HCL.HR

Netko konačno radi na necenzuriranom Resident Evilu zvanom RE: True Director’s Cut

Zoran Žalac 03.05.2021.   •   1 komentara


25 godina nakon izlaska originalnog Resident Evila, jedan modder priprema puno izdanje igre, bez cenzuriranih sadržaja.

Ako ovih dana planirate povratak Resident Evil serijalu i želite krenuti od samoga početka, najpametnije bi vam bilo zaigrati HD remaster iz 2015. No, ako pak želite sirovo iskustvo originalne igre, onako kako je to izgledalo prije 25 godina, evo interesantne vijesti.

Prošloga mjeseca u opticaju se pojavio Resident Evil: True Director’s Cut – neslužbena zakrpa za PlayStation 1 verziju originalne igre. Zakrpa je to koja po prvi puta omogućuje igračima da dožive necenzuriranu i potpunu verziju Resident Evila bez da igru igraju na japanskom.

Naime, iako je prvi RE dobio čak nekoliko izdanja za PS1, samo je ono japansko bilo u potpunosti necenzurirano. Radilo se tu o nekim manjim promjenama – npr. uvodna animacija igre u verzijama za zapadna tržišta bila je kraća i malo manje eksplicitna po pitanju nasilja. Neki prizori u gameplayu također su bili posloženi drugačije, a pravi je misterij zašto te sitnice nikada nisu zaživjele izvan verzije za Japan.

No, modder pod nadimkom Deli295 potrudio se prebaciti specifičnosti japanske verzije Resident Evila na Dual Shock verziju za zapadno tržište. Mala stvar, ali ju nitko nije napravio već 25 godina.

Zakrpu koja donosi necenzurirani Resident Evil možete preuzeti ovdje. Dakako, za prijavljivanje iste trebat će vam gore spomenuta DualShock verzija originalnog Resident Evila za PS1, emulator ili pak modificirana konzola. Upute za prijavljivanje zakrpe također ćete pronaći na službenoj stranici.

Komentari (1)

  • mili1985

    03.05.2021 - 12:46

    Uhvatila me neka nostalgija, pa razmišljam kroz koji dan odraditi maraton originalne trilogije. Tako da je ovo došlo kao naručeno.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?