HCL.HR

Nintendo neće brisati snimljene pozicije u oblaku čim istekne pretplata

Pero Mlinar 27.09.2018.   •   6 komentara


U Nintendovom štabu odlučili su odustati od pomalo ekstremnog plana da se snimljene pozicije iz oblaka miču odmah po isteku pretplate.

Nedugo smo povodom najave Nintendove online usluge pisali o njezinim glavnim značajkama pa tako i spomenuli da će se snimljene pozicije u oblaku brisati odmah po isteku pretplate. Time bi se ta usluga u tom pogledu razlikovala od sličnih usluga koje nude Microsoft i Sony gdje se podaci ne brišu odmah. U slučaju Sonyja snimljene pozicije tako ostaju pohranjene 180 dana dok Microsoft nema nikakvog limita.

Nintendo je od ideje o instantnom brisanju pozicija u konačnici ipak odlučio odustati.  Iako igrači kojima istekne pretplata neće moći pristupiti pozicijama prije nego izvade kreditne kartice, same pozicije na serverima ostat će im netaknute jednaki period kao što je slučaj i kod Sonyja – dakle 180 dana.

Usprkos toj odluci, Nintendo Switch i dalje ima velikih problema što se tiče snimljenih pozicija.  Osim što je plaćanje pretplate nužno za prebacivanje podataka između dviju ili više konzola jer konzola nema podršku za eksterne diskove ili SD kartice, spremeljene pozicije u Fifi 19 i Splatoonu 2 tako recimo uopće nije moguće pohraniti u oblaku.

Komentari (6)

  • GTA222

    27.09.2018 - 21:08

    Svašta.

  • Shadow king

    27.09.2018 - 21:43

    Malo po malo dolaze k sebi. Još imaju neke stvari koje moraju kod online obavezno promeniti

    • phoda2

      @Shadow king, 28.09.2018 - 00:16

      ako nije problem da napišeš na koje misliš. hvala

    • Shadow king

      @phoda2, 29.09.2018 - 21:01

      Cloud saves, dedicated servere da stave i nek stave novije igre a ne NES igre po stoti put, jer ak je to zamjena za Virtual Console i Emuparadise, onda je to jadno

    • phoda2

      @Shadow king, 29.09.2018 - 21:04

      imaš pravo to za novije igre nebi bilo loše, a i nebi im pala kruna sa glave da ponekad stave koju

  • L3gi0naR

    28.09.2018 - 05:40

    Koji je Sony lik od kompanije.Koji je onda smisao Clouda kad ti brišu save file nakon 180 dana ako nisi opet produžio pretplatu.Za Xbox Live nit ne moraš biti pretplatnik pa svejedno sprema pozicije u Cloud i to besplatno i bez vremenskog limita.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?