HCL.HR

NOVE IGRE: Ovoga tjedna režiramo obrnuti horor

Zoran Žalac 20.07.2020.   •   4 komentara


Pravi ljetni tjedan u svijetu videoigara obilježit će tri bisera nezavisne produkcije: Rock of Ages 3, Carrion i Röki, svaki sa svojom specifičnom premisom.

Rock of Ages 3: Make & Break

21. 07. 2020. PC, PS4, XBO, Switch

Rock of Ages serijal je krajnje neobična kreacija čileanskog ACE Teama u kojoj igrač kao golema gromada ruši sve pred sobom u povijesnom okruženju. Treći dio ove kamene sage donosi istu razinu destrukcije i humora, ali uz jedan vrlo važan dodatak – igrači ovoga puta sami mogu izrađivati svoje razine.

Rock of Ages 3 je najjednostavnijim opisom humoristična alternativa Trackmania igara u kojoj se igrači kotrljaju do pobjede. Multiplayer će podržavati do četvero igrača online ili direktno sučeljavanje dvoje igrača u split-screen modu.

Carrion

23. 07. 2020. PC, Xbox One, Switch

U horor igrama najčešće bježimo od čudovišta ili ih ubijamo. No, u 2D avanturi Carrion imamo obrnuti scenarij u kojemu mi preuzimamo ulogu čudovišta u bijegu iz tajnog postrojenja. Iako izgleda staromodno, Carrior je zapravo vrlo brutalna igra u kojoj ljudske protivnike možete konzumirati na različite načine. Kretanje čudovišta također je interesantno jer ono zapravo nema noge nego se lijepi po objektima i provlači kroz različite otvore.

Struktura igre bit će u maniri metroidvania naslova te će se napredovanjem otključavati nove vrste napada i vještina. Carrion će pretežno biti akcijski orijentiran, ali će od igrača tražiti da pomno isplanira svoje napade prije nego se okomi na neprijatelja.

Röki

23. 07. 2020. PC

Ako se niste zasitili skandinavskog ugođaja u zadnjem God of Waru, ne bi bilo loše da bacite pogled na avanturu zvanu RökiOva se igra uspjela istaknuti na različitim gaming sajmovima dok su se isti još održavali. Pričom prati djevojčicu Tove na njezinoj avanturi spašavanja vlastite obitelji. Tove odlazi u divljinu te upoznaje široku paletu fantastičnih likova iz nordijskog folklora.

U igri neće biti borbe nego će se gameplay najvećim dijelom svoditi na istraživanje i rješavanje različitih zagonetki. Kao moderni primjerak avanturističkog žanra, Röki će također pružati pomoć ako igrač u tim zagonetkama zapne i ne zna kako nastaviti s igrom.

Crysis Remastered

23. 07. 2020. Switch

Prije trinaest godina nismo ni razmišljali da bismo grafički atraktivni Crysis jednoga dana mogli igrati na prijenosnoj konzoli. A evo nas u 2020. godini – Crysis stiže na Nintendo Switch. Remastered izdanje je odgođeno za sve ostale platforme do daljnjega, ali verzija za Switch je spremna jer bolje od ovoga konzola ne može prožvakati.

Slika je u Switch verziji mutna jer je rezolucija niska, ali sve vizualne čari i fizičke čarolije prvog Crysisa su i dalje tu. Uključujući i morske pse s pokretnim očima.

Označeno sa:

Komentari (4)

  • kebbab

    20.07.2020 - 10:39

    Ako je ovo Crysis gameplay s Switch konzole onda je stvar odlično optimizovana. Obavezno se kupuje.

  • mili1985

    20.07.2020 - 10:42

    U Carrionu vidim Stvora i The Blob. Body horor ftw!

  • AdoChoko

    20.07.2020 - 15:15

    Toliko puta smo postavili to pitanje da smo ga na kraju zaboravili postaviti ponovno kad je Switch izasao na trziste – but can it run Crysis? Eto odgovora.

  • burgi

    20.07.2020 - 18:44

    Rock of ages izgleda kao da su ga Pantonovci radili 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?