HCL.HR

Nintendo opet proganja pirate, traže dva milijuna dolara odšete

Zoran Žalac 12.09.2019.   •   7 komentara   •   Industrija videoigara


Nakon što su prošle godine zatvorili dva poznata internetska kataloga starijih igara, iz Nintenda su se okomili na još jednu stranicu.

Tvrtka Nintendo krajem 2018. godine pritisnula je vlasnike stranica LoveROMS i LoveRETRO na kojima su se ilegalno distribuirale igre za starije Nintendo konzole. Ove jeseni nastavljaju sudski goniti slične stranice pa je na red došao i RomUniverse. Nintendo tvrdi da ih je ta stranica oštetila za dva milijuna dolara.

U teoriji, Nintendo vjerojatno nije oštećen jer dobar dio igara koje se distribuiraju na toj stranici više se ne može pronaći u redovnoj prodaji. Međutim, RomUniverse je stranica koja funkcionira na bazi pretplate u iznosu od 30 dolara godišnje, što znači da njezini vlasnici zarađuju od prodaje pristupa tuđim igrama, a taj dio je itekako ilegalan.

S obzirom na Nintendov niz dobivenih pravnih bitki, nije upitno da će RomUniverse uskoro morati promijeniti svoje poslovanje ili “staviti ključ u bravu”. Ranije ovoga tjedna Nintendo je dobio pravnu bitku u kojoj su tražili da pružatelji internetske usluge u Velikoj Britaniji blokiraju svaki pristup stranicama koje pružaju informacije o modificiranju Switch konzole u svrhu piratiziranja igara te ilegalnog distribuiranja istih.

Označeno sa: ,

Komentari (7)

  • Dajsikeks

    12.09.2019 - 22:18

    Uvijek postoji VPN i Tor

  • Wolfman

    13.09.2019 - 08:17

    Ne znam tko su veći genijalci ovdje, ovi koji su naplaćivali $30 pristup piratiziranom sadržaju ili oni koji su to plaćali 😀

  • Ducktective

    13.09.2019 - 12:07

    Dragi nintendo. Posjedujem minimalno 5.000 rom fileova na svom računaru doma (Nes i snes), obavijestite i segu da posjedujem oko 1.000 rom fileova za genesis,koje aktivno seedam i koje (možda) imam i na google driveu. Ne koristim VPN, pa eto da vam malo olakšam.

    • MightyAloy

      @Ducktective, 13.09.2019 - 18:12

      SEGA does what Nintendon’t. Nije Sega Nintendo pa da goni ljude.

    • funky0308

      @Ducktective, 15.09.2019 - 12:19

      Volio bih vidjeti da zivis u Njemackoj i da ovako hrabro isto napises na njemackim forumima. Kod nas stvari ne funkcioniraju kako trebaju ali bez obrzira na to i kod nas je to kradja (po vazecim zakonima). To sto se kod nas ne provode zakoni neka je druga prica ali bez obzira, ne kuzim cemu hvaljenje s tako necime! OK, skinio si nesto sto se smatra ilegalnim, suti i igraj. Cemu ovakav komentar nije mi bas jasno. Nije bas nesto za pohvaliti se.

    • ashitaka

      @funky0308, 16.09.2019 - 15:20

      Čega se pametan stidi, time se budala ponosi….

  • moordrak

    16.09.2019 - 15:47

    Ovime su si opet napravili anti-reklamu, a usput su otkrili da protiv modificiranja Switcha nemaju adekvatno rješenje. E moj Nintendo…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?