HCL.HR

Najveći svemirski sandbox s ove strane galaksije, X4: Foundations, ima datum izlaska

Stjepan Fikter 02.10.2018.   •   7 komentara


Svi koji su sanjali o još jednom stvaranju vlastitog svemirskog carstva, od kraja 11 mjeseca moći će to ostvariti u novom nastavku X serijala – X4 Foundations.

Ljubitelji svemirskih naslova zasigurno su barem jednom čuli za popularni X serijal koji je mogao ili bolje rečeno još uvijek može prestrašiti mnoge igrače zbog svih dostupnih mehanika. Onaj tko nije htio uložiti malo više slobodno vremena u proučavanje svega što X pruža, propustio je zanimljive avanture, no uskoro će moći uskočiti u novu ako se ima dovoljno minuta na raspolaganju.

Naime, kreator ovog serijala, Egosoft, otkrio je kako X4: Foundations igramo od 30.11. kada igra stiže na PC, pa ako već sada planirate kreirati vlastito svemirsko carstvo, obilježite ovaj datum na kalendaru. Fanove serijala također će obradovati mogućnost pilotiranja svih dostupnih letjelica gdje je fokus stavljen na besprijekorno i imerzivno iskustvo kada se mijenja kapetanska stolica.

Uz to, dočekat će nas poboljšano iskustvo dizajniranja svemirskih postaja kao i nadogradnje brodova, a kreatori obećavaju kako će ovo biti najdinamičniji X svemir ikada što uključuje i najdetaljniju X ekonomiju ikada. Praćenje vlastite flote te izdavanje različitih naredbi bit će moguće pomoću novog grafičkog sučelja u obliku svemirske mape. Za one koji vole istraživati, bit će također moguće izaći iz broda i posjetiti mnoge lokacije.

Ovo su samo neki od noviteta koji stižu s igrom, a više o svemu možete saznati iz svježe objavljenog trailera.

U svakom slučaju, svi koji se budu odlučili za ulazak u ovu svemirsku avanturu, dočekat će ih šarolika paleta mogućnosti, no samo se nadamo kako će sve raditi odmah po izlasku, umjesto čekanja mnogobrojnih patcheva koji će popraviti osnovnu gameplay petlju na prvobitno zamišljenu razinu.

Označeno sa: ,

Komentari (7)

  • cyberjunk2069

    02.10.2018 - 13:02

    HCL-ovci, jel vas pale igre koje su toliko kompleksne da vam treba doktorat za igru i toliko duge da je igrate 500+ sati? Ako da, elaborirajte.

  • i_love_all_games

    02.10.2018 - 13:45

    Vidjet ćemo. X3 je imao neke nepotrebne bugove i mane… Čekam da vidim nešto pravog gameplaya pa možda i kupim

  • siblyx

    02.10.2018 - 16:24

    Uh, samo da ne zaseru. Polažem jako velike nade u ovu igru, iako je prošli nastavak failao brutalno. Naivno, al eto, fali mi dobra space sim igra.

  • funky0308

    02.10.2018 - 17:59

    Odlicno, taman da se NMS zamjeni necime novijim, a nadam se i boljim.

    • i_love_all_games

      @funky0308, 02.10.2018 - 21:09

      NMS je sada jako dobra igra ali daleko je to od igre kaovu X serijal ili Elite žele biti.

    • funky0308

      @i_love_all_games, 03.10.2018 - 11:19

      Naravno, ni ne usporedjujem Elite, Eve ili X sa NMS, nemaju veze jedne s drugima, pogotovo ne s NMSa. Slazem se, NMS je danas poprilicno dobra igra. Ja je i dalje, nakon 200 tinjak sati igram. Od ogromnog razocaranja kada je izasla do danas , kada je stvarno dobra i zabavna. Naravno, nece se svakome svidjeti ali onima koji vole ovakve igre, NMS je danas odlican. Biti ce, nadam se jos i bolji. Nova exocraft vozila dolaze (jucer je stigao motor poprilicno zabavan), customizirati se moze gotovo sve, doci ce valjda uskoro i brodovi na red. Ja se samo nadam da cemo ubrzo dobiti i velike gradove i vece baze, to je nesto sto fali…

    • i_love_all_games

      @funky0308, 03.10.2018 - 13:31

      StarCitizen je trebao biti ta igra kakvu ja sanjam od prve epizode STa. Iskreno, ne vjerujem poslije X3 da će X4 biti to što želim a NMS ima malo previše grinda za moj ukus. Treba skupiti mali milijun elemenata a sa maksimalnim prostorom to je nemoguće. Baš me nervira taj dio, inače sada meni fenomenalne igre.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?