HCL.HR

Najavljen je Total War: Rome Remastered, stiže u paketu s Aleksandrom i Barbarima

Zoran Žalac 25.03.2021.   •   6 komentara


Baš kad smo se pitali koji još stari klasik nije dobio svoje remasterizirano izdanje, stigla nam je najava da će strateški hit Total War: Rome dobiti takav tretman.

Estetski zahvati na starim strateškim igrama definitivno su u modi i osim u nekoliko iznimnih slučajeva, dobro su prihvaćeni. Prošle je godine tako Command & Conquer Remastered nekima ponovno probudio ljubav prema tom slavnom serijalu iz 90-ih. Sada se sličnom uspjehu nada nešto noviji klasik iz 2004. – Rome: Total War.

Njegov remaster stiže 29. 4. ove godine pod nazivom Total War: Rome Remastered. Po cijeni od 30 eura, ovaj će remaster ponuditi poboljšanu grafiku za 4K standard te niz poboljšanja i novih mehanika u gameplayu. Remastered izdanje sadržavat će dvije ekspanzije (Alexander i Barbarian Invasion), a u paketu će igračima donijeti i originalni Rome, u slučaju da ga već ne posjeduju.

Što se grafike tiče, najavljena je podrška za ultra-široke monitore, a svaki segment igre dobit će nove modele i teksture. Bit će dodani novi efekti poput dizanja prašine.

Što se novih funkcionalnosti tiče, poboljšano će biti upravljanje kamerom uz višu razinu približavanja (zooma), mogućnost rotiranja mape i sl. U bitkama će postojati taktička mapa na koju će se moći postavljati razni markeri. Mrežni multiplayer podržavat će cross-play između PC, Mac i Linux platformi.

Među konkretnim proširenjima sadržaja i gameplaya spominje se dodatnih 16 frakcija, potpuno nova vrsta agenta, mogućnost slanja trgovaca diljem svijeta i kreiranje trgovačkih ruta, potplaćivanje rivala resursima i sl.

Oni koji već imaju Rome: Total War u svojoj kolekciji neće moći dobiti Remaster potpuno besplatno. Međutim, za njih će vrijediti posebna akcija – do 31. 5. moći će kupiti Total War: Rome Remastered u pola cijene, dakle za 15 eura.

Komentari (6)

  • GejmerMisko

    25.03.2021 - 16:37

    Jao, ovdje je za mene sve počelo…

  • ck7

    25.03.2021 - 17:07

    Prva igra koju sam zaigrao na kompu i to na faksu, odlična igra, krivo vrijeme 😁 veselim se remasteru, nadam se da će mi žena dati mira par dana 😇

  • PicardMT

    25.03.2021 - 18:18

    Sjajna vijest, jedva čekam povratak u igru kojom je počelo moje omiljeno RTS iskustvo. Info za zainteresirane je da je svega sat-dva od goreprikazanog trailera mnogim straemerima dozvoljeno da već sad igraju 4 sata i 25 poteza igre.

  • FL0KY

    25.03.2021 - 22:07

    Ne mogu opisati koliko sam uzbuđen, otprilike isto kad je S.T.A.L.K.E.R. 2 bio najavljen. Samo se nadam da će ostati originalni soundtrack.

  • nenno

    02.04.2021 - 20:52

    Super igra

  • Beljan

    04.04.2021 - 12:45

    Da, super igra. Meni prvi RTS.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?