HCL.HR

Najbolji japanski developeri spremni su nadići kulturne razlike vrhunskim igrama

Juraj Bevandić 05.05.2017.   •   1 komentara


Direktor zadnje tri Persona igre prepušta serijal svom nasljedniku i radi na novom, nadamo se jednako izvrsnom RPG-u kojim cilja ponovno nadići kulturne razlike.

Persona igra

Ako to niste shvatili iz naše vrlo pozitivne recenzije, ponavljam još jednom da je Persona 5 vrhunska igra. Ne samo da se vrlo brzo smjestila u samu kremu žanra i serijala, već je uspjela ukrasti srca novajlija koji su imali svoje sumnje o takvim igrama. No, jasno nam je da neki igrači jednostavno ne mogu prožvakati kulturne razlike čak niti u igri koja ih dobro odrađuje i to je okej.

Katsura Hashino, direktor koji je vodio serijal od redom vrhunskih Persone 3 do najnovije petice objavio je na PlayStation Blogu da prepušta serijal svojim nasljednicima. Jako je sretan što je Persona 5 tako uspješna i voljena na zapadu unatoč tome što je vrlo japanska igra s lokalnim utjecajima i motivima. Ističe tipične kulturne razlike između zapadnjačkih i japanskih igara, ali osjeća da dobre igre to mogu nadići i na tome radi svojim novim projektom.

Nije puno otkrio, ali znamo da će njegova nova igra imati barem neke elemente RPG igara, biti smještena u maštovitom svijetu i ponuditi posebno iskustvo povezivanja s likovima i igrom. Mi se tome radujemo jer su ove godine japanski developeri rasturili svojim naslovima diljem svijeta, pa se nadamo da prihvaćanje naših kulturnih razlika i ljepota može voditi do samo boljih igara.

Označeno sa: , ,

Komentari (1)

  • sedf

    07.05.2017 - 17:46

    Prvi

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?