HCL.HR

Nova igra Sumerian Six djeluje kao taktička verzija Wolfensteina

Zoran Žalac 11.06.2024.   •   1 komentara


Taktička stealth igra Sumerian Six suprotstavit će takozvanu jedinicu Enigma protiv trećeg Reicha uz moto “nasilje susreće znanost”.

Nekoć sam se pitao kako je moguće da još nitko nije napravio igru s Wojtekom, jedinim medvjedom koji je služio vojsku u Drugom svjetskom ratu. Gle čuda, upravo je ovih dana najavljena igra u kojoj je medo Wojtek jedan od igrivih likova.

Igra se zove Sumerian Six i najlakše bi ju bilo opisati kao spoj Commandosa i Wolfensteina. Od Commandosa je pokupila izometrijsku izvedbu i taktički format pa ovdje vodimo grupu Enigma Squad, s tim da se u njoj ne nalaze vojnici nego znanstvenici. Od Wolfensteina je igra pokupila teme okultnog i nadnaravnog, pa se priča vrti oko mistične supstance zvane Geistoff koja bi, ne morate pogađati, mogla okrenuti tijek rata u 1944. godini.

Mehanički igra ne obećava ništa što već nije viđeno. Šuljat ćemo se po mapama kako bismo izbjegli vidno polje protivnika i kombinirati različite moći svojih likova da bi taktičkim manevrima savladali brojčano nadmoćnog protivnika.

Sumerian Six već sada ima demo verziju koju možete isprobati na Steamu, a puno izdanje na PC stiže kasnije ove godine.

Komentari (1)

  • John_Constantine

    11.06.2024 - 11:51

    Nešto kao shadows gambit, samo u drugom svjetskom ratu. Ma može.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?