HCL.HR

NOVE IGRE: Ovoga tjedna igramo se Johna Wicka i stvaramo neprijatelje na asfaltu

Zoran Žalac 07.10.2019.   •   5 komentara


Početak desetog mjeseca donosi nam novo poglavlje svemirske opere u Destinyju 2 te povratak Ubisoftovog Ghost Recon serijala.

John Wick Hex

8. 10. 2019. PC

Vjerojatno baš nitko nije očekivao da ćemo ove godine igrati igru s Johnom Wickom, a da će ta igra biti strategija u stvarnom vremenu. No, to će se ovoga tjedna dogoditi, ekskluzivno na PC-u i ekskluzivno na Epic Games Store. John Wick Hex ispričat će nam originalnu priču o poznatom profesionalnom ubojici. Premda je igra strateška, od igrača će tražiti brzo razmišljanje i taktiziranje. Streljivo je ovdje vrlo ograničen pojam, a odluka o tome kada treba promijeniti šaržer bit će ključna i imat će posljedice na krvavu akciju.

Trine 4: The Nightmare Prince

8. 10. 2019. PC, PS4, XBO, Switch

Poznati puzzle platformer Trine vraća se svom dvodimenzionalnom gameplayu i obećava nikad dužu avanturu za troje igrača. Čarobnjak, vitez i kradljivica ovoga će se puta boriti protiv noćnih mora princa Seliusa. Velikih noviteta u gameplayu neće biti, no to je i dobra stvar jer ekipa nakon razočaravajuće trojke igra na sigurno.

Yooka-Laylee and the Impossible Lair

8. 10. 2019. PC, PS4, XBO, Switch

Osim Trinea, perspektivu mijenja i Yooka-Laylee. Original iz 2017. bio je oda ranim 3D platformerima, dok će se ovaj spin-off prebaciti na 2D gameplay i postati takozvani sidescroller. Iako se na prvi pogled radi o velikoj promjeni, svijet guštera i šišmiša i dalje je vrlo šaren te sadrži razne tonike koji će modificirati moći glavnih junaka, ali i izgled same igre.

The Bradwell Conspiracy

8. 10. 2019. PC, PlayStation 4, Xbox One

Čudno je kako developeri do sada nisu baš često koristili tehnologiju 3D printanja. No, igra zvana The Bradwell Conspiracy stiže da to ispravi pa ćemo u njoj zagonetke rješavati korištenjem isprintanih predmeta. Igra se odvija u podzemnom kompleksu iz kojega morate pobjeći, a jedini način da to napravite jest da drugom preživjelom liku šaljete fotografije okoliša u kojemu se nalazite. Koncept je intrigantan, sad samo ostaje vidjeti kakva je izvedba.

Indivisible

8. 10. 2019. PC, PlayStation 4, Xbox One

Tvorci uspješne tabačine Skullgirls donose nam još jedan rukom crtani naslov. Indivisible je kombinacija 2D platformera i RPG-a s borbom u stvarnom vremenu. Stavlja nas u ulogu djevojke Ajne koja nastoji spasiti svijet od propasti, a u tome joj pomažu razne inkarnacije.

Concrete Genie

9. 10. 2019. PlayStation 4

U PlayStation 4 ekskluzivi Concrete Genie igrat ćemo u ulozi Asha koji može oživjeti nacrtana bića iz svoje bilježnice, a uz njihovu pomoć borit ćemo se protiv nasilnika koji su mu otrgnuli stranice iz te bilježnice. Ash će svojim crtanjem pokušati oživjeti napušteni grad Densku, a to znači da ćemo mi stvarati animirane grafite po zidovima te komunicirati s dobroćudnim duhovima u zidu.

Pine

10. 10. 2019. PC, Switch

Pine bi mogao biti skriveni hit ove jeseni, možda čak i 2019. godine. Avantura je to koja umnogome podsjeća na Fable. Ima otvoreni svijet, fantastična bića i jednu važnu razliku – ljudi u svijetu zvanom Albamare nisu dominantna vrsta nego su na nižoj razini hranidbenog lanca. Igrač će igrati u ulozi lika zvanog Hue koji će tražiti novi dom za svoje pleme, a osim samog preživljavanja morat će se baviti trgovanjem i craftanjem.

Doraemon Story of Seasons

11. 10. 2019. PC, Switch

Na azijskom je tržištu već neko vrijeme popularna franšiza Doraemon. Kod nas ona nikada nije bila dostupna, ali sada nam dolazi u crossoveru sa simulacijom farmerskog života Story of Seasons. Od igre možete očekivati standardnu praksu poljoprivrednog života – brigu za imanje, životinje i sl. Ako ste nekoć igrali igre serijala Harvest Moon, Story of Seasons vam je zapravo isto to samo pod novim imenom, a zanimljivo je da će se po prvi put pojaviti i na PC platformi.

GRID

11. 10. 2019. PC, PlayStation 4, Xbox One

Ove jeseni nema Forza serijala, a sljedeći Need for Speed još uvijek čekamo. U međuvremenu će nam zato dobro doći novi GRID, koji će nas provozati od Barcelone do Šangaja. Igra će imati 400 AI vozača s različitim stilovima vožnje, a ako im malo ostružete farbu s auta onda će se naljutiti na vas i vi ćete im postati smrtni protivnik te će se zakleti na osvetu koju u retrovizoru nećete vidjeti kako dolazi. Uglavnom, moći ćemo stvarati rivale u vožnji, a napokon ćemo opet voziti i s punom kamerom iz unutrašnjosti automobila.

Označeno sa:

Komentari (5)

  • Memo991

    07.10.2019 - 11:27

    30/5/2019 Kupljen 🙂

    • Memo991

      @Memo991, 07.10.2019 - 11:27

      *John Wick

    • Zoran Žalac

      @Memo991, 07.10.2019 - 11:55

      Na Epic Games Sale? Za koliko se ono mogao uzeti, pet eura ili tako nešto?

    • Memo991

      @Zoran Žalac, 08.10.2019 - 13:20

      John Wick Hex Pre-Purchase – €5.19 🙂

  • Kris10

    07.10.2019 - 13:34

    Uh ovaj PINE mi djeluje primamljivo.Kako izgleda ima dosta stvari slicnih kao u zeldi sto mi se svida

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?