HCL.HR

Nintendo najavio Game Builder Garage – igru za izradu igara

Zoran Žalac 06.05.2021.   •   2 komentara


Tvrtka Nintendo u šestom će mjesecu lansirati potpuno novu igru Game Builder Garage, koja je zapravo alat za izradu drugih igara i učenje programiranja.

Igre za pravljenje igara uglavnom okupljaju vrlo vjernu zajednicu igrača. Roblox je platforma koja definitivno prednjači ispred svih drugih, no solidne rezultate zabilježili su i Sonyjev Dreams te Nintendov Super Mario Maker serijal. Potonji naslov bio je Nintendov set za slaganje igara, no kroz Nintendo Labo tvrtka je dostavila i priliku za učenje osnova programiranja. Ta će se prilika sada pretvoriti u samostalnu igru za Nintendo Switch konzolu.

Game Builder Garage je nova Switch ekskluziva koja stiže već za mjesec dana – 11. 6. 2021. Po cijeni od 30 eura, ova će “igra” omogućiti igračima da kroz interaktivni trening shvate principe programiranja i izrade videoigara. Uz razradu kontrola, dizajniranje gameplaya, ubacivanje efekata i sl., igrači će moći razviti rudimentarne 2D igre te ih podijeliti s drugima putem interneta.

Zgodna stvar je i to što će ovo biti jedna od rijetkih aplikacija na Switch konzoli koja će podržavati kontrolu mišem, tako da miš spojite na baznu stanicu (dock) same konzole.

Komentari (2)

  • idris

    06.05.2021 - 14:04

    Ovo će super doći klincima, skillove mogu razviti jos kroz osnovnu školu kroz igricu, nakon srednje mogu odmah na tržište rada

    • afaron

      @idris, 06.05.2021 - 18:49

      Ma šta klincima, i tata bi sine!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?