HCL.HR

Ako nemate vremena za igranje Battlefielda 5, od sutra možete platiti da u njemu brže napredujete

Zoran Žalac 03.04.2019.   •   11 komentara


Sjećate se onoga kad su DICE i Electronic Arts rekli kako Battlefield 5 neće imati mikrotransakcije? Da, ovaj, to više nije istina.

Od sutra će svi oni dubokog džepa i novčanika moći kupiti napredak u Battlefieldu 5. Electronic Arts i DICE pogazili su ono što su obećavali prije izlaska igre – da u Battlefieldu 5 neće biti mikrotransakcija. I nije ih bilo, četiri i pol mjeseca. Od sutra u igru stiže Battlefield Currency.

Što to znači? Znači da stvarnim novcem možete kupiti virtualni novac kojim možete kupiti kozmetičke predmete u Armoryju. Većina kozmetičkih stvari moći će se osvajati i dalje kroz samo igranje, ali nova kategorija Epic predmeta bit će ekskluzivna za one koji žele iskeširati stvarni novac.

Stvarnim novcem moći će se kupiti i takozvani Elite likovi koji se mogu koristiti u svim multiplayer modovima, uključujući i Firestorm. Svaki od tih likova imat će svoju priču, različit glas, ekskluzivno hladno oružje i poseban izgled. Međutim, DICE tvrdi kako elitni likovi neće imati prednost u gameplayu nad običnim prašinarima.

Zadnja stvar koju možete kupiti Battlefield valutom, tj. stvarnim novcem, jesu uštede vremena odnosno XP Boostovi. S njima možete još brže doći do kozmetičkih predmeta bez da ih direktno kupujete, a možete ostvariti i brži rast kroz rankove za klasu, oružje, vozilo i sl.

Komentari (11)

  • vlatko2003

    03.04.2019 - 19:41

    ma jedva cekam

  • Irfan

    03.04.2019 - 19:49

    Ma GT Sport najjaca igrica nemas sta kupovati aamo igraj

  • Bruce Lee

    03.04.2019 - 19:50

    Ne sjecam se da su rekli da nece biti mikrotransakcija. Rekli su da nece biti premiuma, da nece biti pay per win i da nece biti loot boxesa.
    Od pocetka su rekli da ce se moci kupovati kozmetika.
    Ne vidim problem u ovom modelu naplate.
    Umjesto premiuma da kupuju kozmetiku tko zeli.

  • Strahinja Radonjic

    03.04.2019 - 21:13

    Ovo ima svaka Battlefield igra još od Battlefield 3. Mogu se kupiti setovi oružja ili pak sva oružja + atachment-i. I najviše sam voleo onaj Battlepack sistem koji BF4 i BFH imaju. Nisu Pay To Win igre, svakako se igrajući dobijaju Battlepack-ovi, pa onda svaka puška ima svoj Battlpack koji ti daje poslednje atachment-e koji su ostali neotključani. Meni je to bilo zanimljivo, nikad ne znaš koji ćeš atachment da dobiješ. + Kod svake puške su atachment-i bili razmšteni, kod neke puške npr. Acog sight otključaš sa lupam 100 kill-ova a kod neke puške mora kroz Battlepack. Voleo bih da vrate to u novoj BF igri. Ja nikada nisam niti ću potrošiti niti 0.01€ na neku mikrotransakciju, sam ću da igram i otključam puške, skinove, atachment-e…

    • Narco

      @Strahinja Radonjic, 03.04.2019 - 21:33

      Ne sjećam se jel bio koji attachment ekskluzivan za battlepack. To je najgluplja ideja koja postoji. Ali da, nemam nista protiv kozmetike i exp boostova u ovakvoj igri. Nije da dobijes neku prednost.

  • st.srki

    04.04.2019 - 00:09

    bože gluposti :facepalm

  • BeLLicus

    04.04.2019 - 03:00

    Zorane po čemu širenje dezinformacija? Sjećate se onoga kad su DICE i Electronic Arts rekli kako Battlefield 5 neće imati mikrotransakcije? Gdje su oni to točno naveli? Na samome predstavljanju igre su rekli kako će biti kozmetičkih mikrotransakcija. Čak si i ti pisao članak kad je igra najavljena.

    Drugi fokus bit će na individualizaciji igrača kroz tzv. The Company; svojevrsni klan u sklopu kojega će igrači moći modificirati izgled svog lika – odjeću, kamuflažu i sl.. Kozmetički predmeti moći će se otključati igranjem ili kupovati mikrotransakcijama, a developeri poručuju kako Battlefield V neće biti pay 2 win igra. Vještina je i dalje ključ, kažu.

    Izvor: https://www.hcl.hr/vijest/battlefield-v-najava-121660/

    Smatram vas ozbiljnim portalom, ne vidim zašto se ima potreba izmišljati nešto, nemojte biti 24sata…

    • SanKa

      @BeLLicus, 04.04.2019 - 09:52

      lol, kažu..ti vjeruješ išta EA parazitima ?

  • MightyAloy

    04.04.2019 - 09:26

    Ovakav tip igara me ne interesira, no žalosno je što je sve postala praksa i što sve igrači prihvaćaju pod “normalno”. Screw you EA.

  • Saren

    04.04.2019 - 12:58

    A rekli su da su naucili od gresaka iz Battlefronta 2 *facedesk* . I opet ce bit cudenja u svijetu zasto ih cijeli gaming svijet prezire i sprda se sa njima. Mogu shvatit da netko nema vremena kolko drugi posvetit se igrama sto zbog posla, sto zbog drugih obaveza ali mislim da bi se ovakve transakcije pogotovo za multiplayer trebale ukinuti. Bar je meni osobno gust zaradit il item il oruzje il sta vec trudom i igranjem, a ne da karticu stalno vadim za te iste stvari.

  • kuky90

    04.04.2019 - 16:01

    Ma sve to treba maknuti. Otključavanje stvari u FPS igrama je bilo aktivno prije 10 godina. Sve novije i popularne igre imaju sve otključano, samo se leveliraš i to je to.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?