HCL.HR

Nintendo Switch mogao bi dobiti novi sustav interakcije

Zoran Žalac 21.01.2020.   •   0 komentara   •   Tehnologija


Nintendo je nedavno patentirao nešto što izgleda kao još jedan dodatak za JoyCon kontroler Switch konzole.

Nintendo je od izlaska Switch konzole svake godine predstavljao nove načine interakcije prilikom igranja. Prvo su lansirali kartonsku slagalicu Nintendo Labo, zatim su dodali čak i onu rudimentarnu podršku za VR, a prošle jeseni lansirali su i Ring Fit Adventure s obručem za vježbanje. Ako je vjerovati patentu koji su lani registrirali, u 2020. bi sljedeća nova stvar na Switch konzoli mogla biti crtanje pomoću “olovke”.

Naime, Joy-Con kontroleri mogli bi dobiti dodatak koji se spaja kad su kontroleri odvojeni od konzole. Takav dodatak već jest standardni dio paketa Nintendo Switch konzole, ali nova verzija dodatka s jedne strane sadrži takozvani stylus iliti olovku kojom se može tipkati, pisati ili crtati po ekranu osjetljivom na dodir. A ekran Switch konzole je upravo takav.

Prema patentu, kontroler bi vibrirao pri dodiru stylusa s ekranom, pružajući tako povratnu informaciju korisniku.

Kako to obično biva, ovo je za sada samo patent, ne i garancija da će Nintendo doista napraviti ovakvo što. Svejedno, jasno je vidljivo u kojem smjeru razmišljaju, samo je pitanje primjene stylusa jer većina igara za Nintendo Switch ne forsira interakciju putem touchscreena iz jednog jedinog razloga – konzola je to koja se može spojiti na TV, a u tom načinu rada ne može se računati na touchscreen komande.

Drugim riječima, ako crtanja na Switchu i bude, neće se vjerojatno crtati preko TV-a nego isključivo u handheld modu.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?