HCL.HR

Najavljena nova ekspanzija za Hearthstone – Whispers of the Old Gods

Luka Pleša 13.03.2016.   •   1 komentara


Ludilo, korupcija, drevni bogovi i još mnogo toga u preko sto novih i uzbudljivih karata.

whispers-of-old-gods

Na Hearthstone Americas Winter Championshipu najavljena je nova, ujedno i treća ekspanzija za Hearthstone, naziva Whispers of the Old Gods. S čak 134 nove karte, njen izlazak se očekuje krajem travnja. Za razliku od prijašnjih ekspanzija, koje su bile dosta vedre i imale šaljive teme, a što se odražavalo i na njihove karte, u Whispersima je atmosfera mnogo mračnija i ozbiljnija.

No prije svega, tko su Old gods ili po naški Drevni bogovi?

U svijetu Warcrafta, oni su zla, kaotična i manipulativna stvorenja ogromne moći, koja su nekada davno vladala planetom Azerothom. Pod svojom kontrolom imali su elementarne lordove (Ragnarosa, Al’Akira, Neptulona i Therazane) koje su koristili kao pijune u međusobnim ratovima. Potom su došli Titani, pobijedili Drevne bogove i zatvorili ih unutar samog Azerotha. Iako su bili poraženi, Bogovi su ostali dovoljno snažni da usmjeravaju tijek povijesti putem šaputanja u umove onih koje su koristili za svoje kaotične ciljeve.

Upravo ti šapati, to djelovanje iza scene putem iskvarenih sljedbenika i poremećenih kultista, je ono na što ova ekspanzija igra, njena glavna tema. Neke od dobro poznatih karata, u Whisperisma postaju još jače, iskvarenije i luđe.

Loot Hoarder je tako pronašao blago, koje baš i nije trebao, te postao Polluted Hoarder.

whispers-gods-hearthstone-1

Iako je stroj, bez mnogo pameti, Drevnim bogovima to nije predstavljalo prepreku te su Antique Healbota izvrnuli u Corrupted Healbota.

whispers-gods-hearthstone-2

Doomsayer je cijelo vrijeme imao pravo, kada je najavljivao da dolazi smak svijeta, pa je od Drevnih bogova dobio nagradu za svoje propovijedanje.

whispers-gods-hearthstone-3

Jedan od ukupno četiri Drevna boga, maliciozni C’thun, očekuju igrače u Whispersima. Blizzard je najavio kako će upravo on biti bonus karta u svakom prvom boosteru ove ekspanzije kojeg igrači otvore (uz pet normalnih karata, on će biti šesta, dodatna karta).

whispers-gods-hearthstone-5

Njegov devastirajući efekt dodatno će pojačavati čak 16 kultista od kojih su do sada prikazana dva, vjerojatno slabija od ostalih.

whispers-gods-hearthstone-4

Izgledno je da će se cijele strategije graditi upravo oko Drevnih bogova, dakle jedne jedine karte, što u dosadašnjoj meti baš i nije bilo previše često. S obzirom na to da C’thun dobiva tako velik broj sljedbenika, vjerojatno ni ostalo troje Bogova neće za njim zaostajati.

Blizzard se doista potrudio u kampanji oko nove ekspanzije, pa će tako u narednim tjednima, igrači imati priliku glasovati kojim će se redoslijedom prikazivati Drevni bogovi, u što će biti uključeni i neki poznati Hearthstone streameri. Uz to, tko god se logira u igru tijekom promocijskog perioda, dobit će čak tri besplatna Whispers boostera, od kojih će u prvom biti legendarni C’thun. Također, kao i s prethodnom ekspanzijom, i za ovu će postojati opcija prednarudžbe pedeset boostera (s pravim novcem) uz koje se dobiva poleđina za karte, Eyes of C’thun.

whispers-gods-hearthstone-6

Sve u svemu, Whispers of the Old Gods za sada izgleda dosta zanimljivo, a ako vas zanima, karte koje se otkriju tijekom nadolazećih tjedana možete pratiti na www.oldgods.com.

Označeno sa: ,

Komentari (1)

  • l)oolvl

    14.03.2016 - 15:51

    nadao sam se da će me nova ekspanzija možda uspjeti privući nazad igri, ali izgleda da ništa od toga

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?