HCL.HR

Nova igra Gamedec stavlja vas u ulogu detektiva koji istražuje kriminal u videoigrama

Stjepan Fikter 10.08.2019.   •   6 komentara


Istraživanje zločina u virtualnom svijetu poput dječjeg ropstva u free 2 play igri bit će samo jedan od slučajeva kakvi će nas dočekati u 22. stoljeću igre Gamedec.

Kad se spomene riječ cyberpunk mnogi će odmah pomisliti na istoimeni naslov popularnog studija CD Project Red. Ništa čudno s obzirom na hype koji tu igru okružuje, ali upravo najavljena igra Gamedec bit će ponešto drugačiji RPG cyberpunk tematike.

Naime, radnja igre odvija se u Varšavi u 22. stoljeću, no mjesto radnje je virtualni svijet videoigara u kojemu se pokazuje prava ljudska narav poput pohlepe i kasnije zločina. Kao detektiv za kriminal u videoigrama, istraživat ćemo mutne poslove u virtualnom svijetu. Naravno, na zavjere i zle korporacije također ne smijemo zaboraviti – ipak je ovo cyberpunk svijet.

Naša uloga u igri bit će hvatanje kriminalaca i rješavanje virtualnih zločina, a svaka odluka koju donesemo utjecat će na svijet i osobnost glavnog lika kasnije kroz igru. Developeri kažu kako je riječ o punokrvnom RPG iskustvu jer će se igra kontinuirano prilagođavati našim odlukama te će biti više mogućnih načina za riješiti probleme.

Na taj način, Gamedec će emulirati klasična RPG iskustva sa stolnih igara jer ćemo borbe voditi razgovorom, otkrivati ili smišljati spletke, spašavati živote ili otkrivati izvanredne odnose između virtualnih svjetova i njihovih stanovnika. Koliko ima istine u najavi koju su developeri pripremili, saznat ćemo iduće godine za kada je zakazan izlazak igre.

Komentari (6)

  • ivanakamarkus

    10.08.2019 - 11:49

    ovo mi djeluje super

    • Stitrek

      @ivanakamarkus, 12.08.2019 - 22:47

      Da, izgleda interesantno i nadajmo se da će ovaj manji studio dobro razviti igru.

  • Elmacore

    10.08.2019 - 13:48

    Igra zvuci i izgleda odlicno samo sam htio pitati znate li oce lu biti co op ili nesto tako.

    • Igor Belan

      @Elmacore, 10.08.2019 - 13:59

      Tek je najavljena, ne zna se baš previše detalja, ali jasno je da je single-player igra, pa ne računaj na nikakav co-op ili multiplayer općenito.

  • tomohorvat

    11.08.2019 - 09:54

    ovome se jako veselim

  • franZberg

    11.08.2019 - 22:01

    Znali se jeli u pitanju izometricni RPG?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?