, prodano!

  • RapthorPechina

    30.06.2016 - 16:48

    Igrao jedino Infinite . Sjajan način da odigram jedinicu i dvojku

    • tryon

      @RapthorPechina, 30.06.2016 - 19:58

      mozes i odmah. bolje od vecine danasnjih igara, starost se ne osjeti.

  • KhorneFlake

    30.06.2016 - 17:01

    Neka hvala, dosta mi ih je bilo. Što mi je smiješno, gledajući slike, refleksije na zidovima u originalu djeluju bolje… Original mi je bio zanimljiv, solidan RPG, ali mi je dosadio na polovini drugog prelaska, nsam se mogao natjerati za još jedan krug samo da vidim alternativni završetak.
    Dvica je bila ok igra, ali se više osjećala kao ekspanzija jedinice nego nova igra, a s obzirom da sam ove već bio sit jedva sam je priveo kraju.
    Infinite je, bez sumnje, meni lično najprecjenjenije smeće koje sam imao priliku da u životu odigram. Razvodnjeni linearan gameplay prve dvije igre, srozan na nivo puke pucačine sa kosturom RPG elemenata, iluzijom izbora koji ama baš nikakvu ulogu na radnju u igri nemaju, pričnom pune rupa, kao i abizmalnim AI-jem. A tolike godine su ga razvijali, i s tim da je drugi studio radio dvicu.
    Tako da mogu fino da zadrše ovaj cash-grab. Istini za volju, i original je bio malčice precjenjen, ali nakon Infinite-a mi je djelovao kao remek-djelo. Podsjeća me na Crysis, prva igra mi je bila ok, ništa više od toga, ali nakon druge i treće igre cjenio sam je više nego ikad.

    • RapthorPechina

      @KhorneFlake, 30.06.2016 - 17:19

      Čovjek se zapita , kakve li ti refleksije imaš u glavi …

    • RapthorPechina

      @KhorneFlake, 30.06.2016 - 18:07

      Dobra usporedba. Kako vidim poboljšali su Physically-based rendering i god-ray efecte su stavili , teksture su bolje , ima ponešto teselacije , ambient occlusion je bolji nego u originalu . To je samo remaster koji će biti bolji od pc verzije bishocka 1 i 2 . Tako da za ps4 i xbox vlasnike i one koji nisu igrali 1 i 2 poput mene će sigurno s veseljem zaigrati remaster…

    • KhorneFlake

      @RapthorPechina, 30.06.2016 - 18:12

      Baš mi je drago zbog tebe. Izgleda da su remasterizovani samo prva dva, doduše. Mene lično ne privlači nikakva šminka, jer kad se nečeg nasitim – nema nazad. Već sam preskočio tuce remastera, kao što su Deus Ex Human Revolution, Darksiders 2 (ovaj sam imao i ključ čak jer je bio davan besplatno vlasnicima collector’s edicije), a sve mi se čini da ni Batman Arkham remaster neći ni taći jer su mi sve ove navedene igre počele izalziti na uši. Onom ko ih nije imao priliku igrati, svakako ovi remasteri dobro dođu da vide šta su propustili.

    • Slim1992

      @RapthorPechina, 30.06.2016 - 22:23

      hahahah Najjaci komentar…Ne vjerujem sta citam od ovoga korneliusa, prevazisao je sam sebe, da ne moram vecerati jos bi se smijao haqhaha

    • KhorneFlake

      @Slim1992, 30.06.2016 - 22:27

      Pazi da ti ne zastane zalogaj u grlu dok se smiješ.

    • Slim1992

      @KhorneFlake, 30.06.2016 - 22:48

      Jeo sam uspjesno haha, sad da na miru snimim ove komentare…. hvala ti sto si mi uljepsao vece 😉

    • fez

      @Slim1992, 02.07.2016 - 03:15

      Dijagnoza: akutna guzobolja? #Slobodavejnu2016. Siguran sam da bi in stao u obranu ovoga ove mamipare. Vejn vrati se brate

    • Slim1992

      @fez, 02.07.2016 - 16:33

      haahha

    • Zoran Žalac

      @KhorneFlake, 30.06.2016 - 17:39

      Bez da stajem u obranu igre, nemam potrebu suprotstavljati se mišljenjima, ali ovo za Infinite, konkretno za iluziju izbora, rekao bih da si promašio bit. Pa tema priče i jest “loop”, tako da ta iluzija savršeno sjeda tu i koristi se kao alat u svrhu naracije. Nije kao recimo u Telltaleovim avanturama gdje su te iluzije samo paravan za krojenje priče po volji, a Telltale zapravo kroji kako ti možeš krojiti tu svoju priču. Kruške i jabuke.

    • KhorneFlake

      @Zoran Žalac, 30.06.2016 - 18:01

      Meni se nekako više čini da je ljudima prešlo u naviku da kroje teorije o svemu i svačemu samo da nečemu iz ove igre nađu bit ili smisao. Mislim da za tim stvarno nema prijeke potrebe, pogotovo što je lično Ken Levin izjavio kako su izbori napravljeni čisto da bi igrač mislio kako će nešto napraviti a na kraju nema nikakvu svrhu, jer i iluzija je bolja od ničega… Al ajde.

    • Mr. Booker DeWitt

      @KhorneFlake, 30.06.2016 - 18:46

      koliko znam i u originalnom Bioshocku i u Infinite-u imaš iluziju izbora, što je jedna vrsta parodije/kritike na igre koje te ”vode za ruku”

    • KhorneFlake

      @Mr. Booker DeWitt, 30.06.2016 - 19:30

      U prva dva Bioshocka si makar imao različite krajeve u zavisnosti kako štediš male sestre, ili poštediš/ubiješ neke likove u drugoj igri.

    • tryon

      @KhorneFlake, 30.06.2016 - 20:03

      sori al jedno je imat svoje misljenje, a drugo pricat nebuloze

    • KhorneFlake

      @tryon, 30.06.2016 - 20:22

      Ne brini, navikao sam da me oko ove igre zaskaču sa svih strana. Pogledaj realno, ne računajući vijest od prije nekoliko dana kako neki nadolazeći naslov djeluje kao kombo BS (ko zna zbog čega) i RDR, koliko je u poslednje 3 godine iko pričao o Infiniteu, možda i uopšteno o BS? Šta je osvojila od nagrada te iste godine kad je izašla, dobila je nešto za muziku a i ona nije bila ništa posebno, čisto onako da im se da za utjehu. Kakav je trag uopšte ostavila, ko je uopšte referiše kad priča kako neka igra ima kao Infinite, što se može reći za masu drugih igara (Batman Arkham borbe koje su mnogi pokušali kopirati, regenerišuće zdravlje iz Halo-a, zaklon iz Gears igara, i masa drugih primjera).
      Apsolutno precjenjena igra, njeni System Shock prethodnici su svojevremeno redefinisali žanr, ali ovaj “spiritualni nasljednik” nije napravio ništa revolucionarno. Sve se na kraju svodi na to da je, erm, ček da vidim, ummm, a da, dobila je na metakritici velike skorove, jeeee… Te s toga se ne može reći da je loša igra jer, ehhh, ima skorove, jer, ovaj, priča nešto, genijalna priča sa nabacanom gomilom nebuloza da se uvijek nađe neko zbunjen da kaže kako je genijalna a ti si samo hejter koji je ne razumije. Jer kad bi razumio TU PRIČU, iz korijena bi promjenio mišljenje o igri, nema veze treš gameplay…

    • croBilly394

      @KhorneFlake, 30.06.2016 - 20:54

      Original ti je bio zanimljiv, solidan, ali je dosadio, poštujem, to je tvoje iskustvo, ja npr nisam igrao upečatljiviju igru u životu. Ali ovo za infinite ne mogu shvatit, kako misliš da priča ima puno rupa, koji dio priče ti nije jasan? Meni je imala savršenog smisla, i sva repetitivnost kroz igru i naporno napucavanje padne u vodu kad vidiš onaj rasplet i shvatiš slojevitost i kompleksnost priče i igre općenito.

    • KhorneFlake

      @croBilly394, 30.06.2016 - 21:03

      Ma sve je jasno, sve… I oko multiversa, i kako je Booker Comstock, i kako je Eli zaradila moći,… Samo mi nije jasno kako nisu pobjegli iz grada kad imaše onu frigatu na početku, gdje Booker govori ajmo za Pariz… Neka ih da pomognu pobunjenicima, nema veze što mogu odmah pobjeći, bilo bi glupo završiti igru za 30 minuta… Nije mi jasno kako Elizabeth utopi Bookera da spriječi Comstockovo postojanje, čime i samu sebe briše, što znači da se nikad nije ni mogla roditi da utopi Bookera na prvom mjestu. Nije mi jasno kako čitav grad juri Elizabeth da je otme Bookeru, a kada čuči i pokriva se po glavi svi oko nje skakuću ne fermajući je ni 5%. I još lagano kad te smlate svi je puste da te oživi injekcijom i onda nastaviš, ali prokleti dosadnjakovići od Handymena imaju zdravlje nanovo…
      Infinite definitivno nije najgora igra koju sam igrao u životu, ali nerazumni ljudi koji uporno prave od nje nešto što nije samo joj zakivaju poslednji ekser u lijesu.

    • MaliMicek

      @KhorneFlake, 30.06.2016 - 22:04

      nije Booker na kraju Comstock, ni na početku tj. on uopće nije Comstock. Odakle ti to ?

    • MaliMicek

      @MaliMicek, 30.06.2016 - 22:13

      Mislim je, u tim multiversima kojima se igra bavi, ali onaj “originalni” Booker koji je “prodao” Annu i s kojim igramo – nije Comstock.

    • KhorneFlake

      @MaliMicek, 30.06.2016 - 22:23

      Pa upravo je to i jedna od mnogih gluposti u vezi priče. Kad smakneš Comstocka i ajmo napokon iz ovog grada, Elizabeth govori šta vrijedi što je mrtav ovdje kad je u milion drugih svijetova još živ. I tad mu govori da je Comstock potekao od njega, te pokušava sa njegovim davljenjem da pobriše svakog Comstocka. A s obzirom da su beskonačni svijetovi upravo to, niko ne garantuje da negdje tamo još oni postoje, i to još kad vidiš samu završnicu igre gdje se ostavlja sumnja u tako nešto.

      Nego daj, nabacaj i nakrkaj svega u priču pa da djeluje dublje nego što jeste pa da se uvijek neko nađe nešto da brani i teoretiše.

    • KhorneFlake

      @MaliMicek, 30.06.2016 - 22:15

      Eh? Pa zar niko drugi nego ja, koji sam valjda neki hejter koji ne konta igru, moram da objašnjavam priču ove igre? Booker je nakon masakra nativnih Amerikanaca u kom je učestvovao (prije početka igre) osjećao grižu savjesti pa je otišao da se krsti. U jednoj verziji multiversa on to i učini i preimenuje se u Zakari Komstok, u drugoj odbije krštenje i nastavi kao Booker. Comstock upozna jednu od Letuce-a (onaj par koji iskače s vremena na vrijeme) koja eksperimentiše sa putovanjem kroz vrijeme i između univerzuma, pri čemu od eksperimentisanja Comstock postane sterilan, za razliku od Bookera koji dobije dijete posle znano kao Elizabeth. Comstock hoće naslednika pa putuje u drugi univerzum da ponudi Bookeru da obrišu njegov dug od kockanja koji je u međuvremenu nagomilao u zamjenu za dijete. Ovaj pristane, pa se predomisli, i kad je pokušao da preotme dijete u svađi jedan njen prst ostane u jednom univerzumu a ona završi u drugom sa Comstockom, pa zato ima i mogućnost svojevoljnog otvaranja procjepa. Letuce se pokaju zbog svoji dijela i dovedu Bookera u Comstockov univerzum i tu počinje igra.

    • tryon

      @KhorneFlake, 30.06.2016 - 23:19

      nisi ti to skopčao. u biti fora je u tome da nema neke definitivne verzije priče

    • Slim1992

      @MaliMicek, 30.06.2016 - 22:27

      Decko ocito ne konta igru, ralno nije shvatio pricu, ne krivim ga, genijalno su je zakomplikovali haha, toliko hejtuje ovu igru a nista nije shvatio, druga stvar, kaze zbog toga sto je ljudi hvale, nesvjesno zakivaju poslednji ekser u lijes!? WTF???/

    • croBilly394

      @KhorneFlake, 01.07.2016 - 00:23

      Evo upravo zato te i pitam što ti nije jasno, da ti pokušam objasnit. Davno sam igrao, ali ako se ne varam, kad su prvi put ušli u frigatu, nisu mogli pobjeći jer je Booker stavio koordinate za New York, Elizabeth je to skužila i odvalila ga onim ključem (referenca na Bioshock), a zatim su pobunjenici oteli frigatu i postavili uvjete da mu je vrate nakon što im pomogne.. Svaki slijedeći put kad su mogli pobjeć s frigatom oborio ih je Songbird. Sljedeće, kršteni Booker = Comstock; nekršteni Booker ostaje Booker.. Ako udavi Bookera prije čina krštenja, tada briše svakog Comstocka, i naravno, briše sebe, ali ne u potpunosti, jer briše Elizabeth Comstock, ali ne i Annu DeWitt, ona u svim ostalim svemirima/dimenzijama/kako god ostaje živjeti sa Bookerom koji ju nije imao kako dati blizancima Lutece (oni su ista osoba zapravo, nebitno) jer ih Comstock nije ni poslao jer nije ni postojao… Nadam se da ti je sad jasnije, ovo ostalo smatram da ne treba objašnjavat jer to su sitniji propusti, ni jedna igra nije savršena.

    • KhorneFlake

      @croBilly394, 01.07.2016 - 00:38

      Ma sve za 5, druže. Hm, čekaj malo “nisi ti to skopčao. u biti fora je u tome da nema neke definitivne verzije priče”. Hvala, tryon…

      Brate, i da je sve to tako, nema te priče, da je ne znam kakva, koja će oprati onaj treš od gameplaya. Poslednji put sam se tako smarao kad sam igrao Battlefield 3 kampanju. I sad se sebi divim kako sam tu igru priveo kraju, ali upravo me guralo to što su svi govorili “ma samo da vidiš priču”… Na kraju sam samo žalio za bačenih 10 sati života. Možemo samo da se slažemo da se ne slažemo, pretpostavljam.

    • Slim1992

      @croBilly394, 30.06.2016 - 22:48

      he

    • Ares88

      @KhorneFlake, 30.06.2016 - 23:39

      Vidim ti po profilu i komentarima da nisi baš svoj

    • KhorneFlake

      @Ares88, 30.06.2016 - 23:40

      Čestitam, za nagradu osvajaš besplatni lajk od Slima.

    • Ares88

      @KhorneFlake, 01.07.2016 - 00:20

      Shadya?

    • KhorneFlake

      @Ares88, 01.07.2016 - 00:33

      Ne originala naravno, mada ovaj ovdje je to ime koristio na prethodnom profilu. Da se sad može ulogovati siguran sam da bi te dvaput potapšao po leđima.

    • Slim1992

      @KhorneFlake, 01.07.2016 - 10:10

      Vide ljudi….ono sto sam ja davno 😉

    • fez

      @Ares88, 01.07.2016 - 13:58

      Hajka na čovjeka jer mu se ne sviđa igra. Klasika kad fanboye zaboli guza??

    • NoxeyPU

      @KhorneFlake, 01.07.2016 - 18:25

      ja mislim da svi vi skupa pametujete previse, meni su prva dva bioshocka (infinite nisam igrao) bili zabavni i prica mi je bila zanimljiva i nis mi nije falilo 🙂 jedne od drazih igara ..

  • Mentor

    30.06.2016 - 19:10

    Bioshock Infinite, igra sa jednom od najboljih priča u historiji igara.

    • Slim1992

      @Mentor, 30.06.2016 - 22:28

      Meni je prica ubjedljivo najbolja, kad uzmemo u obzir i knjige, filmove itd. bez pretjerivanja, onako realno…A igra, gameplay uf, odoh da ga instaliram 🙂

    • Mentor

      @Slim1992, 01.07.2016 - 21:03

      Da, igra je pun paket u pogledu svega, od priče, gameplay-a itd.
      -DjokaBA Prvi dio sam igrao nešto malo i nikako da se nakanim da ga odigram do kraja,a jako bi dobro bilo vidjeti ovo u obliku filma.

    • Slim1992

      @Mentor, 02.07.2016 - 18:46

      Ma film moraju uraditi po ovome…mada dovoljna je i igra, odigras i steknes jedno veliko iskustvo u zivotu.

    • DjokaBA

      @Mentor, 01.07.2016 - 18:47

      Meni je nekako u prvom delu bolja.. kao sto i sam naslov kaze “would you kindly…”

  • Lazy

    30.06.2016 - 19:34

    Bioshock Infinite je bio slam dunk od priče,jaw drop,ono wau jbte,a taman mi je bio pun kufer otvorenog svijeta i neograničenih izbora, htio sam da me igra uzme za ruku odfura do kraja i zabavi,dobio sam 10x više hehe,pa je stavljam uz bok Metal gear solidu,koji mi je ujedno mjerilo za imerzivnu priču do j.10/10.
    Svakako preporuka za kupnju.

  • DjokaBA

    30.06.2016 - 20:51

    Must have za sve konzolase koji nisu igrali ove igre. Najbolji FPS serijal !!

  • trulex

    30.06.2016 - 21:06

    Pored kletih remastera nema Red Dead Redemptiona remasteriziranog pa jemebu pleme.

  • Dilo_trasul

    30.06.2016 - 21:09

    Cijeli serijal mi je odlican,infinite mi je jako dobra pucacina iako svi forsiraju kvalitetu price,kombinacija oruzja i blesavih moci mi je odlicno legla a prica mozda malo manje jed pred kraj neznam ono lud jebe zbunjenog 🙂

    • Slim1992

      @Dilo_trasul, 30.06.2016 - 22:29

      Al razmisli malo o kraju, pogledaj objasnjenja i bices zatecen genijalnostu razvojnog tima

  • Slash

    30.06.2016 - 22:27

    Sve igrao da se zabaviti sa Bishockom samo ima problem a to je taj zanr moras voljeti ako ne onda bolje ne igrati,Fifa je dobra igra ali ja nogomet ne hvala,cijenim a ne pljujem…

  • tryon

    30.06.2016 - 23:20

    btw ubio bih za ovaj wallpaper bez logoa

  • rimidubetna

    01.07.2016 - 07:25

    finally?

  • funky0308

    01.07.2016 - 13:20

    Ako je remaster dobar i ima smisla – ja to podrzavam. Ima odlicnih naslova koji du remasterom ponovno osvojili ljude i stare i nove, odnosno i one koji su igru prešli i nove gamere. Sve je stvar da li se radi nesto samo da se uzmu oare ili se radi nesto da se unaprijedi i donese neko novo iskustvo.

  • Milix Videos

    01.07.2016 - 18:43

    Ne čini se loše 😀

  • krosis

    02.07.2016 - 19:39

    Strašan serijal, jedino mi bas najbolje nije sjela dvojka, ali sveukupno Bioshock serijal ODLIČAN….

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?