HCL.HR

Nintendo će za s novom konzolom igračima dati “jedinstvene ponude”

Zoran Žalac 08.02.2024.   •   5 komentara   •   Industrija videoigara, Tehnologija


U Nintendu vjeruju kako im se više neće dogoditi pad prihoda tijekom tranzicije s jedne konzole na drugu jer kupcima planiraju dostaviti “unikatne ponude”.

Poznato je kako Nintendo nema uvijek uspjeha na prijelazu s jedne generacije konzola na drugu. Nakon konzole koja im se dobro proda, do sada su obično dolazili slabiji rezultati, tako da je ključno pitanje pred dolazak nasljednika Switcha kako Nintendo planira izbjeći ponavljanje tog scenarija.

Ranije su isticali kako će ubuduće zadržati postojeći sustav korisničkih računa, što je prvi korak u zadržavanju publike. Drugi korak je, prema Nintendu, dostavljanje jedinstvene ponude, odnosno razloga zašto bi korisnici željeli prijeći na novu konzolu.

Kako prenosi VGC, na nedavnom Nintendovom sastanku za investitore rečeno je kako će nova konzola koristiti “unikatnu ponudu” kako bi privukla igrače, ali se također istaknula na tržištu.

“Naše je poslovanje uvijek izloženo velikoj konkurenciji. Iz šire perspektive, ne samo videoigra, nego i različitih oblika zabave slobodnog vremena. U ovom okruženju postoji sve veća potreba, više nego ikad prije, da se nastave nuditi jedinstveni prijedlozi kako bi kupci odabrali naš brend…”

“Budući da naši proizvodi nisu svakodnevne potrepštine, ako nisu zanimljivi, brzo gubimo pažnju ljudi. Stoga je ključno nastaviti napore kako bi se Nintendo osjećao blisko, čak i izvan namjenske igraće konzole, povećati bazu kupaca koji dugoročno podržavaju Nintendov IP i održati povezanost s njima.” – poručio je Nintendov predsjednik Shuntaro Furukawa.

Po dosadašnjim glasinama, očekuje se da će sljedeća Nintendova konzola zadržati format hibridnog uređaja, tj. da će funkcionirati i kao prijenosna konzola i kao konzola koja se može spojiti na TV / monitor.

Komentari (5)

  • Virty

    08.02.2024 - 14:41

    Aj, baš me zanima šta je to 🙂

  • KhorneFlake

    08.02.2024 - 16:37

    Što se mene tiče konzola bi trebala biti identična. Dimenzije za prenosnu konzolu su idealne, samo da malo povećaju ekran na račun ivica, i da je ispod haube dosta bolji hardve, i da zadrže kompatibilnost sa današnjim Switch igrama.

  • SonOfOsiris

    08.02.2024 - 19:24

    Mislim da su u super poziciji da tranzicija bude bezbolna pošto su broj jedan, ako je istina da će biti full backward kompatibilna konzola i ako će se sve sa accounta moć prenijet to je to, formulu nemaju šta mjenjat samo jači hardver i to je to, jedino da ime ne fulaju kada su sa Wii-a na WiiU prelazili isto su išli sa pozicije broj jedan, pa znamo kako je to završilo haha

  • mirkunjaaa

    09.02.2024 - 06:14

    Ali to još nije sve!!
    Uz novi Nintendo dobijete…još jedan Nintendo!! 😁
    Ako bude takva ponuda kupujem 😎

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?