HCL.HR

Nesretni tim Frogwares iz prodaje je morao povući svoju igru The Sinking City

Zoran Žalac 26.08.2020.   •   1 komentara   •   Industrija videoigara


Ukrajinski studio Frogwares ponovno ima problema s izdavačem svojih igara, zbog čega su privremeno morali ukloniti zadnju igru iz prodaje.

Studio Frogwares iz Ukrajine, zaslužan za igre iz serijala Sherlock Holmes, pravi je baksuz u kontekstu partnerstva s izdavačkim kućama. Prošle godine, baš nekako u ovo vrijeme, muku su mučili s izdavačkom kućom Focus Home Interactive, koja im nije htjela vratiti prava na njihove starije igre te ih je povukla iz prodaje. Sada je studio došao u probleme s drugom izdavačkom kućom – Nacon (bivši BigBen Interactive).

Njihovi problemi vežu se uz prošlogodišnju igru The Sinking City. Prema tvrdnjama Frogwaresa, Nacon je kasnio s isplatama plaća za tu igru i po stotinu dana, nije im htio dati procjene o prodaji igre, a potom im je uskratio sve bonuse nakon što je igra krenula u prodaju. Povrh svega toga, bez saznanja Frogwaresa, koji drži prava na igru, Nacon je lansirao besplatni boardgame prema igri The Sinking City.

U konačnici je ugovorna obveza između te dvije stranke prekinuta, no problemi tu nisu stali jer je tvrtka Nacon nastavila kupiti zaradu od prodaje Sinking Cityja iako na igru nisu polagali prava. Stoga su u Frogwaresu odlučili povući igru iz prodaje u digitalnim dućanima. Nadaju se da će ju što prije vratiti u opticaj, a vjerojatno i to da više nikad neće imati ovakvih problema. Sve svoje buduće igre nastojat će lansirati samostalno, bez vanjskog uplitanja izdavača.

Komentari (1)

  • Apocalypse4987

    26.08.2020 - 12:50

    Koji debili, i misle kako niko to neće primjetit?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?