HCL.HR

Nova Batman igra je skoro potvrđena

Zoran Žalac 23.09.2019.   •   30 komentara


Ekipa koja je napravila Batman: Arkham Origins prekinula je četverogodišnju šutnju povodom 80. proslave Batmana.

Svijet je proteklog vikenda proslavio 80. godišnjicu Batmana. Slavilo se na različite načine: Epic Games je besplatno dijelio (i još uvijek dijeli) šest Batman igara na PC-u, a u većim svjetskim gradovima poput New Yorka, Berlina i Rima na nebu se pojavio Bat-signal. Trčao se i Bat-maraton, održavali su se Bat-koncerti i još štošta.

Povodom tog globalnog slavlja na Twitteru je svoju četverogodišnju šutnju prekinuo i tim WB Games Montreala, isti onaj koji je 2013. dostavio igru Batman: Arkham Origins. Njihov doprinos proslavi bio je, po svemu sudeći, okrenut prema budućnosti. Naime, u kratkom videu s Bat-signalom pojavili su se misteriozni simboli koje su fanovi odmah povezali s novom i još nenajavljenom Batman igrom.

Već se neko vrijeme šuška i nagađa o tome što radi ekipa WB Games Montreal. Čuli smo glasine da rade na igri s Batmanovim sinom, pa zatim na priči koja se bavi misterioznom organizacijom The Court of Owls. Moguće je da su obje glasine istinite jer je upravo jedan od simbola u objavi vezan uz Court of Owls, organizaciju koja ima značajnu prisutnost u aktualnoj TV seriji Gotham, gdje su prikazani kao ulagači u eksperimente Arkham Asyluma. Moguće je da nas sličan zaplet dočeka i u novoj Batman igri.

Prilično je jasno da nam nova Batman igra stiže, sad samo ostaje pitanje kada će biti najavljena. Warner Bros. je ranijih godina najavljivao igre iz Arkham serijala znatno prije nego su one bile dovršene, ali moguće je da su ovoga puta promijenili taktiku. Sumnjamo da bi najavili i lansirali igru u istoj godini pa nas ne bi iznenadilo da novog Batmana najave do kraja ove godine i lansiraju ga tijekom 2020.

Označeno sa: , ,

Komentari (30)

  • GAMEmaher

    23.09.2019 - 11:04

    Dobra vijest. Do sad nisam odigrao nijednu batman igru tako da mi je ovih 6 od epic games leglo samo tako. Iako neki prigovaraju da su dali stare igre meni su to najnovije 🙂 Još na ps4 isto odigram arkham knight od pretplate i zimnica spremna a do tad se nadam i toj najavi službenoj za novog šišmiša!

    • vragec25cro

      @GAMEmaher, 23.09.2019 - 11:28

      Sve je dobro za đabe 🙂

    • funky0308

      @GAMEmaher, 23.09.2019 - 12:27

      Odigraj ih obavezno, sad barem mozes. Odlicne su igre…i Lego i ove koje nisu Lego 🙂 . Meni su sve koje su do sada izasle stvarno odlicne igre. OK, volim i cijelli taj svijet i Batmana pa mi nije trebalo ne znam sto u igri ali stvarno se radi o odlicnim igrama. Cak i od mnogih osporavani Batman Origins meni je super, mozda i jedan od najdrazih u serijalu (ne toliko radi price ili gameplaya koliko radi genijalne atmosfere i tog bozicnog ugodjaja ,- pred svaki Bozic ga barem malo odigram 🙂 ) . Posljednji nastavak, Batman AK je takodjer skroz dobra igra. Masa ljudi filozofira oko Batmobila ali meni stvarno nije smetao taj dodatak, zapravo, ne da mi nije smetao nego mi je bas dobar bio i stvarno se osjecas mocno u AKu i kao Batman solo i u Batmobilu…

    • striborino

      @GAMEmaher, 23.09.2019 - 13:22

      Ja sam igrao samo prvi dio 2009. godine kad je izasao.Sjecam se da je bila igretina (y) Ne znam zasto nisam ostale odigrao ali sad svakako hocu (hvala epic games :D) I jos sam za vikend pogledao dark knight triologiju taman da se ufuram u igre hehe

    • Demon90

      @GAMEmaher, 23.09.2019 - 22:17

      Nezz razlog što dosada nisi odigrao niti jednu al eto uživaj

    • GAMEmaher

      @Demon90, 24.09.2019 - 15:50

      Financijski nažalost drugi problemi… dok se nije malo stanje popravilo onda se moglo kupit konzola i ok PC pa sam sad stand by sa zakašnjenjem 🙂

  • TitanShifter

    23.09.2019 - 12:41

    Damian Wayne? Bilo bi strašno da je on sidekick i da koristi mac.

    • U.M.O

      @TitanShifter, 23.09.2019 - 12:55

      Igra sa Damian Wayne je otkazana,ova igra sa The Court of Owls nema veza sa Damian.Eto ti video da ti bude jasno,https://youtu.be/xEkLuQspjwM

    • TitanShifter

      @U.M.O, 23.09.2019 - 13:47

      Šteta..

    • U.M.O

      @TitanShifter, 23.09.2019 - 14:15

      Steta,isti momci su radili Suicide Squad koji se otkazao,za sad znamo da Dc pravi 3 igre.Rocksteady svoji ip koji nema veza sa Dc svijetom,Harry Potter i Batman igru

  • Kr2t0s

    23.09.2019 - 12:49

    Sviđa mi se što ekipa iz Montreala radi na igri, jer su njihov Arkham Origins mi je najdraži u serijalu, što po atmosferi, što po boss borbama.

    • Mteo1906

      @Kr2t0s, 24.09.2019 - 09:56

      Svi kažu da je origins najgori,ali meni je najbolji,imao je super storyline,dobru grafiku za svoje vrijeme,dobar combat…

    • Kr2t0s

      @Mteo1906, 24.09.2019 - 12:48

      Upravo to, najbolji Batman

    • Mteo1906

      @Kr2t0s, 24.09.2019 - 19:40

      Bilo bi super kad bi napravili remaster ili drugi nastavak

    • Kr2t0s

      @Mteo1906, 24.09.2019 - 21:50

      A drugi nastavak je zapravo Asylum ?

    • Anthemm

      @Kr2t0s, 24.09.2019 - 14:52

      Slazem se, ne kuzim cemu hate prema originsu, odlicna grafika i kao sto si sam rekao atmosfera.. Po meni je asylum iskreno bio najgori al eto, o tome se ne raspravlja 😀

  • IvanDado

    23.09.2019 - 13:09

    Origins je bio odlican iako nije bio od Rocksteadya. Super atmosfera kao sto je kolega gore rekao. Iako City mi drzi kao najdraza igra u serijalu, a asylum kao nesto posebno jer je uvod u ovaj odlicni serijal. Malo igram sada Arkham Knight posto je bio free na PS4u, ali nekako je monoton i nategnut, pogotovo taj batmobile mi uopce nije sjeo.

    • funky0308

      @IvanDado, 23.09.2019 - 15:16

      Ma zato i kazem – Origins je meni zakon.. prva dav, City i Asylum su OK ali su i pocetak, puno zatovrenije igre ali Origins mi je bio odlican. AK mi nije los, zapravo mi je skroz OK bio. Ne kuzim sto vas toliko pati taj Batmobile, OK, ima misija koje se moraju igrati s njime ali nema ih puno, nitko nas ne tjera ni da battle igramo niti da ga vozamo kroz cijelu igru. Nitko ne spominje druge stvari. Igra je stvarno lijepa i odlicno radi, pogledajte samo plast na kisi..prica je OK, gameplay dobar, grafa dobra..hrpa je drugih segmenata, odlicnih segmenata u igri, a vecina se uhvatila Batmobilea kojega koristimo u 10% igre. Ne mislim da tebe sada, opcenito govorim. Mislim da AK ima puno kvaliteta koje ni na dan izlaska igre pa tako ni sada nikako da izadju na vidjelo. Igra je imala ogromnih problema kod izlaska pa ajde, jasno je zasto se puno toga nije vidjelo ali sada, sa odmakom moze se i vidjeti i reci da je i AK dovoljno dobra igra da je se Batman ne stidi 🙂 . BTW, mene bas veseli su ekipa iz WB Games Montreal studia radi na novoj igri jer mi je Origins bas dobra igra sa odlicnom atmosferom.. to sarenilo i ludilo Gothama savrseno pase uz snijeg 🙂

    • Kr2t0s

      @funky0308, 23.09.2019 - 15:47

      Da, to što si spomenuo i u gornjem komentaru, ta božićna atmosfera i snijeg je nešto posebno i najbolje ide u Gotham. Ja je isto svake godine za božić ofigram upravo zbog same atmosfere, a i da ne spominjem kako ima najbolje boss fight mehaniku u cijelom serijalu ?

    • funky0308

      @Kr2t0s, 23.09.2019 - 20:16

      Haha..najjaci avatar ..kada god te vidim smijem se. Jos kada se pogodi uz komentar hahaha

    • Kr2t0s

      @funky0308, 23.09.2019 - 20:40

      ?

    • IvanDado

      @Kr2t0s, 24.09.2019 - 13:41

      Bozicna atmosfera je top definitivno ?

    • Saren

      @Kr2t0s, 24.09.2019 - 16:11

      Po tom si pitanju kao i ja xD Na Badnjak nastojim sve rijesiti do ponoci, pa onda ranije krenem da stignem xD 😀 Ali slazem se, iako mozda dosta ljudi nije sjeo Origins i meni je jedan od drazih, sto zbog ugodaja i atmosfere, a i prica mi je super.

    • Kr2t0s

      @Saren, 24.09.2019 - 18:55

      ?

    • IvanDado

      @funky0308, 24.09.2019 - 13:45

      Ne znam, ne mislim da je losa igra nego jednostavno sam ocekivao vise valjda. Opcenito mi taj batmobile nije sjeo. Na ps4u mi je tih 30fpsa, a nekad i manje dosta naporno, a na PC-u ne znam koliko su popravili.

    • funky0308

      @IvanDado, 25.09.2019 - 09:27

      A OK..ne svidja ti se igra. Zasto bi nam se svima sve isto i moralo svidjati. Ja stvarno volim cijeli serijal i jedva sam docekao da AK izadje. Jedna je od rijetkih igara koje imam u hard copy izdanju i od prvog dana mi je radila bezprijekorno. Mnogi su imali problema sa rusenjem igre, frame rate im je znao padati doslovno na 10ak i igra je bila u jako losem stanju. Ne znam detalje i zasto se to dogodilo ali ocito engine nije bio dovoljno dobro optimiziran za PC. Zanimljivo da se nakon nekog vremena jednostavno odustalo od daljnjih popravaka jer kako su popravili na jednoj strani igra je pucala na drugoj..poprilican kaos. SLI nikada nije proradio i WB je nakon poprilicne buke koja se (opravdano) stvorila odlucio stati i dati mogucnost povratka para svima koji su to htjeli. Ode ja opet na drugu temu 🙂 . Da se vratim nazad. Meni je Batmobile odlican dodatak kojega su dodali gameplayu i malo je stvari promjenio. Da se moglo bez njega – je, moglo se mozda i sa Batmobileom ali na drugaciji nacin ali dobro, meni nije smetao. Ne moram ga stalno vozati i OK. Radi na PCu i u preko 60fpsa, zavisi, naravno, o konfi. Lijepa igra i danas. Posebno taj plast na kisi i vjetru, stvarno lijepo izgleda. Vidjeti cemo sto cemo dobiti uskoro kao novu Batman igru. Samo da se tu sada ne zezmu stvari i da nas ne udave sa nekim dramskim prikazima na temelju Gothama (serije).

    • IvanDado

      @funky0308, 25.09.2019 - 14:29

      Probat cu je na PC-u jer me ubija onaj framerate na konzoli, a i grafika mi nije nesto na toj verziji. Doduse, jos uvijek rokam GTX 970 koja je tada bila aktualna, pa cemo vidjeti. Treba upgrade uskoro 🙂

    • funky0308

      @IvanDado, 25.09.2019 - 15:57

      Te serije xx70 su bomba. Ja sam sa 970ki otisao na 1070 i jos uvijek je nemam u planu mjenjati – strasno je dobra grafa. Ja danas sve zivo u 1440p igram i to najcesce u 60ak fpsa. Ma da, zasto ne probati. Ne kosta nista, a mozda ti se svidi. Meni je bila dobra. Ne toliko dobra da bih je kao Batman Origins igrao nekoliko puta ali dovoljno dobra.

  • goldfinger

    23.09.2019 - 18:26

    Odlična vijest & odličan serijal!

  • Anthemm

    23.09.2019 - 19:38

    TOOO SE ČEKA, samo da ne bude previše voznje u batmobileu i super

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?