HCL.HR

Recenzija

Battlefield 5

BETAFIELD v0.7

Stjepan Fikter

SINGLE-PLAYER BY ZORAN

Glavna ideja iza Battlefielda 5 je pun pogodak. Ovo je valjda tisuću i prva igra smještena u Drugi svjetski rat pa zato pozdravljam inicijativu da nas ovaj BF odvede na neka manje poznata ratišta. Za pohvalu je što u igri posjetimo Norvešku, Nizozemsku i druge zemlje koje nisu bile epicentri presudnih događaja za najkrvaviji sukob u povijesti.

Ima li to nekog konkretnog utjecaja na način kako se Battlefield 5 igra? Isrekno baš i nema. Ovo je pucačina u kojoj pucate. Znam da biste me najradije zatukli zbog ovakve rečenice, ali moram biti toliko banalan da naglasim kako je Battlefield 5 prije svega igra. A od igre je suludo očekivati da do najsitnijih detalja bude autentična reprezentacija povijesti.

Ipak, Battlefield 5 u single-player kampanji nastoji biti historijski točan s činjenicama koje nisu na prvim stranicama udžbenika i enciklopedija. Kroz tri ratne priče upoznat će vas s gerilskim taktikama norveškog pokreta otpora, senegalskim trupama u okupiranoj Francuskoj i britanskom SBS jedinicom iza neprijateljskih linija. Zajednička tema svih tih priča jest da nisu sva herojstva slavljena jednako. Nisu svi doprinosi okončavanju rata prepoznati kao takvi.

Battlefield 5 tu hvale vrijednu lekciju iz povijesti ističe na solidan način uz nekoliko vrlo usputnih mudrosti. Sve je kod Battlefielda 5 kao „u prolazu“ jer priče traju kratko. Sve kampanje imaju po tri misije od kojih se svaka može završiti za dvadesetak minuta do najviše pola sata. Single-player komponentu možete odigrati kroz otprilike tri sata. Bit će ona proširena još jednom ratnom pričom u 12. mjesecu, ali i s njom je paket siromašniji od prosjeka. Generalno nisam protiv toga da su misije kraće jer izmjena likova i ratišta drži kampanju dinamičnom. Međutim, bilo bi optimalno kad bi igra u startu imala barem pet kampanja kao i prethodni Battlefield 1.

Ako ništa, ono što je dostupno kratko barem je donekle i slatko. Ima tu dosta rešetanja, dovoljno vožnje, malo skrivanja pa čak i slobode u pristupu misiji. Lokacije su raznovrsne i atraktivne. Cijenim pokušaj uvođenja skijanja, čak i ako je to najgore skijanje koje sam vidio zadnjih godina. Sviđa mi se također što igra ima dionice u kojima su neka oružja efikasnija od drugih tako da igrača nenametljivo potiče na korištenje cijelog arsenala, a ne samo strojnice.

Cijenim pokušaj uvođenja skijanja, čak i pokraj činjenice da je to najgore skijanje koje sam vidio zadnjih godina.

Naravno da ima i loših stvari u kampanji. Umjetna inteligencija neprijatelja je prilično razočaravajuća. U smislu „stojim i čekam da me pogodiš“ loša. Ili „nekoliko metara dalje ne čujem pucnjavu“ loša. Često sam imao dojam kao da su neprijatelji na mapi raspoređeni tako da ih ja što lakše sredim. Prostori u igri su ogromni, a neprijatelja nema toliko mnogo jer igrač u suprotnom ne bi imao velike šanse da iz sukoba izađe živ.

Battlefield 5 je inače jako lijepa igra, što je vijest ako je novost da je sol slana. Jasna je stvar da igra izgleda divno s oštrim teksturama, hrpom čestica i provjerenim osvjetljenjem Frostbite pokretača. U jednoj od kampanja imate čak i dostojan ugođaj jeseni uz simulaciju raznošenja uvenulog lišća na vjetru. Takvi detalji su vrlo zgodni. Nije zgodno kad animacije neprijatelja polude pa oni stoje u zraku ili im tijelo nakon smrti izvodi neke čudne stvari. Nije da se samo trzaju; ovdje trupla znaju odskočiti sa zemlje, iz nekog razloga. Uzalud vam realistično lišće pokraj toga.

Jasna je stvar da igra izgleda divno s oštrim teksturama, hrpom čestica i provjerenim osvjetljenjem Frostbite pokretača.

Ukratko, dojmovi su mi podijeljeni oko single-player kampanje Battlefielda 5. Priče nisu loše, ali ih ima premalo da biste zbog toga igrali igru. Ispada kao da Battlefield 5 ima single-player komponentu više iz nekakve pristojnosti, da se podmiri i ta norma. Iako su kampanje same po sebi pristojno zabavne, ukupan doživljaj umanjuju tehničke stvari poput priglupih protivnika. U konačnici je najspornije to što je sadržaja moglo biti više da igra nije bila pod striktnim rokom kada mora biti izbačena na tržište. A kako razumijem, nije to specifična situacija samo za single-player.

O stanju mrežnog multiplayera u Battlefieldu izvijestit će vas kolega Stjepan.

Multiplayer BY STJEPAN

Battlefield se ovim dijelom vratio razdoblju u kojemu je serijal započeo svoje postojanje. Povodom tog “punog kruga” švedski studio DICE nije uveo neke lude promjene u srž same igre. Umjesto toga igrali su na sigurno, možda i suviše ležerno s količinom sadržaja koja nije za pohvalu. Istina je da će se igra s vremenom nadograđivati mapama i modovima, no prilikom druženja s multiplayerom odmah po izlasku itekako se osjeti da je dobar dio posla ostavljen za kasnije pod izlikom da je to “usluga”, a ne gotov proizvod. S tim da tu uslugu plaćate unaprijed.

Istina je da će se igra s vremenom nadograđivati mapama i modovima, no za sada je količina sadržaja blago razočaranje.

Nije krivo kreći kako Battlefield 5 ne ponavlja efekt svježine kakav je serijalu donio Battlefield 3. Ne donosi čak ni ono divljenje vizualnoj raskoši kao Battlefield 1 u svoje vrijeme. Osobno sam sklon stavu da je prethodna igra bila mrvicu impresivnija s lokacijama i Juggernautima kojih ovdje nema. Od osam dostupnih mapa ovdje nijedna ne ostavlja dojam toliko snažan da odmah znate kako će ući u selekciju legendarnih mapa. Ne izgleda mi kao da će ijedna od mapa u trenutnoj ponudi biti referentna točka za rasprave o budućim Battlefield igrama.

To je vrlo subjektivan dojam, ali s objektivne strane smatram kako bi igra ovakvog kalibra i budžeta trebala imati minimalno deset bojišnica u trenutku kada pristup istima krene naplaćivati. Ovako je jedina utjeha što je šarolikost mapa dobro izbalansirana pa nakon sukoba na planini prekrivenoj snijegom idete na urbane ulice Rotterdama, zatim na vrući afrički pijesak itd.

Kako to obično biva, nisu niti sve mape dostupne u svim modovima. Conquest je i dalje najpopularniji i najzabavniji kad se igra timski. Operacije iz Battlefielda 1 vraćaju se u Grand Operations formatu po kojemu se kampanja odvija s tri segmenta po mapi, a svaki segment je jedan dan. Napadačima je potrebno ostvariti potpunu pobjedu radi bonusa koji se prenosi na idući dan, s time kako prvi dan uvijek počinje skokovima iz aviona kao respawn točka ako su svi iz skupine šest metara pod zemljom.

Ostatak modova svodi se na prisnije sukobe između pješadije. U trenutku pisanja ovog teksta njihova popularnost na PC-u je toliko mizerna da se jedva može pronaći jedan popunjen server. To je  donekle i razumljivo jer je Battlefield najzabavniji kada pruža punu grandioznost kombinirane snage pješaštva, oklopnjaka i aviona. Početkom idućeg mjeseca dolazi Tides of War koji će biti prva nadogradnja besplatnim sadržajem, a do tada većina vojnika će svoje vrijeme osvajati zastave po Conquestu. Do Firestorma ilitiga Battlefieldovog battle royale moda morat ćemo se strpjeti još više jer je to tek planirano za treći mjesec iduće godine. Do tada – tko živ, tko mrtav.

Battlefield je ponovno najzabavniji kada pruža punu grandioznost kombinirane snage pješaštva, oklopnjaka i aviona.

Uz sve to stavljeno po strani, Battlefield 5 je svejedno zabavna igra za timski multiplayer. Štoviše, novi Attrition sustav ograničenih resursa stavlja još veći fokus stavljen na timsko igranje. Najveća promjena odnosi se na obnavljanje zdravlja kojega više nema. Drugačiji je i način oživljavanja pa se sada mora duže čekati prije dizanja suborca. Medic klasa najbrže obavi posao dok ostale tri standardne klase trebaju više vremena zbog čega oživljavanje ulazi u taktički segment.

Bolničari će također ostatku ekipe bacati i zavoje s kojima si mogu poboljšati zdravlje jer je njihova količina ograničena, baš kao i količina municije koja se može veoma brzo potrošiti. Attrition sistem funkcionira onako kako je i zamišljeno u teoriji jer uhodana grupa igrača može napraviti mnogo toga za razliku od onih koji love samo bodove pa brzo ostanu bez metaka i zavoja. Još jedna novost je mogućnost građenja obrambenih točaka za koje je zadužen inženjer. Budući da Attrition sistem treba potaknuti veću mobilnost u gameplayu, obrambene točke znaju biti iznimno važne radi lakše obrane. Ostale klase također mogu sudjelovati u izgradnji postavljanjem mjesta za opskrbu na točkama koje su pod kontrolom vlastitog tima.

Uhodana grupa igrača može napraviti mnogo toga za razliku od onih koji love samo bodove pa brzo ostanu bez streljiva.

Igrači kojima je važno kako će izgledati prije odlaska na bojište doći će na svoje jer su proizvođači pripremili gomilu toga za otključati. Sustav napredovanja uz koji se konstantno osvajaju nove stvari isti je kao i u prethodnoj igri, a broj odrađenih akcija i eliminiranih protivnika podiže level klasi i oružju koje se koristi. Valutu za kupovinu kozmetičkih dodataka i odjeće zarađujete na dnevnim i posebnim zadacima. U današnje vrijeme ipak je bitno kako se izgleda na virtualnim ratištima, a Battlefield 5 ima šaroliku paletu odjevnih kombinacija za izabrati što isto vrijedi i za oružja. Važnija stvar u napredovanju odnosi se na biranje stila igranja jer svaka klasa ima dodatnu podklasu pa se Assault primjerice može specijalizirati za uništavanje vozila. To je pak potrebno otključati pa se samim time uvijek postoji razlog za vraćanje u igru. U tom aspektu Battlefield 5 nije nimalo siromašan.

Gledajući u globalu, Battlefield 5 je ono što se i očekuje od njega – zabavna pucačina koja se sada još više fokusira na timsku igru. I dalje se radi o arkadnom napucavanju prepoznatljivom za serijal u kojemu će se veterani osjećati ugodno, a novi se igrači mogu brzo snaći u kaosu. Nekoga bi prezentacija tog kaosa mogla razočarati jer zbog umjetničke direkcije Battlefieldu 5 nedostaje surovosti u prikazu onoga što je Drugi svjetski rat stvarno bio. Prvi i drugi svjetski rat donijeli su dosta različite pristupe sukobima, no ta se tranzicija u Battlefieldu ne osjeti te se ovaj stil masivnih sukoba ne razlikuje previše od onih iz prijašnjih igara u serijalu.

Ipak, ako prilikom nišanjenja zažmirite na jedno oko, Battlefiled 5 je i dalje naslov vrijedan igranja. Svojim zadovoljavajućim napucavanjem i bogato razrađenim sustavom napredovanja može vam ponuditi brojne sate zabave. Nije upitno isplati li se ovu igru zaigrati – odgovor na to je potvrdan. Pitanje je samo kada vam je to isplativo. Iduće godine igra će biti jeftinija, a sadržaja će biti više.

Kako je strukturirana ocjena ove igre?

Recenzija je rađena na primjerku igre za PC. Primjerak igre za recenziranje ustupio nam je njezin proizvođač.

Nije upitno trebate li igrati Battlefield 5 ako volite pucačine u multiplayeru. Pitanje je samo kada će biti najisplativije zaigrati ovu igru, što zbog cijene što zbog količine sadržaja.

83 Naša ocjena
  • multiplayer donosi zabavan kaos
  • attrition sustav je odličan dodatak
  • postoji hrpa toga za otključati, bez mikrotransakcija
  • War Stories kampanje bave se interesantnim temama
  • mala količina igrivog sadržaja po izlasku
  • širina u ponudi modova ne znači mnogo ako su jedni popularniji od drugih
  • ne donosi baš pravu sliku Drugog svjetskog rata

Stjepan Fikter

Jedini u redakciji s DDR 2 memorijom. Prvi će pisati o manje poznatim, čudnim i drugačijim igrama. Jednako preferira PC i konzolaške naslove te je druga osoba jednog od najstarijih hrvatskih klanova, a suborcima poznatiji kao mili vođa.

Komentari (42)

  • undisputed_kiki

    19.11.2018 - 16:16

    Kad cujem ono zensko vristanje u multiu, dodje mi da deinstaliram youtube.. Samo zbog SJW sra*a i feminizma, ova igra ne zasluzuje vrijednost 10 eura, kamoli 70 eura.. Pass

    • Stjepan Fikter

      @undisputed_kiki, 19.11.2018 - 16:32

      Čudno je prvi puta kada čuješ, nakon toga se više nećeš ni obazirati jel muško ili žensko viče.

  • Oblakoder

    19.11.2018 - 16:30

    A ti volis kad muskarci vriste? 😋

    • crolink07

      @Oblakoder, 19.11.2018 - 17:09

      Baš sam htio to napisati i onda vidim tvoj komentar.😀👍

    • sallaD

      @Oblakoder, 19.11.2018 - 17:15

      A je li voliš čuti vriskove jadnih goomba koje gazis nemilosrdno. Do you feel like a hero, oblakoder?

  • Pararera

    19.11.2018 - 16:45

    Zašto čitatelji ne mogu dati vlastitu ocjenu?

    • Zoran Žalac

      @Pararera, 19.11.2018 - 17:01

      Zboh datuma izlaska. Od sutra će biti moguće.

    • BoneDigger

      @Pararera, 21.11.2018 - 06:53

      Zar si ti htjeo dati ocjenu vec? 😀

  • Mateo32013

    19.11.2018 - 16:48

    Hoce biti recenzija novog Hitmana?

    • Stjepan Fikter

      @Mateo32013, 19.11.2018 - 16:50

      Hoće, ali za takva pitanja imaš forum.

  • Slim1992

    19.11.2018 - 16:48

    Poceli i ovo da stancaju, zaobici u sirokom luku

  • sallaD

    19.11.2018 - 17:13

    Meh, ionako ovo s ostalim pucinama priskačem ove godine, vidimo se iduće godine kada novi doom pokuca na vrata i sve puca ine i betl royali kleknu pred kraljem

    • sallaD

      @sallaD, 19.11.2018 - 17:23

      *pucacine i betl royali #fixHCLcomments

    • Oblakoder

      @sallaD, 19.11.2018 - 17:43

      Mislim da je za iducu godinu kralj Metro Exodus 🙂

    • sallaD

      @Oblakoder, 19.11.2018 - 18:00

      DooM je, kako rekne dobar stari filozof, definicija vođenja ljubavi s magnitudom motorke zajedno lovačkom dvocjevkom koja probija kroz meso demona, dok generičke pucacine su samo da se igraš sa samim sobom. Ionako Metro nije generička igra slažem se da bi mogla dijeliti tron sa Doomom, ali samo sitni dio trona.

    • Oblakoder

      @sallaD, 19.11.2018 - 18:12

      Definitivno cu igrati obe i kao ljubitelj oba serijala ipak bih prednost dao Metrou, koji je realno kompletnija igra sa dobrom pricom i boljim gameplayom.

    • Oblakoder

      @sallaD, 19.11.2018 - 18:16

      Inace Battlefield 5 je totalno drugi tip igre online orijentisan i kao takav bas i nije za poredjenje sa Doom-om. Doom ima sjajan sp ali mu je mp tesko smece…

  • delight353

    19.11.2018 - 17:46

    Igra je odlicna, ali mozda su trebali veci odmak od BF 1 napraviti. Igra je previse slicna jedinici. Mislim da zbog toga puno ljudi ima osjecaj da je V DLC za BF1. Da, ima promjena koje su produbile gameplay i rekao bih da je timsko igranje, ili igranje u squadu ovdje kljucno za pobjedu. Svakako treba pozdraviti odluku ukidanja Premium inacice. Na taj nacin ne razdvajaju zajednicu. Toliko smo navijali da BF opet ode u drugi sv. rat da bi sada bilo licemjerno kenjat po settingu. No, s druge strane, nakon sto sam u multyu proveo nesto vise od 30ak sati, ne mogu se otarasiti osjecaja da nesto fali. Cini se da cemo pravi sud moci donjeti tek kada krenu dodavati planirani sadrzaj. Do tada, svakako preporucujem svima koji su zeljni odlicnog FPS napucavanja da se ne ustrucavaju nabaviti BF V.

    • the voice of truth

      @delight353, 19.11.2018 - 17:56

      sve dobro napisano; igra je dobra, ostavlja dojam da je kopija BF1, a kopija je kopija pa makar bila i bolja od originala…BF5 je morao ići u period hladnog rata, pa se eventualno poslije nekad opet vratiti na 2. svjetski rat kada bi tehnološki bilo moguće napraviti složeniju igru čime bi se više distancirala od BF1…ovako mi besmisleno davati 500 kn za nešto što je samo malo bolje (ako je uopće bolje) od BF1 koji će se moći nabaviti za 39 kuna, a premium pass su svakako već dali besplatno

    • kuky90

      @delight353, 19.11.2018 - 19:12

      Osim što su obje igre FPS i na istom engineu sve ostalo je drugačije. Tako da ne možeš napisati da nisu napravili domak od BF1 kad je dosta toga bolje i drugačie.

    • delight353

      @kuky90, 19.11.2018 - 19:22

      Napisao sam “veci odmak”. Ne da ga uopce nema. Naravno da ima puno promjena, ali definitivno i dosta propusta. Mozemo ohoho raspravljati o razlikama, ili slicnostima s BF 1, no mozda bi bilo bolje da su nas poslije 1. sv rata stavili u Vietnam, hladni rat kako je netko spomenuo, ili kakvo moderno ratovanje. Kazem, sada je to licemjeran komentar nakon sto smo jedva cekali BF u 2. sv. ratu.

    • kuky90

      @delight353, 19.11.2018 - 19:27

      Zapravo je BF1 kriv što je izgleda više kao WW2, nego ovo. Radi puno SMGeva i takvih sranja.

      Ali ne igra se igra potpuno durgačije od BF1. Puno sporije i zahtjeva više timske igre.

  • kuky90

    19.11.2018 - 18:45

    Mogli ste navesti kao plus i besplatni season pass.

    • Stjepan Fikter

      @kuky90, 19.11.2018 - 20:32

      S količinom sadržaja po izlasku, to definitivno nije plus. U slučaju kada bi se to naplaćivalo, imali bi još jednu Battlefront 2 situaciju.

    • kuky90

      @Stjepan Fikter, 20.11.2018 - 10:23

      Ne kužim igra ima 8 mapa i jedna dolazi drugi tjedan što je 9 kao i u BF1 i BF4 i BF3. Ima manje oružja nego BF4, ali zato ima skoro duplo više vozila…

      Si ti uopče igrao igru?….

      Vidim da ljudi pale na taj sadržaj, a onda uspoređuju ispolirani i BF4 izdan sa svim DLCovima koje ste morali i platiti….Kvantiteta nije uvijek kvaliteta, recimo BF4 je ima tolko puški i tenkova, a svaka puška je imala 3 kopije koje se ponašaju identično, samo je drugi skin. Ili 3 tenk, helića, aviona za svaku naciju, a svako vozilo je potpuno isto samo drugi skin/model….Ovdje barem vidiš da svako vozilo nudi nešto drugo i drugačiji upgrade, kao i svaka puška ima drugačiji feeling i attachmente.

    • Stjepan Fikter

      @kuky90, 20.11.2018 - 18:28

      Ja se nisam nit referirao u recenziji na BF4 nit sam spominjao puške. Jesi ti pročitao recenziju? Ako je tebi ok to što je broj mapa po izlasku takav kakav je, poštujem tvoje mišljenje. Moje mišljenje je kako je to mali broj za igru ovakvog kalibra. Što bi tek bilo da je igra izašla kada je prvobitno trebala? Ovako će se manje čekati na prvi “besplatni” sadržaj koji je trebao biti dostupan po izlasku, a ne dva i pol tjedna kasnije jer to samo pokazuje kako nisu stigli sve pripremiti. Uostalom, prva mapa koja stiže s nadogradnjom je fokusirana na tenkove, što je za mene, hvala, ali ne hvala.

    • kuky90

      @Stjepan Fikter, 20.11.2018 - 20:07

      Ne trebam čitati recenziju kad igram igru haha….Ma radi se o tome što mapa u Battlefieldu i mapa u CODu recimo nije isto duplo su veće, detaljnije, a još na to dodaš destrukciju i ovu izgradnju, te balansirati sve to za infantry i vozila. Treba te sve stvari uložiti truda. Ako si se ikada bavio modingom znaš kolko je teško napraviti mapu i to malu, a kamo li ove ogromne sa tolko destukcije i deformacijom terena….Ovi su rekli da za Battlefield rade jednu mapu oko 6 mjeseci radi puno testiranja i svih detalja i balanisranja. Neke mape sad u BF5 su radili 13 mjeseci i to 6 ljudi je radilo na njoj, 13!, tolko neki devovi rade igru….I zašto sam povezao BF4? Pa zato jer od kad je ovaj novi engine, uvijek Battlefield ima oko 9 mapa po izlasku. Tako da je to standard za battlefield…Mislim da slažem se s tobom da možda nećemo dobiti tolko puno sadržaja kao u BF1 za plačeni DLC. Ali baš me briga, bitno da svi dobivaju a ne da se djeli zajednica igrača. Bitnije mi je da je igra kvalitetnija sa detaljnim i dobrim mapama, nego da ih ima što više pa pola njih ne valja ili nisu izbalansirane….Recimo kao što Rainbow Six Siege radi. U godinu dan ljudi dobili 3 mape, ali su besplatne i svi zadovoljni. Ovdje će u roku 5 mjeseci tolko sadržaja dobiti i to puno veće mape.

    • Stjepan Fikter

      @kuky90, 20.11.2018 - 21:58

      Ako im je zbilja trebalo toliko dugo za napraviti mapu i odraditi testiranja, onda bi možda trebali zaposliti ljude s više smisla za dizajn mapa. A ovo za dijeljenje zajednice, njima nije bio cilj da svi imaju sve mape nego sada nisu mogli prodati season pass.

    • kuky90

      @Stjepan Fikter, 21.11.2018 - 10:11

      mogli su prodati season pass kao u Bf1.

      Ako si ikada radio mapu, a vidim da nisi znao bi kolko je teško raditi mape. Pogotovo ovako detaljne kao što ima Battlefield. Treba testirati flow borbe, pa onda destrukciju, pa lightning, pa fortification, pa deformaciju terena, pa onda teksture pravilno poljepiti, pa ako ne valjda opet sve to resizati i mjenjati svako malo. Pa test za svaki gamemode posebno. Pa balans.

      Ma kaos. U Unreal 3 sam probao raditi mapu i pojelo me to. Tolko ispravljanja i testiranja i redizajniranja da to nisu istine. Na kraju ti niše ne valjda pa briši pola mape.

  • Jason Voorhees

    19.11.2018 - 19:24

    Copy paste bf1

  • 312AE

    19.11.2018 - 21:20

    Ajde okej, razumjem da možda nekimaigra na početku ima malo sadržaja, tu se slažem, da onda pričekate koji mjesec. No da je igra Copy paste BF1 se ne slažem. Osječaj pucanja je totalno drugačiji, ali jako dobar i zadovoljavajuči, pogotovo MPs. Svako oružje ima neki drugi osječaj, konačno opet pucaš, kam i ciljaš. Doduše jedva čekam nova oružja, novih frakcija. Vozila su super, pogotovo avioni i pogotovo, dok se malo istreniraš i naskillaš ta vozila. Ne fale mi nešt Behemotsi i Elitni vojnici, iako je to bilo zabavno u BF 1.Pogotovo Villar Perosa mi ne fali. Igra je tek na početku i treba se razviti, kak sei BF1 u dvije godine razvil. Netreba srljati, ako se nema para, može se čekati i do prolječa,kad bude znatno više zadržaja. No ako ste ljubitelji FPSova i online multiplayera, igra je zakon, te ju se nikak nebi trebalo zaobiči. No i još nešt, kaj se mapa tiče. Neke su mi draže, neke manje, obje mape u Nizozemskoj su super i sigurno budu ostale ljudima u sječanju,a i Airport. Jedna od tih, ako ne i sve 3 budu sigurno postale kultne mape BF V.

  • hrco1000

    19.11.2018 - 21:26

    Dal se tu smije po zenskim likovima pucati ako igrate sa muskim? hmm

    • Artyom

      @hrco1000, 19.11.2018 - 22:33

      Samo deri žorž!

  • TeroXCro

    19.11.2018 - 23:05

    Osim što se DICE prodao lijevoj politci i djeci koja hoće BR super igra. Napucavanje je bilo fun i u alphi i u beti. Optimizacija je manje više ok. To šta je premalo oružja ne znači da ih neće dodavat pa nema ni smisla o tome pričati. Igra nije uopće WW2 kao što ste približno rekli, ali ajde bar je MG42 dobar kao i što je bio irl.

  • $inke

    20.11.2018 - 08:53

    Uzel sam igru na PS4,ekipa je gore,svi 30+ god,ima nas za 2 Squada,nema mi ljepšeg nego sa svojim timom zaigrati u ove zimske dane predvečer kad familija zaspi,svaki svoju klasu,teamwork na razini,upadam u multiplayer i 2/3 sata sam u svojem svijetu.

    • pleto

      @$inke, 21.11.2018 - 07:32

      blago tebi, moji igraju fifu i ove sp spiderman, gow, far cry… cod i bf = 0 bodova kod ekipe

  • Robi123

    20.11.2018 - 18:37

    Da mi je samo znat zasto ovoliko ljudi daje 90+ ovom demu koji se prodaje po punoj cijeni. Zbog takvih ljudi koji ovo placaju nas developeri iskoristavaju. Sramota. 65 od mene cisto zbog audio-vizualnog aspekta.

  • _RazorX_

    21.11.2018 - 06:25

    Grafika je dosta dobro složena cak mi se u nekim sitnim detaljima jos vise svidjela a sto se tice single playera ( inace volim prolazit igre kroz dinamicnu i siroliku pricu) po meni to i je car i gust igranja igara ali u Battleffield 5 kao sto je navedeno u recenziji prekratko traje.

  • dandelion

    21.11.2018 - 11:45

    meni se sviđa, imam nekih zamjerki ali ne toliko da mi unište zabavu, odlična igra

  • SanKa

    21.11.2018 - 16:09

    malo sam razocaran…na stranu ovaj SJW bullshit, necu to sad uopce spominjati, nego ne postoji vise neka pucacina koju mozes igrati lezerno kad hoces…ovo prenosenje iz jednog dana u drugi ,sta je to ? ljudi sa životom, obavezama ,poslom, ne mogu svaki dana peglat po par sati da ovo ima smisla…i čemu siromaštvo mapama ? CoD 1 koji je i zasao prije 15 + godina je imao 15ak MP mapa, i nije bilo ovog bullshita ,kompliciranja… šta ja znam…žele puno toga napraviti i onda ne naprave ništa. less is more.. kratkost SP-a je isto sramota… ne dam 500+ kn za ovo.

    • delight353

      @SanKa, 21.11.2018 - 17:16

      Mislim da si krivo shvatio. Ne radi se doslovno o danima, vec o in-game danima, tj. prva runda=prvi dan, druga runda=drugi dan, treca runda=treci dan. Sve to u cca pol sata do sat vremena. Ovisi koliko se match oduzi. Moze i dulje od toga.

    • SanKa

      @delight353, 22.11.2018 - 08:59

      ahaaa…ok 🙂 my mistake. povlacim receno.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?