HCL.HR

NOVE IGRE: Ovoga tjedna pokrećemo industrijsku revoluciju i gradimo svoje igre

Zoran Žalac 14.04.2019.   •   6 komentara


U tjednu pred nama bavit ćemo se izgradnjom gradova na pragu 19. stoljeća, tamanit ćemo horde zombija, igrati Snooker i stvarati vlastite videoigre.

Anno 1800

Zadnjih osam godina Ubisoftov city-building serijal Anno bavio se futurističkim temama, no sada se vraća u prošlost 19. stoljeća, vrijeme industrijske revolucije koje nam otvara nove prilike, ali i izazove prilikom izgradnje velikog grada. Novost u Anno 1800 bit će pojava turizma pa će nam u interesu biti da grad izgleda što ljepše. Zgodan dodatak je i nova mogućnost planiranja izgradnje kroz postavljanje objekata (kao kontura) i onda kada nemamo dovoljno resursa za njihovo podizanje.

Igra izlazi 16. 4. za PC.

Dreams (Early Access)

LittleBigPlanet igre omogućile su nam da stvaramo svoje okoliše i misije za jednostavne 2D avanture. Sljedeća igra tvoraca LittleBigPlaneta otići će korak dalje i dopustiti nam da kreiramo mini-igre bez predznanja o programiraju. Moći će se u Dreamsu napraviti sve i svašta, od simulacije boksa do horor avanture nalik propalom Silent Hillsu. Bit će to prva Sonyjeva igra koja će izaći u Early Accessu, a u toj fazi aktivnog razvoja bit će namijenjena upravo onima koji planiraju stvarati sadržaje u njoj. Ako ste u planu imali samo konzumaciju onoga što drugi igrači naprave, onda ćete se morati malo strpiti dok se baza sadržaja napuni.

Igra izlazi 16. 4. za PlayStation 4.

World War Z

Dosadilo vam napucavanje u Divisionu 2? Nema problema – evo novog plijena. World War Z je kooperativna pucačina iz trećeg lica, nažalost bez Brada Pitta, u kojoj se zombiji pojavljuju ovisno o tome koliko ste vi dobri (ili loši). U najgorem slučaju (ili možda najboljem), zombija će biti toliko da će se penjati jedni po drugima kako bi vam se napili krvi i na višim lokacijama. Ne očekujemo bogzna kakvu kvalitetu igre, ali moglo bi poslužiti za vođenje mozga na pašu.

Igra izlazi 16. 4. za PC, PlayStation 4 i Xbox One.

Snooker 19

Ove srijede stiže nam prva licencirana igra snookera za trenutnu generaciju konzola. To znači da će igra sadržavati sve turnire, dvorane i 128 profesionalnih igrača iz Snooker sezone 2018/2019. Igrače očekuju offline i online modovi, uključujući i globalne mrežne turnire koji će se održavati po kalendaru World Snookera. Moći će se također zaigrati i 6-red snooker te brzi Shoot-Out snooker.

Igra izlazi 17. 4. za PC, PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch.

Ghost Giant

Ako ste prošle godine igrali izvrsnu VR igru Moss onda ste vidjeli kako 3D platformeri mogu biti dobro izvedeni u virtualnoj stvarnosti. Nešto slično trebala bi ponoviti nova ekskluziva za PlayStation VR zvana Ghost Giant. U Ghost Giantu pratimo Louisa, usamljenu mačku kojoj ćemo praviti društvo i pomagati u njezinim avanturama po gradiću Sancourt. Baš kao što sam naziv sugerira, igrač pomaže mački u obliku divovskog duha, ali sama mačka u startu neće biti previše oduševljena tom pojavom.

Igra izlazi 19. 4. za PlayStation VR.

Označeno sa:

Komentari (6)

  • psycho01

    14.04.2019 - 19:50

    Od svega navedenog jedino me ozbiljno interesira Snooker 19 !!!!

  • xxved

    14.04.2019 - 20:00

    Jedva cekam Anno

  • Sop-minecraft

    14.04.2019 - 22:08

    Svida mi se sve u vezi Anno i vjerojatno cu ga instalirat dan poslije u srijedu jer tad nema skole jer nam je dan skole ili kako ja volim rec Zatvor cak imamo resetke na prozorima i vrata su siva iszo ti dode

    • Cr4nky

      @Sop-minecraft, 14.04.2019 - 23:05

      Sivi Dom 🙂

  • DoxyTheCroat

    15.04.2019 - 10:10

    Kud već Anno???
    Tek sam krenuo guštat u Tropico 6 … tako malo vremena u ovoj odličnoj godini.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?