HCL.HR

Neopolis želi biti cyberpunk igra prije Cyberpunka 2077

Filip Galeković 16.08.2016.   •   5 komentara


Od proizvođača RTS igre Eufloria stiže nova strategija u stvarnom vremenu – Neopolis koji obećava razbiti predrasude o žanru i riješiti problem gladi u svijetu, između ostaloga.

neopolis

Novonajavljeni indie naslov Neopolis smješten je u cyberpunk grad u kojemu se raznorazne bande bore za prevlast nad četvrtima. Igrači će kontrolirati svoju ekipu, njihovu bazu i teren, te odlučivati kako najbolje utjecati na svijet oko sebe. Radi se o klasičnom cyberpunk okruženju čija su inspiracija primarno Akira i Blade Runner, s dodatnom dozom trenutačno aktualnih tehnologija, poput proširene stvarnosti, koje su eksponencijalno rasle i postale ključne u ovom univerzumu.

Neopolis će biti primarno fokusiran na multiplayer mečeve pa proizvođači žele da se igrači zapravo bave hrkljušima i dinamičnim trenucima umjesto da bulje u tehnološka stabla ili skupljaju raznorazne resurse. Umjesto ustaljenih aspekata žanra, Omni Systems obećavaju potpuno nove i inovativne mehanike igrivosti o kojima još ne znamo gotovo ništa.

Ono što znamo jest da će igrači moći preuzimati specifične zgrade i ustanove koje će potom ojačati njihove trupe, te da će krajnji cilj biti preuzimanje neprijateljskih baza. Tu će se također naći sustav napredovanja i mogućnost da jedinice otključavaju posebne sposobnosti. Problem će se pojaviti u slučaju da iskusni članovi bande budu ubijeni, kad će na njihovo mjesto doći neiskusni početnici.

Unatoč fokusu na multiplayer Neopolis će ponuditi i nešto za asocijalne fanove RTSa, pa će se tu naći poneki tutorial, singleplayer izazovi i potencijalno čitava kampanija, ali o tome se još ne zna dovoljno.

Iako Omni Systems ima iskustva s inoviranjem u žanru, ostaje za vidjeti mogu li ispuniti visoka obećanja i izazove koje su si sami postavili za Neopolis.

Komentari (5)

  • Negan

    16.08.2016 - 14:07

    Uzas.

  • tomohorvat

    16.08.2016 - 16:33

    Kakav užas? Objasni.

    • Negan

      @tomohorvat, 16.08.2016 - 19:56

      Sere mi se vise od strategija i twin stick shootera s izometricnom kamerom. Jel ti sad jasnije ili moram poblize objasniti to sto sam napisao?

      Budimo realni, ovakve igre imaju vrlo malu publiku na trzistu i malo ljudi cijeni takve pothvate, pogotovo kad je gotovo svaka igra nalik jedna na drugu.

  • mili1985

    16.08.2016 - 20:12

    Muzika je odlična, pravi osjećaj 80-ih, ali ostalo mi i ne izgleda baš nešto.

  • RedEy3

    17.08.2016 - 13:02

    Izgleda ko PS2 igra 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?