HCL.HR

Nintendo Switch od danas podržava Bluetooth audio, hvala nebesima više

Zoran Žalac 15.09.2021.   •   1 komentara   •   Tehnologija


Ažuriranje sustava za Nintendo Switch konzolu verzije 13.0.0 donijelo je ugodno iznenađenje – podršku za korištenje Bluetooth slušalica i zvučnika.

Jedan od čestih prigovora za Nintendo Switch jest taj da na konzolu ne možete spojiti slušalice preko Bluetootha. Odnosno, možete – zaobilaznim putem tako da kupite adapter za to. Ali, ne postoji službeni adapter za to jer ga Nintendo ne proizvodi, a cijela stvar je smiješna jer kontroleri za konzolu funkcioniraju upravo preko Bluetootha.

No, sad je i to napokon riješeno. Ažuriranje sustava verzije 13.0.0, koje je dostupno od današnjeg dana, Switchu donosi nativnu podršku za Bluetooth audio. Od sada je tako moguće spojiti bežične slušalice, zvučnike i druge audio uređaje na Nintendo Switch konzolu.

Naravno, postoji tu nekoliko napomena. Kao prvo, Bluetooth slušalice možete koristiti jedino dok je na konzolu spojen jedan par JoyCon kontrolera – čim krene lokalni multiplayer s više od dvoje igrača Bluetooth audio nije funkcionalan. Kao drugo, nije moguće koristiti Bluetooth mikrofone. Kao treće, ako su dva Switcha povezana bežično, nije moguće koristiti Bluetooth audio.

Dakle, ima kompromisa, ali nakon četiri godine bez ove funkcionalnosti vlasnici Switcha rado će pristati na što god da im se ponudi. Uostalom, možemo biti sretni što je Bluetooth audio omogućen svima umjesto da bude rezerviran samo za novi OLED model konzole koji stiže u 10. mjesecu.

Komentari (1)

  • Wolfman

    15.09.2021 - 10:42

    Problem s BT audiom su latencije/audio lag. Zato ga ni ostale konzole baš ne podržavaju nativno. Ova ograničenja s brojem spojenih kontrolera proizlaze iz ograničenja samog Bluetootha (+ jedan Joy-con par su zapravo dva kontrolera pa se brže dosegne maksimum istovremeno spojenih uređaja).

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?