HCL.HR

Najbolja glazba iz igara: Ljetna zadovoljstva Rayman Originsa

Zoran Žalac 09.07.2022.   •   2 komentara


Rijetko je koji platformer iskoristio glazbu za svoj gameplay kako je to učinio Rayman Origins iz 2011. godine svojom zaraznom melodijom The Lum King.

Rayman Origins nije baš igra ljetne tematike da bi se našla na našoj listi takvih igara, ali u svojoj osnovi ima poveznicu s “osjećajem” ljeta. Najčešće korištena glazbena tema u tom fantastičnom platformeru je “The Lum King”, melodija koja se dobrim dijelom oslanja na ukulele. Popularni instrument na Havajima ovdje prenosi vesele tonove koji djeluju ljetno, a posebno je interesantno na koji je način glazba spojena sa samim gameplayem.

Glavni isječak Lum King teme aktivira se u igri upravo kad Rayman pokupi većeg Luma s krunom na glavi. Tada se svi okolni lumsi bude iz sna, postaju crveni i počinju plesati. Sve to traje desetak sekundi tijekom kojih igrač dobiva dupli broj bodova za svakog skupljenog luma. I vjerojatno se suzdržava da i sam ne zapjeva kad krene ono PAM PAM PAM…

The Lum King je skladba koju potpisuju Christophe Heral i Billy Martin i Raymanu je dala savršenu notu živosti i veselja. S vremenom je ta melodija zaživjela i u drugoj igri kad je Rayman gostovao u Super Smash Bros. Ultimate. Postoje brojne cover izvedbe i eksperimenti među kojima vrijedi poslušati kako se ta melodija prilično dobro spaja s glazbenom temom prve Super Mario Bros. igre. Nije ni čudo jer su se sa Super Mariom spojili Rabbidsi, koji potječu upravo iz Raymanovog svijeta.

Genijalnost Lum King teme i Rayman Originsa općenito najbolje je dočarala ekipa nekadašnjeg serijala HAWP, iza kojeg stoje scenarist Anthony Burch i glumica Ashly Burch. U crnohumornom skeču njih dvoje ne mogu odoljeti melodiji Lum Kinga ni pred odlazak na sprovod, što je dosta interesantan komentar na zaraznost te melodije zbog koje igranje Rayman Originsa pruža veselo iskustvo.

Komentari (2)

  • Filip Zorić

    09.07.2022 - 14:45

    I nikako da vrate ovog lika u svjetlo…a sa Origins i Legends su baš pogodili formulu. Meni su još uvijek najdraži glazbeni leveli iz Legendsa, koji hitovi!

  • kozmos098

    09.07.2022 - 23:30

    Rayman legends jedna od zabavnijih igara posebno kad se igra u cetvoro, i vrlo je teska

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?