HCL.HR

NOVE IGRE: Ovoga tjedna izlaze neke od najčudnijih igara ikada

Zoran Žalac 06.04.2021.   •   0 komentara


Pogledom na listu novih igara ovoga tjedna mogli biste pomisliti da je posrijedi produženi prvi april.

Lost Words: Beyond the Page

06. 04. 2021. PC, PS4, XBO, Switch

Jedna od boljih ekskluziva streaming platforme Google Stadia svakako je puzzle platformer Lost Words: Beyond the Page. Njegove posebnosti od danas možemo doživjeti i na klasičnim uređajima za igranje. U igri preuzimamo ulogu djevojčice Izzy koja se nalazi u izmišljenom svijetu  Estoria, a isti postoji unutar dnevnika spisateljice čiju priču pratimo. Izzy rješava stranicu po stranicu dnevnika, susreće se s jedinstvenim preprekama i zagonetkama koje rješavamo interakcijom s riječima unutar spomenutog dnevnika.

Oddworld: Soulstorm

06. 04. 2021. PC, PlayStation 4, PlayStation 5

Legendarni čudak Abe iz serijala Oddworld vraća se ovoga mjeseca u preradi nekadašnjeg Abe’s Exoddusa. Njegova avantura u kojoj spašava svoje prijatelje iz ropstva zvat će se Oddworld: Soulstorm i donijet će nam izazovan gameplay s do sad najdetaljnijom grafikom u ovom serijalu. Abe će u ovom nastavku izrađivati i modificirati oružja, a sama će igra biti manje linearna od originala uz potpuno nova područja. Oddworld: Soulstorm igrat ćemo na PC-u i PlayStationu, a ako imate PlayStation 5 konzolu moći ćete ga dobiti u sklopu pretplate na PS Plus.

Before Your Eyes

08. 04. 2021. PC

Mislite da ste u gamingu vidjeli sve i više vas ništa ne iznenađuje? Evo sada igre koju igrate, pazite sad – treptanjem! Before Your Eyes je narativna avantura u kojoj vidite život jednog lika nakon njegove smrti. Kako se lik prisjeća svojih uspomena, tako igrač dobiva kontrolu nad njima – svaki put kad trepne, promjeni se scena. E sad, posebnost u svemu tome jest što se Before Your Eyes može igrati uz pomoć web kamere, tako da igra prati vaše oči i kad stvarno trepnete naređujete igri promjenu scena.

Say No! More

01. 04. 2021. PC, Switch

Ako ste mislili da je igra o treptanju čudna, niste se još susreli s prvim predstavnikom NPG žanra (NO!-Playing Game). Indie naslov Say No! More je za sve one kojima je dosta primanja naredbi. Cilj je u ovoj igri govoriti “ne/neću/ne može” na svaku naredbu kolega iz ureda. Postoji čak više načina negiranja – lijeno, žustro, hladno, na različitim jezicima i sl. Sugerirao sam već Igoru da snimi ovaj inovativni primjerak novog NPG žanra, ali ne trebam vam ni reći što mi je odgovorio.

Ostale igre koje izlaze:

06. 04. Star Wars Republic Commando (PS4, Switch)
07. 04. Quinterra (PC)
08. 04. Cozy Grove (PC, PS4, XBO, Switch)
08. 04. In My Shadow (PC)
08. 04. Viking Vengance (PC)
09. 04. The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel IV – Frontline Edition (PS4, Switch)

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?